وزارت خارجه نسبت به شناسایی اشخاص آمریكایی حامی تروریسم اقدام می كند/ اضافه شدن نام حامیان تروریسم در فهرست تحریم-2

تهران -ایرنا - نمایندگان مجلس ، وزارت امورخارجه را مكلف كردند ظرف سه ماه با همكاری نیروی قدس سپاه پاسداران،‌ وزارت دفاع و وزارت اطلاعات و بانك مركزی، اشخاص آمریكایی حامی تروریسم را شناسایی و نام آنها را در فهرست تحریم ثبت و منتشر كنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان مجلس در جلسه روز یكشنبه مجلس ماده چهار طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریكا در منطقه در خصوص حمایت آمریكا از تروریسم را تصویب كردند.
براساس این ماده نظر به حمایت پنهان و آشكار دولت آمریكا و نیروهای نظامی و اطلاعاتی آن كشور از گروه‌های تروریستی و اعتراف مكرر برخی از مقامات آمریكایی ( از جمله وزیر امور خارجه سابق آمریكا) به ایجاد گروه‌های تروریستی و حمایت همه جانبه از آنها از جمله ایجاد گروه تروریستی داعش،‌ از نظر جمهوری اسلامی ایران مجموعه نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریكا حامیان گروه‌های تروریستی در منطقه شناخته می‌شوند، و لذا اشخاص ذیل مشمول مجازات‌های مندرج در بخش ششم این قانون قرار می ‌گیرند:
1 – سازمان‌های نظامی و اطلاعاتی آمریكا و فرماندهان و مقامات ارشد كه در تامین مالی، اطلاعاتی، نظامی،‌ تسلیحاتی،‌ پشتیبانی و آموزشی از گروه‌های تروریستی و افراطی در منطقه از جمله داعش و جبهه النصره نقش موثر داشته اند.
2 – اشخاص آمریكایی كه در فعالیت‌های نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریكا مذكور در بند 1 این ماده مشاركت موثر دارند.
3 – اشخاص آمریكایی كه در سازماندهی،‌ تامین مالی،‌ راهبری یا ارتكاب اقدامات تروریستی علیه منافع دولت یا اتباع جمهوری اسلامی ایران مشاركت موثر دارند.
4 – اشخاص آمریكایی كه از گروهك تروریستی منافقین یا سایر گروه‌های افراطی و تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره به طور مستقیم یا غیر مستقیم،‌ از جمله از طریق ارائه هرگونه كمك‌های مالی، سیاسی، تبلیغاتی، ‌فرهنگی، ‌تسلیحاتی و اطلاعاتی حمایت می‌كنند.
5 - اشخاص آمریكایی كه از تروریسم دولتی از قبیل آنچه توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم منطقه بخصوص فلسطین و لبنان انجام می‌شود حمایت كرده و نقش موثری در آن داشته‌اند.
تبصره 1 – وزارت امور خارجه مكلف است ظرف مدت 3 ماه با همكاری نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رعایت سلسله مراتب،‌ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات و بانك مركزی نسبت به شناسایی اشخاص موضوع این ماده اقدام و با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی نام آنها را در فهرست تحریم ثبت و منتشر نماید. این فهرست هر شش ماه یك بار و در صورت لزوم به صورت موردی به روز می‌شود.
تبصره 2 – به منظور مبارزه با تروریسم و در راستای اجرای حكم مقرر در مواد 8 و 9 قانون مجازات اسلامی قوه قضائیه موظف است، شعبه یا شعبی از دادسراها و دادگاه‌های كیفری صالح را برای رسیدگی به جرائم تروریستی موضوع بندهای ماده 1 قانون (مبارزه با تامین مالی تروریسم) كه توسط افراد و سازمان‌های تروریستی مورد حمایت آشكار و پنهان آمریكا و یا دیگر كشورهای متخاصم علیه ایران مرتكب می‌شوند اختصاص دهد. هرگونه همكاری با دولت و نیروی نظامی و اطلاعاتی آمریكا در جرائم تروریستی،‌ مستوجب محكومیت به مجازات مقرر در ماده 508 قانون مجازات اسلامی ( كتاب پنجم – تعزیرات) می‌باشد.
