۲۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۳۶
کد خبر: 82628925
T T
۰ نفر
افتتاح موزه تخصصي و گنجينه ذخاير ژنتيكي گلسنگ هاي ايران

تهران- ايرنا- وزير علوم، تحقيقات و فناوري در بازديد از سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران، موزه تخصصي و گنجينه ذخاير ژنتيكي گلسنگ‌هاي ايران (هرباريوم) را افتتاح كرد.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از وزارت علوم، دكتر محمد فرهادي در آيين افتتاح موزه تخصصي و گنجينه ذخاير ژنتيكي گلسنگ هاي ايران (هرباريوم) گفت: تاكنون بيش از 3000 نوع گلسنگ در ايران موجود است كه 910 نوع آن به صورت علمي نامگذاري شده است و هم اكنون 300 نوع گلسنگ در اين موزه در معرض ديد و استفاده محققان قرار دارد.
وي افزود: گلسنگ ها عموماً با قارچ ها و جلبك ها همزيستي داشته و در تهيه گياهان دارويي و تحقيقات علوم كشاورزي و زراعي اهميت زيادي دارند. امروزه از آنها براي تهيه برخي داروهاي آنتي بيوتيك، ضد قارچ و تحريك سيستم ايمني بدن استفاده مي شود.
دكتر فرهادي با اشاره به اينكه تنها آسيب گلسنگ ها به مجموعه هاي باستاني و آثار تاريخي است گفت: محققان سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران روشي را براي مبارزه نرم با گلسنگ‌ها ابداع كرده اند كه هيچ‌ تخريب، تغيير رنگ يا ضرر ديگري براي نقش برجسته و ساير نقوش ندارد.
در جريان بازديد وزير علوم از موزه تخصصي و گنجينه ذخاير ژنتيكي گلسنگ هاي ايران مقرر شد فهرست مشخصات گونه هاي گلسنگ هاي ايران در قالب يك پروژه علمي تعريف و پس از انتشار در مجامع علمي داخلي و بين المللي ارائه شود.
در ادامه اين بازديد، دكتر فرهادي از پژوهشكده كشاورزي و تعدادي شركت هاي دانش بنيان مستقر در مركز رشد سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران بازديد كرده و از روند فعاليت هاي آنان مطلع شد.
دكتر فتح الله مضطر زاده رئيس سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران، دكتر عبدالحسين فريدون مشاور وزير و مديركل دفتر وزارتي و دكتر بهزاد قره ياضي رئيس امور پژوهشي و فناوري سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور و رئيس انجمن علمي ايمني زيستي وزير علوم را در اين بازديد و افتتاح موزه تخصصي و گنجينه ذخاير ژنتيكي گلسنگ هاي ايران همراهي مي كردند.

علمي**9157
تنظيم: منصوره شوشتري**انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر