به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار سلامت ایرنا، تاكنون پنج وزیر معرفی شده از سوی رئیس جمهوری و موافقان و مخالفان آنان در مجلس شورای اسلامی نقطه نظرات خود را در صحن علنی مطرح كرده اند.
هشت نماینده مخالف و موافق در باره برنامه های حسن قاضی زاده هاشمی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی سخن گفتند كه سهم هر یك از نماینده های مخالف و موافق چهار نفر بود.
**احمد علیرضا بیگی: تشكیل شركت های خصولتی غیرقانونی است
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسكو گفت: تاسیس شركت های متعدد خصولتی توسط وزارت بهداشت باید با تصویب مجلس شورای اسلامی صورت می گرفت.
احمد علیرضا بیگی روز چهارشنبه به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، انجام فعالیت های غیرمرتبط و تشكیل غیرقانونی شركت های متعدد خصولتی ( خصوصی و دولتی) مانند آوا پردیس، كارآفرین، آواسلامت و آوا پزشك و سایر شركت های مشابه را كه وزیر بهداشت تشكیل دادند، مورد نقد قرار داد.
وی ادامه داد: اولین اشكال این است كه طبق قانون تشكیل شركت های غیردولتی بایستی به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد اما متاسفانه معاون توسعه وزارت بهداشت به دانشگاهها اجازه داده، بدون برگزاری مناقصه و با ترك تشریفات نسبت به عقد قرارداد با این شركت ها اقدام كنند.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: قابل تامل این است كه گردانندگان این شركت ها همان مدیران وزارت بهداشت و درمان هستند و به عبارتی كارفرما، مجری، ناظر و فروشنده همه باهم یكی هستند و این همان حیاط خلوتی است كه فساد بوجود می آورد.
فسادی كه دیوان محاسبات در نامه خود اعلام كرده كه این شركت ها غیرقانونی است ومعاملات آنها باطل است.
اجرا نكردن بند 'د' ماده 32 توسط وزارت بهداشت و درمان نیز یكی دیگر از انتقادات نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسكو در مجلس شورای اسلامی بود.
وی در این باره گفت: در بند 'د' ماده 32 آمده است، وزارت بهداشت موظف است حداكثر تا پایان سال برنامه نظام درمانی كشور را در چارچوب یكپارچگی بیمه پایه درمانی، پزشك خانواده، نظام ارجاع و راهنماهای درمانی و اورژانس های پزشكی و بیمه های تكمیلی تهیه و جهت تصویب به هیات وزیران ارایه نماید.
وی افزود: اگر این طرح را به طور كامل اجرا می كردیم امروز شاهد این هزینه های كمر شكن كه بیمه ها و دولت را به خاك سیاه نشانده و 12 هزار میلیارد تومان بدهی را بوجود آورده نبودیم.
بیگی ادامه داد: در تبصره 2 ماده 32 آمده است، پزشكانی كه در استخدام پیمانی و یا رسمی مراكز آموزشی، درمانی، دولتی و عمومی باشند، مجاز به فعالیت پزشكی در مراكز آموزشی درمانی و بیمارستانی بخش خصوصی وخیریه نیستند و سایر شاغلین حرف سلامت، مشمول حكم این تبصره خواهند بود، یعنی آنها را هم از ورود به كار در خارج از مراكز درمانی دولتی منع می كند.
** انجام سپرده گذاری در بانك های مختلف
نماینده مردم تبریز، آذر شهر و اسكو انجام سپرده گذاری وزارت بهداشت در بانك های مختلف به جای پرداخت بدهی سازمان های خصوصی و دولتی را از دیگر اشكالات این وزارتخانه توصیف كرد و گفت: وزارت بهداشت و درمان علی رغم ادعای كسری شدید بودجه 12 هزار میلیارد تومانی، 400 میلیارد تومان را در بانك های مختلف سپرده گذاری كرده است.
وی اظهار كرد: آقای وزیر، هیات امنای ارزی وزارت بهداشت و درمان برای واردات دارو و تجهیزات پزشكی بیماران خاص در زمان جنگ تشكیل شده، ولی امروز حیات خلوت برخی افراد خاص شده و آنها از مالیات فرار می كنند و دهها صفحه گزارش این حیات خلوت در كمیسیون بهداشت و درمان موجود است.
