دكتر جواد اكبری زاده روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پارسال هزار و 314 نفر در منطقه سیستان شامل شهرستان های زابل، زهك، هیرمند، هامون و نیمروز دچار حیوان گزیدگی شدند.
وی ادامه داد: تا كنون هفت نفر به دلیل حیوان گزیدگی و علائم هاری فوت كردند كه بر اساس آزمایشات صورت گرفته یك نفر از آنان به علت هاری از دنیا رفته است.
وی بیان كرد: یك خانم 60 ساله از روستای غلامعلی شهرستان نیمروز چهارم مرداد جاری توسط یك سگ ولگرد گاز گرفته شد، این سگ ولگرد علاوه بر حمله به این خانم سگ خانگی آنان را نیز گاز می گیرد.
معاون بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشكی زابل گفت: این خانم بلافاصله به اورژانس بیمارستان مراجعه می كند و اقدامات درمانی توسط كادر پزشكی برایش انجام می شود.
دكتر اكبری زاده اظهار داشت: پنج نوبت واكسن برای این بیمار مشخص كه چهار نوبت آن تزریق شد و نوبت بعدی مراجعه وی دوم شهریور ماه بود كه متاسفانه قبل از این تاریخ به علت ناتوایی در بلع به بیمارستان تامین اجتماعی زاهدان مراجعه كرد.
وی بیان كرد: این بیمار پس از یك روز بستری بودن در این بیمارستان در 26 مرداد فوت كرد.
وی ادامه داد: این بیمار علائم 100 درصدی بیماری هاری را نداشته است.
وی خاطر نشان كرد: با توجه به اینكه این سگ ولگرد سگ خانگی این بیمار را نیز گاز گرفته بود اما تا كنون هیچ گونه علائم هاری در این سگ مشاهده نشده است، نمی توان قطعی علت فوت این بیمار را هاری عنوان كرد.
معاون بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشكی زابل گفت: نمونه ای از این بیمار برای بررسی به تهران ارسال شده تا علت قطعی فوت این بیمار بر اثر هاری مشخص شود.
دكتر اكبری زاده اظهار داشت: تا زمانی كه جواب آزمایش های ارسالی نیاید نمی توان گفت این فرد بر اثر هاری فوت كرده است.
وی بیان كرد: مشكل سگ های ولگرد سالهاست كه در منطقه سیستان وجود دارد و امسال به حد بحرانی رسیده و تنها راه علاج این واقعه جمع آوری این حیوانات است.
وی ادامه داد: تا زمانی كه سگ های ولگرد در سیستان جمع آوری نشوند مشكل حیوان گزیدگی در این منطقه وجود دارد.
معاون بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشكی زابل از افرادی كه به حیوان گزیدگی توسط سگ دچار می شوند خواست در همان دقایق ابتدایی به مراكز درمانی مراجعه كنند.
وی تاكید كرد: تمامی خدمات دانشگاه علوم پزشكی زابل به افرادی كه دچار حیوان گزیدگی توسط سگ می شوند به صورت رایگان ارائه می شود.
وی تصریح كرد: درمان هر فردی كه توسط سگ دچار حیوان گزیدگی می شود افزون بر 500 هزار تومان برای مجموعه بهداشت و درمان منطقه هزینه در بر دارد كه از بیماران دریافت نمی شود.
اكبری زاده گفت: هاری یك نوع بیماری واگیر مشترك بین انسان و دام است و به منظور جلوگیری از گسترش آن با همكاری دانشگاه علوم پزشكی و دامپزشكی زابل نظام مراقبت به صورت كامل انجام شده است.
منطقه سیستان شامل شهرهای زابل، زهك، هیرمند، هامون و نیمروز در شمال استان سیستان وبلوچستان و در همسایگی كشور افغانستان واقع شده است.
خشكسالی های مداوم 18 ساله در این منطقه و ولایات افغانستان هم مرز با ایران مشكلات عدیده ای را برای مردم بوجود آورده كه به گفته برخی اهالی ورود سگ های ولگرد از افغانستان به سیستان یكی از عواقب این خشكسالی است.
3042**3213/6075*خبرنگار: محدثه حیدری گرجی**انتشار دهنده: زهرا هجینی نژاد
زاهدان - ایرنا - معاون بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی زابل گفت: هزار و 760 نفر از ابتدای امسال تاكنون در منطقه سیستان دچار حیوان گزیدگی شدند كه این آمار نسبت به پارسال سه تا چهار برابر افزایش یافته است.