علي حاجي شيزري روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگي ايرنا افزود: در راستاي اشاعه و ترويج صنايع دستي در هتل ها، پيشنهاد شد آن دسته از هتل ها كه در زمينه بهره برداري از صنايع دستي اقدام كرده اند، سازمان ميراث فرهنگي در كنار ستاره هاي درجه بندي شده در زمينه كيفت خدمات و محيط زيست، يك ستاره فيروزه اي در زمينه صنايع دستي به اين واحدهاي صنفي اعطا كند.
وي با بيان اينكه كسب ستاره در دنيا نشانه برند و كيفيت هتل ها است و موجب جذب مشتري خواهد شد، تصريح كرد: در اين راستا گروهي تشكيل شده و با برنامه ريزي هاي به عمل آمده، بزودي با هماهنگي معاونت هاي صنايع دستي و گردشگري در بخش حمايتي و اجرايي، اقداماتي عملي از جامعه هتل داران انجام خواهد پذيرفت.
** گفتمان سازي توسعه و ترويج صنايع دستي
حاجي شيزري گفت: در راستاي توسعه و ترويج صنايع دستي، آخرين اقدام عملي در اين راستا، افتتاح گالري ملي صنايع دستي در مجموعه تاريخي فرهنگي سعدآباد بود كه در 16 مرداد ماه اين اتفاق افتاد.
مديركل توسعه و ترويج صنايع دستي افزود: از سال 1343 كه صنايع دستي يك شكل قانوني و رسمي به خود گرفت تا كنون يك چيزي به نام گالري صنايع دستي نداشتيم در صورتي كه مدعي هستيم سومين كشور در توليد متنوع ترين صنايع دستي در دنيا و همچنين دومين كشور از منظر داشتن شهرهاي توريستي در دنيا هستيم، اما تا كنون در كشور يك گالري ملي نداشتيم.
وي افزود: اين گالري هرچند كوچك است اما براي فعاليت هنرمندان در اين عرصه با همت و تلاش مديريت سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در سالي كه به نام «حصير» است با برپايي نمايشگاهي از آثار هنرمندان حصير باف از استان هاي محروم مانند سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي، بوشهر و هرمزگان در 16 مرداد ماه راه اندازي شد.
** تزيين پاويون جمهور در فرودگاه مهرآباد
حاجي شيزري گفت: از ديگر فعاليت هاي اين مركز تزيين پاويون جمهور در فرودگاه مهرآباد براي ورود ميهمان دوازدهمين دوره رياست جمهوري بود كه در نوع خود بي نظير بود كه در اين مكان 108 اثر فاخر به نمايش گذاشته شد.
وي افزود: ميهمانان جمهوري اسلامي در اين ايام در بدو ورود به ايران با يك موزه صنايع دستي مواجه و در اين رهگذر با فرهنگ و صنايع دستي ايران بيشتر آشنا مي شوند و هنگام خروج از كشور نيز از اين موقعيت پيش آمده و معرفي آثار صنايع دستي ايران نهايت استفاده را كردند.
** مسابقه بزرگ طراحي صنايع دستي
مديركل توسعه و ترويج صنايع دستي افزود: در بحث توسعه و ترويج صنايع دستي بحث مسابقه بزرگ طراحي بود كه اين رويداد هنري از مهر سال گذشته استارتش زده شد و علاقه مندان از 25 فروردين تا سوم ارديبهشت ماه امسال در نمايشگاهي كه به همين منظور و در خانه هنرمندان برگزار شد، شركت كردند كه اين حركت نيز در راستاي طراحي و كابردي كردن محصولات صنايع دستي بود.
** فجر صنايع دستي
حاجي شيزري گفت: يكي ديگر از اتفاقات خوبي كه براي معرفي صنايع دستي ايران و به تازگي در اين حوزه شكل گرفت «فجر صنايع دستي» بود و با توجه به اينكه 38 سال از پيروزي انقلاب اسلامي ايران مي گذرد، جشنواره فجري به نام صنايع دستي به عنوان اصيل ترين و ناب ترين اثر ايراني در كشور نداشتيم.