بیگی ادامه داد: معاون غذا و داروی وزارت بهداشت شركت دارد، وارد كننده است تولید كننده است، فروشنده است و در كمیسیون بهداشت و درمان مستندات را به شما ارائه كردند، انكار كردید حالا اثبات شده كه شركت روناك متعلق به ایشان است و تعدادی هم به بستگان و مقامات واگذار شده است.
وی با این سئوال كه نمایندگی واردات اختصاصی لنز داخل چشمی متعلق به چه كسی است، گفت: البته خیلی هم خوشحال می شوم كه بگویید خبرندارم و قطعا درست خواهد بود.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: یكی از اصول اولیه در اداره حكومت این است كه مسوولان حاكمیتی ذیسهم و سهامدار دربخش خصوصی نباشند، چرا كه حضور ذینفعان بخش خصوصی در مناصب حاكمیتی مثل پست وزارت، معاونت وزارت و مدیركل موجب بروز تعارض در منافع اقتصادی شخصی با منافع عمومی جامعه خواهد شد.
بیگی ادامه داد: برخی از تحولات وسیاست های غلط اتخاذ شده در حوزه بهداشت و درمان طی 4 سال گذشته با نادیده گرفتن منافع عمومی منجر به تامین منافع گروه خاص شده است و برای همین است كه امروز بودجه عظیم ردیف سلامت به هیچ عنوان پاسخگوی چاه ویل هزینه های تحول سلامت نیست.
علیرضا تاجگردون: محرومان جامعه از عملكرد هاشمی راضی هستند
علیرضا تاجگردون به عنوان موافق وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: محرومان جامعه از عملكرد دكتر هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت راضی هستند و مهم نیز همین موضوع است.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی افزود: هاشمی در مدت تصدی وزارت بهداشت، مشكلات این وزارتخانه و بحث درمان و سلامت را كاملا خوب شناخت و این از نقاط قوت وی است.
وی اظهار كرد هاشمی در دولت یازدهم تا دیر وقت در رفع مشكلات بهداشتی مردم در كنار آنان بود و این قابل تقدیر است.
تاجگردون گفت: وزیر بهداشت دولت یازدهم بار سنگینی در رفع بهداشت و درمان مردم بدوش كشید و رفتار حسنه او با محرومان جامعه، قابل ستایش است.
وی تصریح كرد بخاطر اینكه او محرومان را خشنود كرد مورد رضایت ما است و آنچه كه مهم هست نیز رضای مردم است.
تاجگردون اظهار كرد هاشمی خدمات فراوانی به بهداشت و درمان كشوركرد و كاهش هزینه های بهداشت و درمان از جیب مردم از دستاورد او بوده است.
وی تصریح كرد: در دوره هاشمی سطح واردات داروی كشور كاهش یافته و واردات این كالا ساماندهی شده است.
تاجگردون در پایان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست به هاشمی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی رای اعتماد دهند.
**صفاری: برنامه های ارائه شده هاشمی با قوانین بالادستی همپوشانی دارد
نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه های ارائه شده دكتر هاشمی حكایت از اشراف و تسلط ایشان بر مسایل و مشكلات حوزه سلامت دارد و بالاترین همپوشانی را با قوانین بالادستی دارد و با شاخص های قابل اندازه گیری مشخص شده است كه در نوع خود بی نظیر است.
مرتضی صفاری عصر چهارشنبه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییس جمهوری افزود: اقدامات وزیر بهداشت در4 سال گذشته همواره همراه با اخلاق مداری و تخصص علمی ایشان در حوزه درمان بوده است بطوریكه ایشان با تاكید برفرمایشات رهبرمعظم انقلاب مبنی بر كاهش هزینه های درمان برای فرد بیمار دستاوردهای ارزشمندی را به ثمر رسانده اند كه موجب رضایتمندی است.
وی در ادامه افزود: همچنین آقای هاشمی علاوه بر تلاش در حوزه بهداشت، از شخصیتی علمی و حرفه ای برخوردار هستند كه ستودنی است، شخصیت ایشان به گونه ای است كه حتی دوستان مخالف امروز در مجلس عمدتا بصورت موافق صحبت كردند.
صفاری درادامه راه اندازی و احداث 122 بیمارستان جدید، احداث 365 مركز جامع پزشكی روستایی و راهاندازی مراكز اورژانس متعدد و كلینك در 128 شهر و منطقه محروم، راه اندازی اورژانس هوایی در برخی مناطق كشور، افزایش بیش از یك هزار تخت بیمارستانی جدید، ایجاد مراكز ناباروی،تكمیل و بهره برداری طرح سلامت ،احداث خانه های بهداشت و خانه های روستایی را بخشی از اقدامات و دستاوردهای دكتر هاشمی در 4 سال گذشته عنوان كرد و گفت: دكتر هاشمی بیش از 10 جلد كتاب تالیف كرده اند و تعداد قابل توجهی مقاله داخلی و خارجی دارند.
نماینده مردم نظنز اظهاركرد: هاشمی در 4 سال گذشته اقدام به 270 بار سفر استانی برای ارزیابی وضعیت بهداشت و درمان استانهای كشور كرده اند و 313 روز خود را با مردم در شهرها بوده اند . ایشان همچنین در حاشیه این بازدیدهای استانی بدون هیچ چشمداشتی وقت خود را صرف درمان مردم كرده اند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: بیایید قدر هاشمی را بدانیم و با دادن رای اعتماد از ایشان دفاع كنیم .
**ولی ملكی: نظام ارجاع اجرا نشده است
نماینده مردم مشكین شهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت:كسانی كه رتبه های اول را در تخصص می آورند، كنار گذاشته می شود و در عین حال هم نظام ارجاع اجرا نشده است.
ولی ملكی: نظام ارجاع اجرا نشده است
ولی ملكی در جلسه صبح روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: داشتن سعه صدر در نظام اسلامی اصل است .
وی با بیان اینكه كسی اصلاح نشود ،زیبنده كارگزار اسلامی نیست، ادامه داد: كار شما طوری است یا با كسانی سر و كار دارید كه بیمار هستند یا اینكه همراه بیمار هستند .
ملكی خاطر نشان كرد: عدم شایسته سالاری در وزارت بهداشت از موارد مورد اشاره من است ، وقتی كسانی كه رتبه اول در تخصصی می شوند كنار گذاشته می شوند و یا حتی كسانی كه چند سال اول شده اند كنار گذاشته می شوند از مشكلات این وزارتخانه است.
وی افزود : نظام ارجاع اجرا نمی شود و در وزارت بهداشت سلیقه ای عمل می شود كه این امر موجب تحمیل هزینه سنگین و زیادی شده است .
ملكی اجرا نشدن پزشك خانواده را از دیگر دلایل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی بهداشت عنوان كرد و افزود: این طرح از مجلس هفتم مطرح شده بود ،اما اجرا و عمل نشد و این مجلس به دنبال اجرای آن است .
ملكی گفت: اینكه آقای هاشمی وزیر توانایی است و از لحاظ مادی و علمی بینیاز است و البته با اصرار برای وزارت آمده، برای همگان مشخص است. اما ایشان تحمل مخالفت را ندارد و به سرعت از كوره درمیروند كه زیبنده یك مسئول جمهوری اسلامی نیست.
وی ادامه داد: حرمتشكنی در برخورد پزشكان طبق گزارشات اتفاق افتاده یكی دیگر از ایرادات موجود در مدیریت آقای هاشمی است. تبعیض و نبود شایستهسالاری در مدیریت ایشان وجود دارد و طرح پزشك خانواده هنوز اجرایی نشده و خواست مجلس از دولت اجرایی شدن این طرح است.
نماینده مردم مشكینشهر در مجلس شورای اسلامی، نبود مدیریت مالی درست در وزارت بهداشت را یكی دیگر از ایرادات وارده به وزیر پیشنهادی بهداشت دانست و گفت: 20 میلیارد بدهی بیمهها در دوره مدیریت آقای هاشمی وجود دارد. چرا از جیب كارمندانی كه یك میلیون حقوق میگیرند، برداشته میشود و به جیب افرادی ریخته میشود كه یك میلیارد حقوق دارند؟ اقدامات آقای هاشمی در دوره ریاستشان، بیمهها را زمینگیر كرده و در پرداختی پزشكان در مناطق محروم تأخیر یك ساله وجود دارد. رانتخواری هم یكی دیگر از ایرادات وارده در مدیریت ایشان است كه امیدوارم اگر ایشان رای بیاورد تمام مسایلی كه مطرح كردم را سرلوحه كارشان قرار دهند .
