۲۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۳۴
کد خبر: 82632356
T T
۰ نفر
ساخت اولين آزمايشگاه ميكروفلويد با فناوري چاپ سه‌بعدي

تهران – ايرنا – محققان دانشگاه BYU‌ در آمريكا اولين دستگاه ميكروفلويد را كه در ابعاد كوچكتر از 100 ميكرومتر كارآيي دارد، با استفاده از فناوري چاپ سه‌بعدي ساختند.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، دستگاه‌هاي ميكروفلويد، تراشه‌هاي كوچكي هستند كه با استفاده از كانال‌هاي ميكروسكوپي موجود درون دستگاه، نشانه‌هاي زيستي بيماري‌ها، سلول‌ها و ساير ساختارهاي كوچك را در نمونه‌هايي مانند خون شناسايي و طبقه‌بندي مي‌كنند.
با توجه به اين كه چاپگرهاي سه‌بعدي و رزين‌هاي موجود در بازار امكان توليد كانال‌هاي بسيار كوچك با ابعاد مناسب براي دستگاه ميكروفلويد را فراهم نمي‌كردند، محققان براي توليد اين دستگاه ابتدا يك چاپگر سه بعدي بسيار دقيق ساختند كه امكان چاپ سه‌بعدي را با وضوح بسيار بالا فراهم مي‌كند. سپس نوعي رزين سفارشي ارزان‌قيمت ساختند تا با استفاده از آن دستگاه را چاپ كنند.
اين چاپگر سه‌بعدي از يك لامپLED با اندازه385 نانومتر بهره مي‌برد كه در مقايسه با چاپگرهاي متداول مجهز به LED با اندازه 405 نانومتر، گزينه‌هاي بيشتري را براي انتخاب جاذب UV‌ مورد استفاده در تركيب رزين در اختيار مي‌گذارد. محققان در اين تحقيقات زيرساخت جديدي را ايجاد كرده‌اند كه روش هاي متداول چاپ سه‌بعدي را براي توليد دستگاه‌هاي ميكروفلويد به چالش مي‌كشد. در اين دستگاه پيشرفته كانال‌هايي به اندازه 18 تا 20 ميكرومتر تعبيه شده است كه آن را به يك آزمايشگاه ميكروفلويد واقعي تبديل مي‌كند. اين فناوري جديد، زمينه را براي توليد انبوه تجهيزات تشخيصي با قيمت ارزان فراهم مي‌كند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Lab on a Chip منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر