به گزارش ايرنا، در اين نشست با ارائه گزارشي از تلاش نيروهاي نظامي چين براي نفوذ در نزديكي درياچه 'پانگونگ' در لداخ، بر حفظ آمادگي و هوشياري نيروهاي نظامي در مرز مشترك با چين تاكيد شده است .
اين نخستين تشست فرماندهان نيروهاي سه گانه هند پس از آغاز تنش مرزي كه از يك ماه پيش در مرز دو كشور در دوكلم است .
به گفته مقامات ارتش هند ،تعدادي از سربازان ارتش چين روز سه شنبه پس از نفوذ به منطقه 'لداخ' با سنگ و چوب به مرزبانان هندي حمله كردند كه براثر آن تعدادي از سربازان دو كشور مجروح شدند.
هند و چين در سالهاي اخير با تقويت نيرو و تجهيزات خود در 'لداخ' بارها در برابر يكديگر در اين منطقه صف آرايي كرده اند.
به گفته مقامات نظامي هند، سالانه حدود 400 مورد رويارويي ميان نيروهاي هندي و چيني از لداخ تا ايالت ارناچال پرادش هند اتفاق مي افتد.
اين درگيري درحالي در لداخ رخ داده است كه تنش مرزي بين هند و چين كه از يك ماه پيش در مثلث مرزي هند ،چين و بوتان در 'دوكلم'در بخش شرقي كوههاي هيماليا با احداث جاده مرزي توسط چين و ورود نظاميان هندي به خاك چين آغاز شده است.
هند به دنبال افزايش تنش مرزي در مرزهاي مشترك با چين ،نيروهاي خود را درمرزهاي مشترك در سكيم تا آرناچال پرادش افزايش داده است .
كارشناسان نظامي و سياسي با نگراني از افزايش تنش بين هند و چين به عنوان دو قدرت بزرگ دارنده سلاح اتمي، تنها راه پايان بحران مرزي بين دو كشور را عقب نشيني نيروهاي دو كشور از منطقه مورد مناقشه مي دانند.
دهلي نو و پكن از سال 2003 تاكنون 19 بار يكديگر در خصوص اختلافات مرزي گفت و گو كرده اند ولي اين بار چين مي گويد تا هند نيروهايش را از خاك اين كشور عقب نكشد مذاكره اي در كار نخواهد بود.
هند و چين بيش از چهار هزار كيلومتر مرز مشترك در لداخ ،آرناچال پرادش و سكيم دارند.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلي خليل نژاد
دهلي نو-ايرنا- فرماندهان نيروهاي زميني ،هوايي و دريايي هند روز جمعه در نشستي در دهلي نو پايتخت هند همزمان با افزايش تنش مرزي ،آخرين وضعيت مرزهاي مشترك اين كشور با چين بويژه در 'دوكلم' و'لداخ' را بررسي كردند.