**احمد بیگدلی: كمبودهای دارویی در دوران وزارت هاشمی كاهش یافت
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت: در دوران وزارت دكتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی، كمبود دارو از 350 قلم به 30 قلم رسید و 128 كلینیك تخصصی در شهرهای مختلف تاسیس شد.
احمد بیگدلی در جلسه صبح روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: در دوران وزارت هاشمی ، تنها سه درصد بیماران برای تهیه نیازهای خود به خارج از بیمارستان ارجاع داده می شوند و همچنین 32 پایگاه اورژانس هوایی تاسیس شد. یكهزار و 500 تخت اورژانس افزایش یافت و مسائل زیرمیزی از بین رفت.
وی ، ایجاد یكهزار و 800 واحد اختصاصی زایمان و تكمیل و بهره برداری چهارهزار و 388 تخت در قالب طرح تحول سلامت را از دیگر خدمات هاشمی در دوره وزارتش نام برد و گفت:این خدمات به جز همت تلاشگران عرصه سلامت به ویژه شخص وزیر بهداشت ، میسر نمی شد.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دوران پیش از وزیری قاضی زاده هاشمی ،گفت: در آن زمان، وقتی مردم به مراكز درمانی مراجعه می كردند اگر وضعیت مالی بدی داشتند نه بیمارشان درمان می شد و نه جنازه متوفی به خانواده تحویل داده می شد. حدود پنج تا 6 میلیون نفر فاقد هرگونه بیمه درمانی بودند.
بیگدلی ادامه داد: بیش از 75 درصد از هزینه های درمانی برعهده مردم بود و مردم در تهیه دارو حدود 350 قلم دارو مشكل داشتند و مردم باید تمام ملزومات و تجهیزات را از خارج بیمارستان و با هزینه شخصی تهیه می كردند، در آن روز كمبود منابع مالی علت اصلی چالش های وزارت بهداشت و درمان نبود بلكه مشكل در مدیریت برنامه بود و هیچ چشم انداز شفاف قابل اندازه گیری برای حقوق سلامت مردم در این حوزه وجود نداشت.
وی تاكید كرد: با این اوضاع حوزه بهداشت و درمان و كاهش شدید اعتماد مردم، آقای دكتر هاشمی با اعتقادی كه به فرمایش رهبر معظم انقلاب داشت، تفكر و تلاش خود را براین اساس شكل دادند و عملیاتی كردند و رفاه و راحتی و آسایش شخصی خودشان و خانواده شان را كنار گذاشتند و با روحیه جهادی وارد این محیط پراضطراب وزارت شد.
وی اضافه كرد: او مانند شما تمامی نمایندگان ، طبق اصل 29 قانون اساسی، سلامت را حق همگانی مردم می دانستند، انسان سالم را محور توسعه پایدار می دانستند و رشد اقتصادی و سیاسی و فرهنگی پایدار بدون داشتن انسان های سالم را امكان پذیر نمی دانستند و دنبال یك تحول اساسی در نحوه مدیریت پرجمعیت ترین و تخصصی ترین وزارتخانه بود.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت: دكتر هاشمی وعده ایجاد بیمه فراگیر با عمق و كیفیت مناسب برای همه آحاد مردم دادند. در برنامه خود، تقویت و ارتقای نظام شبكه های بهداشتی و درمانی كشور را دیده بودند و دنبال راهكاری برای تامین نیروی انسانی متخصص برای مناطق محروم بودند. بازسازی و نوسازی و گسترش شبكه بهداشتی و درمانی كشور كه فرسوده و پیر شده بود را قول دادند و رسیدگی به محرومین، روستاها و نقاط دورافتاده و تقویت بیمارستان های دولتی را جزو برنامه های خود قرار دادند و به قول شاعر بزرگ كشور :'سعدیا گرچه سخندان ومصالح گویی ، به عمل كار برآید نه به سخنرانی'.
