به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، اين آزمايش PCR ديجيتالي تك رنگ نام دارد و دقت آن به اندازهاي است كه حتي ميتواند سه مولكول جهشيافته در يك شيشه كوچك خون را شناسايي كند. اين تست را مي توان بهگونه اي سفارشي كرد كه قادر به تشخيص انواع سرطان در بيمار باشد. براي نظارت بر تومورهاي بيمار، فقط چند آزمايش محدود وجود دارد كه قادر به تشخيص چند نوع سرطان است. معمولا سرطان با عكسبرداري از كل بدن تشخيص داده ميشود كه بسيار پرهزينه، وقت گير و پيچيده است؛ از طرفي اصابت اشعه اضافي به بدن بيمار خطرناك است، ولي با اين آزمايش ساده ميتوان بيمار را در كمترين زمان ممكن و با كمترين هزينه غربالگري كرد.
گزارش پيشگيري و تشخيص سريع انجمن سرطان آمريكا نشان مي دهد سيگار و چاقي هنوز مهمترين عوامل خطر ابتلا به سرطان هستند. سيگار به تنهايي مسئول نيمي از موارد ابتلا به سرطان است. چاقي و اضافه وزن علاوه بر افزايش احتمال حمله قلبي، سكته مغزي و بيماري هاي متابوليك مانند ديابت، سبب كاهش ظرفيت هوازي حداكثر مي شود كه به اندازه سيگار كشنده است.
نتايج اين مطالعه در نشريه Journal of Molecular Diagnostics منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران - ايرنا- محققان دانشگاه استنفورد آزمايش جديدي را توسعه دادهاند كه جهش ژنتيكي را در مقادير جزيي آزاده شده DNA از سلولهاي سرطاني به خون تشخيص ميدهد.