به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، نيك فاينر (Nick Finer) امروز -يكشنبه- در سمينار دو روزه تازه هاي چاقي و ديابت اظهار كرد: بر اساس يك مطالعه فدراسيون جهاني چاقي، در سال 2011 در ايران، آمار زنان چاق 27.7 درصد و مردان چاق 14.7 بود، در حالي كه اين رقم در بسياري كشورها برعكس و يا در برخي كشورها مساوي است.
وي كه از طريق ارتباط تصويري اينترنتي براي حضار در تالار عقيق بيمارستان امام خميني (ره) تهران سخن مي گفت، در ادامه به دو تحقيق ملي در انگليس اشاره كرد و افزود: مركز نيازهاي مادر و كودك تاثير چاقي را بر ميزان باروري، اثر انسولين بر ميزان تخمك گذاري، اندازه جنين و ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي در جنين بررسي كرد.
به گفته اين متخصص جراحي جلوگيري از چاقي (بارياتيريك/Bariatric)، يكي از نتايج مطالعات ياد شده حاكي از افزايش احتمال مرگ زنان چاق حين وضع حمل بود؛ به طوري كه در اين بررسي ها 28 درصد مادران چاق (با BMI بين 14 تا 35) درگذشتند.
فاينر همچنين با استناد به مطالعه اي در بيمارستان رازي اهواز بين سال هاي 2007 تا 2011 ، توضيح داد: ماكروزومي (افزايش سايز جنين)، سقط جنين و به دنيا آمدن جنين مرده از جمله آسيب هاي مشاهده شده بين زنان چاق (با BMI بالاي 25) است.
استاد بيمارستان دانشگاهي لندن ادامه داد: افزايش تحرك بدني، كاهش اضافه وزن و بهبود وضعيت سلامت مي تواند براي زنان باردار چاق مفيد باشد اما در بسياري موارد اين راهكارها جواب نمي دهد و بر اين اساس، لازم است كه پيش از حاملگي براي كاهش وزن اقدام شود.
عضو افتخاري مركز ملي پيشگيري از بيماري هاي قلب و عروق انگليس همچنين گفت: مطالعات ديگري با نمونه هاي بيشتري براي تعيين بهتر پيامدهاي منفي اضافه وزن بر مادران و جنين بر اساس درجه بندي ميزان اضافه وزن همچنين ميان اقليت هاي قومي و جمعيتي بايد انجام شود تا بهتر بتوان راه هاي درمان را براي اين مادران يافت.
به گزارش خبرنگار ايرنا، سمينار دو روزه تازه هاي چاقي و ديابت به همت پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم علوم پزشكي تهران با همكاري انجمن مطالعه چاقي اروپا و گروه تغذيه باليني مركز آموزش و پژوهش بيمارستان دكتر شريعتي از ديروز (شنبه/21 مرداد) در مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) برپاست.
علمي**9157
خبرنگار: منصوره شوشتري**انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران- ايرنا- استاد بيمارستان دانشگاهي كالج لندن با اشاره به عوارض اضافه وزن در زنان باردار گفت: لازم است زنان داراي اضافه وزن پيش از حاملگي براي پيشگيري از تبعات چاقي بر سلامت خود و جنين، اقدام به كاهش وزن كنند.