بیگدلی افزود: دكتر خاتمی از شخصیت حقیقی دكتر هاشمی فرمودند اما لازم به ذكر دو نكته است كه دكتر هاشمی مقام نوزدهم چشم پزشكی دنیا را دارند. 350 مقاله بین المللی نوشتند و 10 كتاب بین المللی و مرجع تالیف كرده اند. با تلاش های شبانه روزی او رتبه ایران بین 210 كشور جهان در وزارتخانه های آنها، نوزدهم شد.
وی خاطرنشان كرد: من از شما نمایندگان بزرگوار كه من هم یكی از نمایندگان به شمار می روم، وظیفه خود دانستم به پیروی و توصیه مردم ایران، استان زنجان و شهرستان خدابنده و نمایندگان استان زنجان، ضمن تبیین تلاش های صورت گرفته از مظهر شما نمایندگان ، استدعا دارم با رای حداكثری خود به دكتر قاضی زاده هاشمی، زمینه تحقق نظام سلامت در خور و منزلت مردم شریف ایران فراهم آورید.
**خاتمی: 95 درصد از برنامه های وزیر پیشنهادی بهداشت منطبق با سیاست های ابلاغی رهبری است
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی گفت: برابر بررسی های معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی 95 درصد برنامه های وزیر پیشنهادی بهداشت، منطبق و همسو با شرح وظایف و سیاست های كلی ابلاغی رهبری و برنامه ششم توسعه و همچنین تكالیف قانونی احكام دائمی است و موردمغایر ندارد.
سید مرتضی خاتمی امروز چهارشنبه در دومین روز بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی درباره وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به عنوان موافق وی سخن گفت.
خاتمی اظهار كرد:آنچه مولفه مهمی در مدیریت نظامات گوناگون است سلامت و برنامه ریزی و سیاست گذاری است كه به این مهم از ستاد تا رده های صف، دانشگاه، بیمارستان و شبكه ها توجه شده و ضمن پایه گذاری آن در برنامه های آتی مورد توجه جدی قرار می گیرد.
وی اضافه كرد: مهم ترین فعالیت بهداشتی در دنیا، ایجاد و تقویت نظام پیشگیری و توجه به محرومین، عشایر، حاشیه شهرها در گذشته بوده كه در برنامه های آتی نیز اجرا می شود.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی بهداشت اضافه كرد: از جمله شاخص های بین المللی در نظام سلامت ، عدالت در سلامت، ساماندهی نیروی انسانی، توسعه منابع نیروی انسانی براساس بار بیماری، شاخص دسترسی و دستیابی و ارتقای سطح سواد سلامت ، شاخص پاسحگویی و كاهش پرداخت از جیب مردم در جهت نیل به اهدافی كه در دنیا مورد توجه است.
وی افزود: در طرح تحول سلامت گام های مهمی برداشته شده است به گونه ای كه رئیس سازمان بهداشت جهانی در سفر به ایران اشاره كرد كه ایران از نظر نظام سلامت در مسیری درست قرار دارد و طرح تحول سلامت قابل عرضه به كل دنیا است.
خاتمی اضافه كرد: تمركز زدایی و توجه به شایسته سالاری در برنامه وزیر توجه جدی شده است، از مهم ترین روش های موثر در كاهش بزهكاری و آسیب اجتماعی ، ارتقای مهارت های زندگی در قالب بندهای پیشنهادی وزیر دیده شده همچنین توجه به تكنولوژی نوین و استقرار نظام ارجاع و پزشك خانواده با فراهم كردن زیر ساخت در چهار سال گذشته مورد توجه بوده و در چهار سال آینده نیز مورد توجه است.
وی گفت: در زمینه بهبود وضعیت سلامت و ارتقای نظام پیشگیری چندین سند ملی در مورد سلامت داریم كه در برنامه وی مورد توجه قرار گرفته از جمله سند ایمن و رشد خردسالان، سلامت مادر و كودك و تغذیه، آب و هوای سالم، كنترل عوامل خطر، سوانح و حوادث ، سلامت كاركنان و زندانیان به صورت دقیق و علمی مورد توجه قرار گرفته است.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود افزود: در منابع علمی امروز، بیشترین علت بیماری استرس است. مهم ترین روش كاهش آن، اصلاح شیوه زندگی است كه در برنامه وزیر وجود دارد.
