به گزارش ایرنا ، بیش از 400 هزار دانش آموز تبعه خارجی در جمهوری اسلامی ایران تحصیل می كنند كه 23 هزار نفر از این دانش آموزان در مدارس استان البرز مشغول به تحصیل هستند.
به رغم تحریمهای ظالمانه و مشكلات مالی به خاطر درك انسانی از نقش آموزش در تربیت دانش آموزان در سال تحصیلی 96-95 جمهوری اسلامی ایران میزبانی بیش از 400 هزار دانش آموز پناهنده را در عرصه تعلیم و تربیت بر عهده داشته است كه بیشتر آنها اهل افغانستان هستند.
با توجه به اینكه رهبر معظم انقلاب همواره بر پوشش تحصیلی اتباع خارجی با نگاه انسان دوستانه تاكید دارد به همین دلیل در جمهوری اسلامی ایران تلاش شده است كه هیچ دانش آموز خارجی در ایران از تحصیل بازنماند.
با توجه به هزینه سنگین تحصیل دانشآموزان اتباع خارجی در ایران اما واقعیت این است كه جمهوری اسلامی ایران با نگاهی انسان دوستانه و الهام گرفته از آموزههای اسلامی، شرایط تحصیل دانشآموزان اتباع خارجی را در كشور فراهم كرده است.
همه بر این باورند كه سازمانهایی نظیر یونسكو و آیسسكو در تامین هزینههای دانشآموزان اتباع خارجی در ایران مشاركت می كنند ولی تاكنون در این زمینه كمك چندانی به ایران نشده است.
جمهوری اسلامی ایران از جهت سرویس دادن به دانشآموزان خارجی در دنیا بی نظیر است.
البته آموزش و پرورش شهریه ناچیزی از اتباع خارجی بابت تحصیل فرزندانشان دریافت میكند اما این شهریه در مقایسه با كل هزینه ای كه در این خصوص میشود رقم قابل توجهی نیست.
مدیر كل آموزش و پرورش استان البرزدر این زمینه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هم اكنون 23 هزار دانش آموز تبعه خارجی در مدارس این استان تحصیل می كنند.
خسرو ساكی افزود: با اشاره به كمبود فضای آموزشی و تراكم بالای دانش آموزی در البرز نسبت به میانگین كشوری،خاطرنشان كرد: این استان به ویژه در مناطق مهاجرپذیر نیاز به ارتقای زیرساخت های آموزشی دارد.
وی یادآور شد: از مسئولان كشوری و خارجی انتظار داریم با توجه به شرایط خاص استان در بخش جمعیت اتباع خارجی برای تامین زیر ساخت ها ی آموزشی در البرز نگاه ویژه ای داشته باشند.
مدیر كل آموزش و پرورش البرز با اشاره به اینكه حدود 6 درصد از دانش آموزان مهاجر كشور در این استان تحصیل می كنند، تصریح كرد: استان البرز به دلایل مختلف از جمله نزدیكی به پایتخت، آب و هوای مساعد، خاك حاصلخیز و وجود مزارع، كارخانجات و صنایع تبدیلی همواره مكان مناسبی برای مهاجرت به شمار آمده است به همین دلیل امروز از البرز با عنوان ترمینال مهاجرت كشور یاد می شود.
ساكی در ادامه به پراكنده بودن دانشآموزان اتباع خارجی در همه مدارس البرز پرداخت و افزود: مدارس مشخصی برای تحصیل این دانشآموزان وجود ندارد و همه بچهها در كنار یكدیگر به تحصیل میپردازند.
وی بیان كرد: دانش آموزان اتباع خارجی می توانند براساس مفاد شیوه نامه سال تحصیلی 96-95، برای سال تحصیلی 97-96 در مدارس البرز ثبت نام كنند.
وی خاطر نشان كرد:شیوهنامه ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی دارای دو بند 'الف'ویژه دانشآموزان دارای مدارك اقامتی و هویتی و 'ب' ویژه دانشآموزان فاقد مدارك اقامتی و هویتی است.
مدیركل آموزش و پرورش البرزافزود: دانشآموزان بند ' الف ' با مداركی كه دارند به مدارس نزدیك محل سكونت برای ثبتنام مراجعه میكنند.
ساكی با اشاره به اینكه دانشآموزان بند ' ب ' باید سه كار را برای ثبتنام انجام دهند، ادامه داد: گام اول اخذ معرفینامههای پزشكی و تحصیلی با مراجعه به دفاتر كفالت و دریافت فرمهای مربوطه است.
وی مراجعه به مراكز پزشكی و درمانگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت و تحت ایمنسازی، غربالگری و واكسیناسیون قرار گرفتن دانش آموزان را از دیگر گام های مورد نیاز برای ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس البرز برشمرد.
ساكی در خصوص هزینه ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی اظهار كرد: دانشآموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی 97-96 همچون دانشآموزان ایرانی در مدارس ثبتنام میشوند و هزینهی بیمه را پرداخت میكنند.
وی گفت: دانشآموزان دارای مدارك معتبر' گذرنامه دارای پروانه اقامت، دفتر اقامت معتبر صادره از ناجا، دفترچه پناهندگی معتبر صادره از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، كارت هویت ویژه اتباع خارجی، برگ تردد خروجی مدتدار، كارت آمایش، كارت ویژه حمایت تحصیلی برای اتباع خارجی' برای ثبت نام میتوانند به مدارس دولتی یا غیردولتی مراجعه كنند و با توجه به شرایط اعلام شده در شیوه نامه نام برای سال تحصیلی جدید نام نویسی كنند.
مدیر كل آموزش و پرورش البرز در ادامه به ثبت نام كودكان اتباع خارجی در مراكز پیش دبستانی اشاره كرد و افزود: ثبتنام آن دسته از كودكان اتباع خارجی كه دارای مدارك قانونی هستند، در دوره پیشدبستانی با درنظر گرفتن ظرفیت فضای آموزشی و نیروی انسانی، برابر ضوابط آموزشی بلامانع است.
ساكی تصریح كرد: مدارك تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی پس از صدور و تأیید توسط واحد آموزشی، باید مورد تایید اداره آموزش و پرورش منطقه و ادارات كل آموزش و پرورش استان قرار گیرد.
وی اضافه كرد: سپس اینگونه دانش آموزان برای تاییدیه نهایی باید به نمایندگیهای وزارت امور خارجه مستقر در استانها و با اداره سجلّات وزارت امور خارجه مراجعه كنند.
استان البرز 440 هزار دانش آموز دارد.
2819/1535خبرنگار: مهین مالمیر**انتشار دهنده:داریوش غفاری
كرج - ایرنا -دانش آموزان تبعه خارجی در شرایط تحصیلی برابر با دانش آموزان ایرانی كه با قاطعیت می توان از آن به عنوان عدالت آموزشی یاد كرد در مدارس كشورمان مشغول تحصیل هستند و سهم استان البرز 23 هزار دانش آموز تبعه خارجی است.