حجت اله آريايي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:امسال مرمت 40 اثر تاريخي در استان خوزستان آغاز شده كه از اين تعداد 10 اثر در شهرستان دزفول مرمت مي شوند.
وي با بيان اينكه دزفول با مرمت 10 اثر تاريخي در بخش مرمت آثار وابنيه فعالترين شهرستان استان خوزستان محسوب مي شود گفت:در حال حاضر مرمت پل ساساني دزفول با اعتباري افزون بر يك ميليارد ريال از محل اعتبارات ملي آغاز شده كه اين اعتبار براي استحكام بخشي قسمتي از جان پناه پل در حال انجام است.
وي افزود:در اصول مرمت آجر و مصالحي بكار مي رود كه با قسمت اصلي اثر تاريخي متفاوت و قابل تشخيص باشد .
رئيس اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري دزفول ادامه داد: پل باستاني دزفول تاكنون در ادوار مختلف ديلميان،صفويان،قاجاريه و پهلوي مرمت شده است و اكنون نيز در حال مرمت مي باشد.
آريايي با بيان اينكه تا جايي كه اعتبارات اجازه دهند مرمت پل باستاني دزفول ادامه مي يابد گفت:فرماندار دزفول براي تامين اعتبار قابل ملاحظه اي براي مرمت پل باستاني از طريق اعتبارات ملي قول مساعد دادند كه اگردر صورت جذب اعتبار موردنظر عمليات سبك سازي پل و برچيدن پياده رو فلزي و همچنين آجرفرش هزينه خواهد شد.
وي اظهار كرد:علاوه بر پل باستاني،امسال يك ميليارد ريال براي مرمت خانه زرگر،يك ميليارد ريال براي مرمت خانه صنيعي،يك ميليارد ريال براي مرمت مرمت روستاي نورآباد ،حدود 700 ميليون ريال براي مرمت بقعه و طرح مطالعاتي محوطه يعقوب ليث اختصاص يافته كه مرمت اين آثار و ابنيه هاي تاريخي در حال انجام است.
وي گفت:علاوه بر اين پروژه ها اعتباراتي نيز براي طرح مطالعاتي بافت قديم دزفول در نظر گرفته شده است.
پل باستاني دزفول با 17 قرن قدمت يكي از قديمي ترين پل هاي استوار جهان است كه در سال 263ميلادي به دستور شاپور اول ساساني بر روي رودخانه دز ساخته شد.
به گزارش ايرنا پل ساساني مهمترين اثر تاريخي دزفول و به عنوان نماد شهر دزفول كه 2 منطقه شرق و غرب اين شهر را به هم وصل ميسازد ،يكي از راههاي ارتباطي شهر جندي شاپور و سرزمين بينالنهرين بوده كه به دستور شاپور اول ساساني و پس از پيروزي ايران بر والرين و با بكارگيري اسراي رومي ساخته شده است از اين رو به پل رومي نيز مشهور است.
اين پل داراي 14 دهانه است، پل قديم دزفول از سنگ ساروج و آهك ساخته شده و در دوران حكومت عضدالدوله ديلمي، صفويان و پهلوي بازسازي شده است اما پايههاي پل حكايت از دوران ساساني دارند.
افزون بر 200 هكتار بافت قديم دزفول با بناها و آثار معماري منحصر بفرد ، دزفول را به شهر آجر معروف كرده است. بافت تاريخي دزفول با سرمايه گذاري هدفمند مي تواند بيش از پيش در رونق گردشگري در اين شهرستان موثر باشد.
7278/6068
خبرنگار:رقيه كردي-انتشار:محمدعلي فريدپناه
دزفول - ايرنا - رئيس اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري دزفول گفت: مرمت 10 بناي تاريخي شامل خانه هاي تاريخي،پل ساساني ،يك روستا و نيز محوطه و آرامگاه يعقوب ليث از ابتداي امسال آغاز شده است.