وي افزود: سينما، تئاتر، موسيقي، هنرهاي تجسمي و خيلي ديگر از هنرهاي ايراني داراي فجر هستند ولي صنايع دستي به عنوان اصيل ترين و ناب ترين هنر ايراني تا پيش از اين فجر نداشت. جشنواره و فجرها در ايران در واقع يك استارت آپ هستند و گروههاي شركت كننده در اين رويداد فرهنگي و هنري ضمن عرضه آخرين دستاوردها، ظرفيت هايي براي جهش و رشد هنر پيدا كرده اند.
حجاي شيزري گفت: سال گذشته با توجه به مصوباتي كه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي داشتيم اولين فجر صنايع دستي ايران را برگزار كرديم كه يك اتفاق مبارك بود و در كنار آن همايش دانش آموختگان صنايع دستي و دو كارگاه بين المللي براي هنرمندان صنايع دستي برگزار شد.
وي افزود: در اين رابطه همچنين يك كارگاه فوق العاد رنگرزي با حضور 85 استاد رنگرزي از ايران و كشورهاي هند، پاكستان، بنگلادش براي تبادل اطلاعات در شهر اصفهان برپا شد و در اين همايش مشترك يك مدل جديدي از آموزش دراين عرصه به مورد اجرا گذاشته شد.
** مستند سازي و ترويج صنايع دستي
مديركل توسعه و ترويج صنايع دستي گفت: حمايت سايت ها و رسانه ملي و رسانه هاي مكتوب از صنايع دستي موجب شد كه فعاليت هنرمندان در اين عرصه در سطح كشور ديده شود و در راديو و تلويزيون هم برنامه هاي خوبي اجرا شده و اكنون هم ادامه دارد.
** بيست وهشتمين نمايشگاه ملي صنايع دستي
حاجي شيزري از برپايي بيست و هشتمين نمايشگاه ملي صنايع دستي كشور از يكم تا هفتم شهريور ماه در محل نمايشگاه بين المللي تهران خبر داد و افزود: صنايع دستي در اين مكان يك فضايي ايجاد كرده با عنوان «صنايع دستي و كودك» كه در اين راستا براي فرهنگسازي از پايه، مربياني انتخاب شده اند و با آموزش و پرورش هم هماهنگ شده طي مدت برگزاري نمايشگاه با حضور دانش آموزان كه در پايگاههاي تابستاني فعاليت دارند در اين مكان حاضر شده و از نزديك با صنايع دستي از جمله گليم بافي، سفالگري، چاپ پارچه، حصيربافي و معرق، آشنا شده و براي انتخاب شغل و رشته تحصيلي در آينده خود تصميم درست بگيرند.
** كلينيك و كارگاه مشاوره طراحي و خلاقيت
وي گفت: يكي از مشكلات در حوزه صنايع دستي از گذشته تا كنون بحث طراحي است، و صنايع دستي كشور در زمينه طراحي يا دچار ضعف بود يا اينكه از طرح هاي روز دنيا فاصله داشت.
حاجي شيزري افزود: مسئولان تصميم گرفتند با راه اندازي غرفه كلينيك و كارگاه مشاوره طراحي و خلاقيت در نمايشگاه ملي صنايع دستي، طي اين مدت با تاكيد بر حفظ اصالت و هويت صنايع دستي ايران به توليد كنندگان مشاوره داده شود تا نوع آوري در كارها و همچنين افزايش توليد و عرضه محصولات را شاهد باشيم.
فراهنگ ** 1417 ** خبرنگار: سيد مهدي حسيني * انتشار:اميدغياثوند
مديركل توسعه و ترويج صنايع دستي:هتل داران نشان ستاره فيروزه اي صنايع دستي دريافت مي كنند
۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۲۹
کد خبر:
82634290
تهران - ايرنا - مديركل توسعه و ترويج صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: براي تشويق و ترغيب هتل داران و فعالان اين بخش در استفاده از محصولات و توليدات صنايع دستي كشور، نشان ستاره فيروزه اي به صاحبان اين واحدها اعطا مي شود.