۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۴۷
کد خبر: 82634768
T T
۰ نفر
آزاده كردستاني: بي نام و نشاني سخت ترين شكنجه دوران اسارت بود

سنندج- ايرنا- آزاده كردستاني كه 27 ماه اسارت را در اردوگاه هاي عراق تحمل كرده معتقد است: ثبت نشدن مشخصات اسرا و عدم نظارت نماينده سازمان ملل سخت ترين شكنجه دوران اسارت محسوب مي شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، نبي كريمي كه 27 ماه اسارت را در اردوگاه هاي اسراي ايراني در العماره، ابوغريب و تكريت تحمل كرد، 30 مرداد 1369 به ميهن اسلامي بازگشت.
او مي گويد: طبق توافق نامه هاي بين المللي هويت اسراي جنگي بايد توسط سامان ملل ثبت شود اما رژيم بعث عراق از اين امر ممانعت مي كرد و اين موضوع باعث شده بود بسياري از اثرا به نام جاويدالاثر شناخته شوند.
خبرگزاري ايرناي مركز كردستان به مناسبت 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان به ميهن اسلامي مصاحبه اي با اين آزاده سرافراز انجام داده است.
كريمي گفت: در 31 تيرماه 1367 در يكي از مناطق عملياتي جنوب كشور به همراه تعدادي از رزمندگان در محاصره نيروهاي عراقي در آمديم و اسير شديم.
وي اظهار كرد: در ابتدا به يكي از ارودگاه هاي العماره منتقل شديم و سپس اسرا را به زندان مركزي بغداد منتقل كردند.
به گفته وي در اين زندان، اسرا را به گونه هاي زيادي شكنجه مي دادند اما سخت ترين شكنجه ثبت نشدن هويت اسرا بود.
وي افزود: اسرايي كه هويت آنها ثبت نشده بود، جاويدالاثر معرفي مي شدند و اين امر براي اسرا و خانواده هاي آنها بسيار سخت بود.
وي اظهار كرد: قطع بودن 10 ساعته آب و برق، نبود امكانات رفاهي، حمام هاي پنج دقيقه اي و شيوع بيماري هاي مختلف از جمله اسهال خوني از ديگر مشكلات اسرا در اين زندان بود.
اين آزاده گفت: در منطقه ابوغريب نيز اسرا را در زندان قلعه اي نگهداري مي كردند به گونه اي 15 تا 20 اسير را در يك اتاق 12 متري اسكان مي دادند.
وي افزود: زندگي در اين اردوگاه نيز سختي هاي خود را داشت و تراكم زياد و گرماي شديد امكان استراحت را از اسرا گرفته بود.
وي گفت: سرانجام اسرا را به اردوگاه تكريت منتقل كردند كه در آن بيش از 6 هزار اسير در داخل سوله هايي نگهداري مي شدند.
وي اظهار كرد: زندگي در اين اردوگاه نيز بسيار سخت بود و همه اسرا خاطرات بسيار تلخي از اين اردگاه دارند اما با توجه به اينكه خبر تبادل اسرا در اين اردوگاه به گوشمان رسيد، تمام سختي را فراموش كرديم.
اين آزاده سرافراز سرانجام در 30 مرداد 1369 به ميهن اسلامي بازگشت و پس از چندين سال كار در آموزش و پرورش هم اكنون به درجه بازنشستگي نايل شده است.
بيش از 840 كردستاني سال ها اسارت را در زندان هاي رژيم بعث عراق تحمل كردند كه 14 نفر از آنها در دوران اسارت به درجه رفيع شهادت نايل شدند و 88 نفر نيز بعد از بازگشت وفات كردند.
26 مرداد 69 نقطه عطفي در تاريخ دوران جنگ تحميلي بوده و بازگشت آزادگان اين اسوه هاي ايثار و مقاومت به ميهن اسلامي به غناي اين حماسه ايرانيان افزود.
**خبرنگار: عبدالله رحماني**انتشاردهنده: اميد بهمني
3020/ 6108