نمایندگان همچنین ماده پنج این قانون را در ارتباط با نقض حقوق بشر توسط آمریكا تصویب كردند كه براساس این ماده نظر به این كه دولت ایالات متحده آمریكا همواره از طرق مختلف از قبیل نظامی و اطلاعاتی و اقدامات ضد حقوق بشری در پوشش فعالیت‌های نظامی، اقتصادی، علمی، پزشكی و بیولوژیكی و صنعتی خود و با اتخاذ رویكرد دوگانه و استفاده ابزاری مرتكب نقض، سیستماتیك حقوق بشر در صحنه جهانی و منطقه‌ای و حتی نسبت به شهروندان خویش نظیر نابود كردن گروه دیویدیان گردیده است و از ناقضان حقوق بنیادین بشر به خصوص از حكومت‌های دیكتاتور و خشن حمایت می‌كند، اشخاص ذیل مشمول مجازات‌های مندرج در بخش ششم این قانون قرار می‌ گیرند:
1- نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریكا و مسئولانی كه در نقض حقوق مردم آمریكا به خصوص مسلمانان و به ویژه بر اساس فرامین اخیر رییس جمهور آمریكا در مورد مسلمانان مهاجر و از جمله نابود كردن گروه دیویدیان و سیاه‌پوستان نقش داشته‌اند.
2- اشخاص آمریكایی كه در ارتكاب نقض قوائد اساسی و اصول بنیادین حقوق بین الملل از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بشر علیه مردم منطقه و خصوصا اقدامات سركوبگرانه رژیم صهیونیستی و رژیم‌های سركوبگر منطقه مشاركت موثر دارند.
3 – شخص یا اشخاصی از اتباع ایالات متحده آمریكا كه خارج از رویه قضائی در داخل آمریكا یا خلاف حقوق بین الملل در سطح جهان مرتكب قتل و نقض حقوق بشر گردیده‌اند.
تبصره 1 – وزارت امور خارجه مكلف است ظرف مدت سه ماه با همكاری وزارت اطلاعات و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نسبت به شناسایی اشخاص موضوع این ماده اقدام كرده و نام آنها را در فهرست تحریم ثبت و منتشر نماید. فهرست تحریم هر سال یك بار و در صورت لزوم به صورت موردی به روز می‌شود.
تبصره 2 – افراد ذیل مشمول مجازات‌های مندرج در بخش ششم این قانون قرار نمی‌گیرند:
الف- اشخاصی كه به دنبال افشای فعالیت‌های غیرقانونی مقامات دولت ایالات متحده آمریكا باشند.
ب- اشخاصی كه شكنجه و جنایات دولت ایالات متحده آمریكا در اشغال عراق را افشا كرده‌اند.
ج- اشخاصی كه به شكنجه و جنایات آمریكا در اشغال افغانستان اقدام كرده‌اند.
ح- اشخاصی كه اقدامات آمریكا را در طراحی و اجرای توطئه ها و جنایات آمریكا علیه جمهوری اسلامی ایران در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی افشا كردند.
د- اشخاصی كه فساد و تقلب در انتخابات اخیر آمریكا را افشا نموده‌اند.
هـ - اشخاصی كه از حقوق و آزادی‌های پیروان ادیان مختلف به خصوص مسلمانان حمایت كرده‌اند.
و- اشخاصی كه به دنبال افشای جنایات مقامات آمریكا در مورد سیاه‌پوستان و سایر گروه‌ها نظیر دیویدیان بوده‌اند.
ز- اشخاصی كه در جهت مبارزه با دستورات اجرایی غیرانسانی اخیر رییس جمهوری آمریكا در مورد قانون مهاجرت مسلمانان اقدام كرده‌اند.
تبصره 3- دولت می‌تواند افرادی كه نسبت به افشای رفتارهای غیرقانونی و یا نقض حقوق بشر توسط دولت و نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریكا مبادرت كنند را تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.
سیام*9254**خبرنگار: سجاد خسروانیان
انتشار: كتایون لامع زاده
۰ نفر