خاتمی گفت: تقویت نظارت و اولویت بهداشت بر درمان، تمركز وتقویت سازمان فوریت های پیش بیمارستانی در چهار سال گذشته مورد توجه بوده است.
وی با اشاره به تدوین برنامه عملیاتی وزیر منطبق با شاخص های روز دنیا و منطبق با قوانین بالادستی و برنامه ششم توسعه، گفت: برنامه های وزیر، سلامت كشور را 10 رتبه ارتقا داده كه امیدواریم با همان رای بالا، توفیق خدمت مجدد به مردم ایران را كسب كند.
وی اضافه كرد: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت وظایف گسترده ای دارد از جمله سیاست گذاری و نظارت و ارایه خدمات و خرید خدمت، وزیر پیشنهادی بهداشت، شخصیتی است كه از نظر علمی سرآمد و ممتاز و صاحب نام در سطح بین المللی و با صدها مقاله در مجامع بین المللی، پژوهشگر و محقق است.
خاتمی اضافه كرد: در مورد وزیری صحبت می كنم كه كارنامه روشن چهارساله و تجربه گران سنگ وزارت را دارد. در یك كلام طرح مهمی را به نام طرح تحول سلامت در كشور به اجرا در آورده كه براساس آن بار بر زمین مانده بزرگی برداشته شده است و زیرساخت های بهداشتی درمانی اصلاح شده و برابر یك چهارم كل تخت های موجود در این چهار سال به تخت های بیمارستان اضافه و مراكز درمانی تجهیز و دسترسی ها بهبود و پرداخت از جیب مردم به میزان قابل توجهی كاهش یافته است.
وی گفت: دكتر هاشمی در طول دوره چهارساله وزارت بالغ بر 300 سفر كاری بالغ بر 600 شهر و روستا را داشته كه این مفهومی جز توان و تحرك و نشاط و انگیزه نمی تواند داشته باشد و این مهم ریشه در اعتقادات دارد براین اساس كسی كه صاحب این اعتقاد است باید چنین انگیزه ای داشته باشد. درواقع وی همان جایی بودند كه باید باشند.
خاتمی افزود: وی همچنین با حركتی كه در مناطق محروم به عنوان مداوای مردم انجام می داد فرهنگ پرداخت زكات علم را نهادینه كرد.
**نماینده بوكان:حوزه بهداشت مثل درمان متحول نشده است
نماینده مردم بوكان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیرپیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: تحول خاصی در بخش بهداشت طی چهار سال گذشته و در دوره كاری دكتر هاشمی(وزیر بهداشت) اتفاق نیفتاده است.
محمد قسیم عثمانی روز چهارشنبه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییس جمهوری افزود: این در حالی است كه وزیر بهداشت در بخش درمان شاهكار كردند و ما باید نمره عالی به ایشان بدهیم چرا كه تعداد تخت های بیمارستانی 25 درصد افزایش یافته است .
وی افزود: در بخش بهداشت از دكتر هاشمی گله داریم چرا كه تفاوت و برتری در بخش درمان را شاهد بودیم تحولی كه در بخش درمان بود اما در بخش بهداشت وجود نداشت .
وی اظهار كرد: آقای هاشمی در دوره چهار سال بعدی كاری خود هیچ برنامه ای را برای تحول بهداشت به مجلس شورای اسلامی ارائه نكرده اند .چهار سال بعدی دوره تمركز بر بهداشت است ایشان باید بگویند چگونه می توانند این بخش را متحول می كنند و برای تامین مالی این كار چه برنامه ای دارند و از چه مكانیزم این منابع را تامین خواهند كرد؟
این نماینده مخالف وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت در عین حال از خدمات هاشمی در حوزه بهداشت در دولت یازدهم قدردانی كرد و گفت: شخصیت دكتر هاشمی قابل تقدیر است و بدون شك ایشان در دولت تدبیرو امید یكی از قوی ترین ستون ها بودند و باید بگوییم بخشی از آرای غیر سیاسی ایشان مربوط به عملكرد مثبت ایشان است.
