به گزارش ايرنا،شيخي كه خود از جمله مجاهدان و انقلابي هاي ضد فرانسه بوده است، افزود: در سال 1830 به مردم الجزاير اعلام جنگ شد و اين جنگ هنوز هم ادامه دارد زيرا در عرف ديپلماتيك ابتدا اعلان جنگ مي شود و پس از آتش بس ، پيمان صلح بسته مي شود اما ميان الجزاير و فرانسه پيمان صلحي منعقد نشده است بنابراين اكنون بايد گفت جنگ فرانسه با الجزاير به پايان نرسيده است بلكه ما اكنون در دوران آتش بس به سر مي بريم.
وي در ادامه گفت: بايد دانست دشمني ميان الجزاير و فرانسه از سال 1830 كه فرانسه الجزاير را به اشغال درآورد ،به وجود نيامده است بلكه دشمني فرانسه با الجزاير به دوران روم باستان باز مي گردد.
وي در ادامه گفت: بايد به زمينه تاريحي اين دشمني توجه كرد؛دين مسيحيت از آفريقا و به ويژه الجزاير به اروپا وارد شده است و آن زمان تفكرات يوناني را تغيير داد .جدا از اين الجزاير زماني ، كشوري مسيحي بوده كه بيش از دوهزار كليسا و عبادتگاه مسيحيان در آن وجود داشته است، آن زمان مسيحيت در الجزاير داراي يك پايگاه مستحكم و يك مكتب فكري خاص بود كه آن را متمايز مي كرد و البته اروپا نيز پيرو دين مسيحيت بود اما با ظهور دين اسلام ، مردم الجزاير به سرعت مسلمان شدند و اين براي اروپايي ها بسيار سنگين بود.
شيخي در خصوص ورود استعماگران فرانسوي به الجزاير نيزگفت: فرانسه يك طرح شيطاني براي الجزاير داشت؛ فرانسوي ها ابتدا مي خواستند كل الجزاير را از ساكنانش خالي كنند و همه را به قتل برسانند و وقتي به مقام هاي فرانسوي در پاريس گزارش داده شد كه شمار الجزايري ها بسيار زياد است و نمي توان همه را به قتل رساند، گفتند حال كه اين گونه است، همه چيز اين مردم را از آن ها مي گيريم در نتيجه نقشه آن ها براي الجزايري ها، در جهل غرق كردن و گرسنه نگه داشتنشان بود.
شيخي تصريح كرد، آن زمان كه فرانسوي ها به الجزاير حمله كردند، 80 درصد مردم با سواد بودند و تنها 20 درصد الجزايري ها سواد خواندن و نوشتن نداشتند اما در فرانسه برعكس بود و تنها 20درصد مردم باسواد بودند هرچند دانشمندان بزرگي در ميان آن ها وجود داشت، نتيجه اينكه آن ها سعي كردند مانع باسواد شدن مردم شوند.
مديركل اداره اسناد ملي الجزاير تاكيد كرد ، دشمني و سياست هاي منفي فرانسه در حق الجزاير غيرقابل توصيف و شمارش است.الجزاير همانند سنگال يا كشورهاي ديگر مستعمره فرانسه نشده بود بلكه فرانسوي ها آن را به خاك خود ملحق كرده بودند.
شيخي با تاكيد بر اينكه به كاربردن واژه استعمار براي حضور فرانسوي ها در الجزاير به هيچ عنوان درست و مناسب نيست ، گفت: كاري كه فرانسه در الجزاير كرد، شبيه هيچ يك از مستعمره هاي آن نبود ؛نوع كار فرانسوي ها در الجزاير با نوع كارشان در ديگر مناطق ، متفاوت بود و بنا بر اين بايد واژه جديدي براي اين نوع حضور فرانسه در الجزاير پيدا كرد.
الجزاير روز 20 اوت را به عنوان روز مجاهد نامگذاري كرده است و هر ساله اين روز را جشن مي گيرد.علت اين نامگذاري هم اين است كه در سال 1955ميلادي دواتفاق مهم در خصوص انقلاب آزاديبخش الحزاير در اين روز روي داد : نخست، مجاهدان در چندين منطقه الجزاير، دست به عملياتي ضد اشغالگران فرانسوي براي در هم شكستن محاصره انقلابي ها در جنوب شرق الجزاير زدند. دومين اتفاق نيز كنفرانس «صومام» در سال 1956بود كه نتيجه اين كنفرانس يكپارچه شدن نظام سياسي و ارتش اين كشور بود.
پيش از اين سخنراني ، عبدالقادر مساهل وزير خارجه الجزاير در اين مراسم در وزارت خارجه شركت كرد و همراه باشماري از مجاهدان ، به شهيدان انقلاب الجزاير اداي احترام كرد و براي آن ها فاتحه خواند.
شبك**خاورم **2041**1392**انتشار: ابوالفضل بابايي
مديركل اداره اسناد ملي الجزاير: كينه فرانسه از الجزاير پاياني ندارد
۲۹ مرداد ۱۳۹۶، ۲۰:۲۲
کد خبر:
82637861
الجزيره-ايرنا- «عبد المجيد شيخي» مديركل اداره اسناد ملي الجزاير امروز يكشنبه در مراسم «روز مجاهد» در وزارت خارجه اين كشوربا اشاره به مبارزات مردم براي رهايي از استعمار فرانسه گفت: كينه فرانسه از الجزاير ريشه تاريخي دارد و دشمني فرانسه با آن پاياني ندارد و هنوز هم ادامه دارد.