۲۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۲۳
کد خبر: 82633799
T T
۰ نفر

مازندران به دنبال تجارت پایاپای با ولگاگراد روسیه

۲۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۲۳
کد خبر: 82633799
مازندران به دنبال تجارت پایاپای با ولگاگراد روسیه

ساری - ایرنا - رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران خواستار بنیانگذاری تجارت پایاپای محصولات كشاورزی با ' ولگاگراد ' روسیه شد و گفت كه هم اكنون بسترهای لازم برای این نوع تجارت در این دو منطقه وجود دارد .

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، دلاور حیدرپور روز چهارشنبه همزمان با آغاز به كار نمایشگاه توانمندی های مازندران در ولگاگراد روسیه، گفت: كیوی، پرتقال، سبزی، گوشت مرغ، گل و گیاهان زینتی از جمله محصولات كشاورزی مازندران است كه مازاد تولید داریم و می توانیم آنها را به صورت پایاپای با غلات، كلزا، سویا و روغن ولگاگراد معامله كنیم .
داد و ستد پایاپای یك روش برای تجارت است كه در آن كالاها یا خدمات به صورت مستقیم و بدون هیچ واسطه‌ای با كالا یا خدمات دیگر مبادله می‌شود و از هیچ نوع وسیله‌ای برای مبادله استفاده نمی‌شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت : با توجه به این كه زمینه برای این نوع معامله در مازندران و ولگاگراد به وجود آمده است ، می توان این تجارت مبتنی بر برد - برد را كلید زد.
وی توضیح داد : با مذاكره اولیه‌ای كه با معاون استاندار ولگاگراد داشته‌ایم ، مشخص شد كه آنها به محصولات میوه و مرغ ما نیاز مبرمی دارند و تولید غلات آنها زیاد و مازاد بر مصرفشان است كه ما به آن نیاز داریم .
حیدرپور با اشاره به اینكه هم روسیه و هم ایران از طرف آمریكا تحریم شده‌اند ، گفت : با توجه به این امر و با درنظر گرفتن نیازها و كالاهای مازاد در 2 استان ، از طرف هیات ایرانی پیشنهاد شد كه مازاد محصولات در قالب كالاهایی كه مورد نیاز استان هاست پس از بررسی در قالب تفاهم‌نامه امضا و تجارت آن عملیاتی شود.
** كشت فراسرزمینی در ولگوگراد
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران همچنین پیشنهاد كشت فراسرزمینی را در ارتباط با ولگاگراد مطرح كرد و گفت: محصولاتی كه ما نیاز داریم به دلیل كمبود آب در داخل كشور قابل تامین نیست و یكی از سیاست‌هایی كه وزارت جهادكشاورزی دنبال می‌كند، كشت فراسرزمینی است كه با توجه به ظرفیت خاك و آب مناسب در ولگاگراد می‌توان آن را دنبال كرد.
وی افزود: درحال حاضر با كشور روسیه ، تبادل كشاورزی ، گل ، سبزی و محصولات شیلاتی داریم و بیشترین صادرات كیوی ما به روسیه است.
حیدرپور با بیان اینكه پروتكل تبادل گوشت مرغ هنوز نهایی نشده است ، افزود : پروتكل مرغ از طریق وزارتخانه و سازمان دامپزشكی كشور در حال پیگیری است.
وی با اشاره به مازاد تولید پرتقال در مازندران ، گفت : برخی رایزنی‌ها در رابطه با موافقت اولیه برای صفر كردن عوارض صادرات پرتقال به روسیه در حال انجام است كه امیدواریم در قالب تفاهم‌نامه نهایی شود تا تجار ما بتوانند مركبات را به روسیه و كشورهای عضو اوراسیا صادر كنند و تبادل تجاری بین این كشور بدون هرگونه تعرفه و سود تجاری انجام شود.
بر اساس آمارهای رسمی هم اكنون 72 محصول كشاورزی در مازندران كشت می شود و این استان در تولید هفت نوع از این محصولات شامل برنج ، مركبات ، كیوی ، مرغ ، گل و گیاه ، انواع ماهی و علوفه رتبه اول را دارد و در تولید هشت نوع محصول دیگر هم دارای رتبه دوم و سوم كشور است.
خبرنگار : سید رضا هاشمی كروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654
۰ نفر