وی تاكید كرد:دكتر هاشمی به شخصیتی كاریزماتیمك در جامعه بدل شده اند كه می توانند برای جامعه مفید واقع شوند.
عثمانی در ادامه با تاكید برتعادل بخشی در مبحث حقوق و دستمزدها در بدنه حوزه بهداشت هم گفت: رعایت تعادل در پرداخت حقوق و دستمزد در بدنه پزشكی باید مد نظر وزیر بهداشت قرار بگیرد درست است كه پزشكان نقش اول را درمان دارند اما نباید از یاد برد درمان ، فرایندی دارد كه تنها بخشی از درمان را پزشكان انجام می دهند و پرستاران و عموم نیروهای پیراپزشكی نقش كلیدی در این امر برعهده دارند.
وی اظهار كرد: باید نگاه ها به پرداخت حقوق و مزایای بدنه بهداشت اصلاح و تعدیل شود تا در نهایت این امر منجر به رضایتمندی مضاعف مردم گردد.
وی درعین حال اضافه كرد: تعادل بخشی در پرداخت حقوق و دستمزدها نیاز به تامین منابع مالی دارد و من ندیدم آقای هاشمی برنامه ای در این باره ارائه كنند و ایشان نگفتند كه ازچه منابعی، از چه محلی و چه مكانیزمی می توانند منابع لازم را جذب كنند و ما نمایندگان چه كمكی در این زمینه می توانیم به حوزه بهداشت بكنیم.
عثمانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به افزایش ظرفیت دانشگاه های پزشكی و پیراپزشكی اشاره و تصریح كرد: بدلیل كمبود ظرفیت دانشگاه ها بسیاری از جوانان كشور برای تحصیل در رشته های پزشكی عازم كشورهای خارجی می شوند و پس از گذراندن چند ترم دانشگاهی و صرف هزینه های سنگین به كشور بازمی گردند؛ چرا نباید این ظرفیت را خود دركشور ایجاد كنیم؟
وی افزود: افزایش ظرفیت دانشگاه ها ، مورد نظر مردم است در برنامه های دكتر هاشمی دیده نشده است و امید است در برنامه ایشان در چهار سال آینده پیش بینی شود.
نماینده مردم بوكان در ادامه به ساماندهی وضعیت خدمات درمانی و بیمه ها اشاره كرد و خطاب به هاشمی گفت: آقای هاشمی؛ جنابعالی می دانید حوزه عملیات شما فرابخشی است و بیمه ها در اختیار شما نیست و شاهد بودیم بیمه ها وزارت بهداشت را اذیت كردند یعنی خدمات را بخش بهداشت و درمان به مردم به موقع ارائه می داد اما بیمه ها بموقع پرداخت نمی كردند؛ ما نگران این سیاست های فرابخشی و عملكرد بیرونی هستیم كه چگونه می شود این هماهنگی را ایجاد كرد كه وقتی بخش بهداشت و درمان بموقع خدمات ارائه می دهد بموقع هم دریافتی بیمه را شاهد باشد. بی توجهی به این عملكرد به مرور انگیزه ها را از بین خواهد برد.
عثمانی خاطرنشان كرد: در برنامه وزیر پیشنهادی بهداشت چیزی تحت عنوان بیمه ندیدیم ؛ آقای هاشمی بگویند برای بیمه ها چه فكری می خواهند بكنند؟ اگر بیمه دست كسی باشد و ارائه خدمات درمانی در دست یك نفر دیگر، این تعارض ها مشكلاتی را ایجاد خواهد كرد.امید است آقای هاشمی این مبحث را نیز در برنامه های آتی خود برای چهار سال آینده بگنجانند.
این نماینده مجلس همچنین ابراز امیدواری كرد كه در برنامه های پیشنهادی وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی همراهی رفاه اجتماعی وبیمه ها دیده شود.
**هادی بهادری: تامین مالی طرح تحول سلامت ابهام دارد
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: تامین مالی طرح تحول سلامت ابهام دارد و بی عدالتی ها در حوزه بهداشت و درمان رفع شود.
