در گزيده اي از اين گفت وگو مي خوانيم: رئيس جمهوري در روز معرفي وزيران پيشنهادي به مجلس مهم ترين راهكار حل مسأله مسكن را بازسازي بافت هاي فرسوده عنوان و بر همكاري با بخش خصوصي براي حل مشكل مسكن تأكيد كرد. در 4 سال گذشته اولويت وزارت راه و شهرسازي در برنامه مسكن نوسازي بافت هاي فرسوده بود. بافت هاي فرسوده از آن جهت كه داراي زيرساخت هستند ساخت و ساز در آن به هزينه كمتري نياز دارد.
محمد سعيد ايزدي، مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري با تأييد اين مطلب گفت:وي اقدام نخست را در حوزه سياستگذاري و برنامهريزي در سطح ملي نام برد و افزود: در سال 93 سند ملي بازآفريني شهري در دولت تصويب شد. برنامه اي را در مواد 59، 61 و 62 قانون برنامه ششم توسعه تدوين كرديم و دراين برنامه به صورت روشن سياست هاي كلي براي 2700 محله بافت فرسوده در كشور را مشخص كرديم. بنابراين براي نخستين بار در حوزه بافت فرسوده صاحب برنامه شديم و سندي به تصويب رسيد كه سياستهاي دستگاه هاي متعدد درگير با نوسازي و احياي بافت فرسوده را در مواجهه با اين مسأله روشن كرد.
ايزدي تشكيل ستاد ملي بازآفريني شهري را اقدام بسيار اساسي براي افزايش تعامل با دستگاههاي درگير با احياي بافت فرسوده و ارائه راهكار براي رفع اين مسأله نام برد و گفت: در اقدام دوم براي هماهنگي تمام دستگاههاي مرتبط با نوسازي بافت فرسوده ستادي فرابخشي با رياست رئيس جمهوري و عضويت 20 دستگاه تشكيل و جلسات مختلفي در سطح ملي و استاني و محلي براي بافتهاي فرسوده تشكيل شد.
وي افزود: اعطاي 300 هزار فقره تسهيلات ارزان قيمت، تأمين منابع 1000 ميليارد توماني از اعتبارات بانك مركزي و افزايش سقف تسهيلات خريد مسكن در بافت فرسوده تا سقف 50 ميليون تومان تنها بخشي از عملكرد و پيگيريهاي وزارت راه وشهرسازي در حوزه بافت فرسوده بوده است. تازه براي احياي بافتها تنوع اعتبارات را نيز اضافه كرديم كه وديعه مقاوم سازي، خريد، نوسازي و وام براي انبوه سازان از آن جمله است.
معاون وزير راه و شهرسازي آخرين اقدام دولت يازدهم در نوسازي بافت فرسوده را نهادينه كردن سياست بازآفريني و جريانسازي در اين حوزه از طريق آموزش، اطلاعرساني و فرهنگسازي نام برد.
معاون وزير راه و شهرسازي تأكيد كرد: اجراي تمام اين اقدامات نشان دهنده نقش حمايتي دولت از نوسازي بافت فرسوده بوده است. وي تأكيد كرد: در دولت دوازدهم براي اجراي بهتر برنامه اگر سياستي در برنامه ششم قيد شده و سندي تصويب شده بايد براي همه دستگاهها الزامآور باشد و اين برنامه ها فقط زماني امكان پذير است كه همه دستگاههاي مرتبط با اعتقاد به نوسازي وظيفه خود را بدرستي انجام دهند. ايزدي با بيان اينكه برنامههاي نوسازي بافت فرسوده از برنامههاي مصوب ستاد اقتصاد مقاومتي است، گفت: محدوده وسيعي از شهرها ناامن است و بهسازي اين محدودهها توسعه از داخل محسوب ميشود كه بر اساس اصول اقتصاد مقاومتي بيان شده از سوي رهبر معظم انقلاب است.
وي گفت: سند حمايت از انبوه سازان 6 ماه پيش در ستاد اقتصاد مقاومتي مطرح شد اما هنوز منتظر دستورالعمل تصويب آن هستيم. ايزدي گفت: البته در اجراي برنامهها مشكلاتي داشتيم؛ برخي از بانكها از ارائه تسهيلات استقبال نكردند و در برخي اعتبارات هم تاكنون هيچ تسهيلاتي به متقاضيان پرداخت نشده است. تخصيص اعتبارات نيازمند حمايت جدي دولت و بانك مركزي است، اگر تسهيلات پرداخت نشود مردم رغبتي براي نوسازي بافت فرسوده ندارند.
*منبع:روزنامه ايران، 1396.5.26
**گروه اطلاع رساني**9117**9131**انتشاردهنده:شهربانو جمعه
تهران-ايرنا- روزنامه ايران درباره بازسازي بافت هاي فرسوده و حل مشكل مسكن به گفت وگو با محمد سعيد ايزدي، مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري پرداخت و نوشت: اولويت دولت يازدهم بر سياست نوسازي و بازآفريني بافتهاي فرسوده قرار گرفت و در اين خصوص 5 اقدام كليدي در 4 سال گذشته براي احياي اين بافتها انجام گرفت.