«حامد مظاهریان» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تاثیر كاهش نرخ سود بانكی بر افزایش اجاره بهای واحدهای مسكونی گفت: با افزایش سرمایه گذاری، تولید مسكن در كشور بیشتر می شود و با افزایش عرضه آن در بازار و ایجاد رقابت، مستاجران می توانند در بلند و میان مدت واحدهای مناسبی را انتخاب كنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: هر چند در كوتاه مدت ممكن است، كاهش نرخ سود سپرده های بانكی سبب افزایش نرخ اجاره بها شود و موجران تقاضای اجاره بهای بیشتری داشته باشند، اما در بلند و میان مدت به نفع مستاجران خواهد بود.
مظاهریان با بیان اینكه وزارت راه و شهرسازی همواره از كاهش نرخ سود سپرده های بانكی حمایت می كند، گفت: نرخ بهره پایین بانكی كمك می كند هزینه های ساخت و ساز واحدهای مسكونی نیز در كشور كاهش یابد.
معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تاكید كرد: در صورتی كه سرمایه های سپرده شده در بانك ها وارد حوزه مسكن شود، سرمایه گذاری در این بخش افزایش و عرضه و تقاضای مسكن نیز وضعیت متعادلی پیدا خواهد كرد.
مظاهریان درباره وضعیت بازار مسكن یادآور شد: همانطور كه در 4 سال گذشته قیمت مسكن آنچنان رشدی نداشته، وضعیت بازار نشان می دهد سال آینده نیز قیمت واحدهای مسكونی در كشور افزایش شدیدی نخواهد داشت.
معاون وزیر راه وشهرسازی بیان كرد: سیاست وزارت راه و شهرسازی حمایت از مصرف كنندگان است و ما مخالف هرگونه سفته بازی و سوداگری در بازار مسكن كشور هستیم.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: پیش بینی ما است كه قیمت مسكن در آینده متناسب با نرخ تورم خواهد بود و بازار كشش افزایش قیمت شدید مسكن را ندارد.
به گزارش ایرنا، تازهترین آمارهای منتشره بانك مركزی از تحولات بازار مسكن در شهر تهران نشان می دهد 14 هزار و 500 واحد آپارتمان مسكونی در تیرماه معامله شد كه نسبت به خردادماه 2.5 درصد كاهش داشته است.
براساس این آمار میانگین قیمت خرید و فروش یك مترمربع زیربنای واحد مسكونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملكی شهر تهران در تیرماه امسال 46 میلیون و 200 هزار ریال بود كه نسبت به ماه مشابه پارسال 6.2 درصد افزایش داشت.
البته بررسی توزیع تعداد واحدهای مسكونی معامله شده به تفكیك عمر بنا نشان میدهد واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم 46.2 درصد بیشترین سهم از واحدهای مسكونی معامله شده را به خود اختصاص دادند.
این تغییر در مقایسه با تیرماه پارسال 5.8 درصد كاهش یافت و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت 6 تا 10 سال و بیش از 15 سال افزوده شد.
در مناطق 22 گانه تهران منطقه پنج با 16.5 درصد از كل معاملات بیشترین تعداد قراردادهای مبایعهنامه را داشت. همچنین منطقه چهار با 10.9 و منطقه دو با 9.4 درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
در مجموع 73.1 درصد از كل شمار معاملات انجام شده در تهران مربوط به 10 منطقه شهری بود و 26.9 درصد باقیمانده به 12 منطقه دیگر اختصاص داشت.
درباره تغییرات قیمت نیز این آمار بیانگر آن است كه متوسط قیمت خرید و فروش یك متر مربع زیربنای واحد مسكونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملكی تهران حدود 46 میلیون ریال بود كه نسبت به تیرماه پارسال 6.2 درصد افزایش یافت.
بیشترین رشد متوسط قیمت در تیرماه نسبت به ماه مشابه پارسال مربوط به منطقه 12 با حدود 13 درصد و بیشترین كاهش قیمت مربوط به منطقه یك با 1.3 درصد بود.
در میان مناطق 22 گانه تهران، بیشترین متوسط قیمت یك مترمربع زیربنای مسكونی معامله شده حدود 97 میلیون ریال به منطقه یك و كمترین آن با 22 میلیون و 700 هزار ریال به منطقه 18 اختصاص داشت.
آمارهای بانك مركزی درباره تحولات اجارهبهای مسكن در تیرماه نیز حاكی از آن است كه شاخص كرایه مسكن اجاری در تهران 11 درصد و در كل مناطق شهری تا 9.3 درصد نسبت به ماه مشابه پارسال رشد كرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1108** 1561**خبرنگار: ایرج منصوری**انتشار:مژگان توانا
اختصاصی ایرنا؛
معاون وزیرراه وشهرسازی: كاهش نرخ سود بانكی سرمایه گذاری را در حوزه مسكن افزایش می دهد
۲۰ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۲۴
کد خبر:
82627583
تهران - ایرنا - معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی می گوید: با كاهش نرخ سود سپرده های بانكی ، سرمایه گذاری در حوزه اقتصادی و بخش مسكن افزایش می یابد.