سید هادی بهادری در جلسه صبح روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم افزود: در مخالفت صحبت كردن با دكتر هاشمی شاید با این عنوان درست نباشد و باید از وی و مجموعه فعالیت وزارت بهداشت در چهار سال دولت یازدهم تشكر كرد كه یكی از شاهكار های این دولت، طرح تحول سلامت بود.
بهادری ادامه داد: آنچه مرا مجاب كرد كه در مخالفت ایشان صحبت كنم یكی مربوط به مسایل در سطح ملی است و دیگری بی عدالتی در نظام پزشكان و بهداشت و درمان می باشد.
بهادری خاطر نشان كرد: همچنین در حال حاضر تفاوت حقوق پزشكان با دیگر كادرهای پزشكی مانند پرستاران و تامین مالی آن دچار ابهام است.
وی اضافه كرد: بیمه وضعیت مناسبی ندارد و در ادامه هم نسبت به تامین مالی طرح تحول سلامت نگران هستیم.
بهادری با اشاره به اینكه در برنامه ارائه شده این دوره از وزیر پیشنهادی بهداشت، برنامه ای برای تامین منابع طرح تحول سلامت ندیده ایم، تاكید كرد: این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد و همین طور به موضوع بهداشت عنایت شود.
وی با بیان اینكه همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: توجه به پیشگیری و بهداشت نیز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و بسیاری از خدمات در حوزه بهداشت و درمان نیز باید بیشتر مورد توجه دولت دوازدهم قرار گیرد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس افزود: یكی دیگر از موارد درخواستی من پیگیری طرح پزشك خانواده است كه می بایست در دستور كار وزیر بهداشت در دوره دوازدهم قرار گیرد.
بهادری درباره مسائل منطقه ای حوزه انتخابیه خود نیز اضافه كرد: حدود 140 سال پیش بود كه مدرسه دارلفنون در این منطقه تاسیس شد اما امروز برازنده نیست كه دانشگاه علوم پزشكی آن در ردیف 21 دانشگاه علوم پزشكی كشور نباشد.
بهادری در ادامه به مسائل منطقه ای استان آذربایجان غربی اشاره كرد و ادامه داد: این استان آخرین استان در شاخص سلامت است و در دوره بعد باید نگاهی ویژه ای به این استان در حوزه بهداشت و درمان شود.
وی خاطرنشان كرد: بیمارستان 250 تختخوابی كه قرار بود در این استان ساخته شود هنوز یك آجر آن نیز گذاشته نشده و همچنان بلاتكلیف است.
بهادری تصریح كرد: همچنین در دوره چهارساله وزیر بهداشت در دولت یازدهم حتی یك تخت بیمارستانی هم در این استان نداشتیم و همچنین این استان بیمارستان ویژه سوختگی هم ندارد.
وی با اشاره به حادثه شهرستان خوی گفت: چرا مصدومان این حادثه باید به بیمارستان های دیگر استان ها و یا اصفهان اعزام شوند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس در ادامه سخنان خود گفت: این استان در بحث گردشگری سلامت هم می تواند مفید باشد. در خصوص ظرفیت این نوع گردشگری غفلت شده و عقب مانده ایم در صورتی كه این استان می تواند مهد گردشگری سلامت در این منطقه باشد.
وی در پایان برای وزیر بهداشت ابراز امیدواری كرد با رای بالا بتواند جزء وزرای كابینه دوازدهم باشد و در ادامه كار خود مباحث مطرح شده درباره بی عدالتی ها در حوزه بهداشت و درمان را سر و سامان دهد.
جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم از روز گذشته (سه شنبه 24 مرداد ماه) در مجلس شورای اسلامی آغاز شده است و قرار است نمایندگان ملت در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به وزیران پیشنهادی رای اعتماد دهند.
اجتمام 7329****1569 ** خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
رای اعتماد مجلس به كابینه دوازدهم؛
وزیر پیشنهادی بهداشت در قضاوت مخالفان و موافقان
۲۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۷:۱۰
کد خبر:
82633931
تهران - ایرنا - وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی دولت یازدهم در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ششمین عضو كابینه دولتی بود كه در خانه ملت نشست تا مخالفان و موافقان رودروی او نظرات خود را ارایه كنند.