۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۴۱
کد خبر: 82639941
T T
۰ نفر
امام جمعه بوشهر: رئيسعلي دلواري نماد استعمارستيزي است

بوشهر- ايرنا- نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: رئيسعلي دلواري نماد استعمارستيزي و ريشه هويت انقلابي اين استان است.

به گزارش ايرنا، آيت الله غلامعلي صفايي بوشهري روز سه شنبه در نشست شوراي فرهنگ عمومي استان بوشهر با اشاره به 12 شهريور روز استعمارستيزي و سالروز شهادت رئيسعلي دلواري افزود: اگر رشادتهاي اين سردار مبارزه با استعمار نبود امروز خليج فارس در دست بيگانگان بود.
وي اضافه كرد: رئيسعلي دلواري جواني 34 ساله داراي قدرت تحليل عميق فرهنگي، مذهبي، درك مناسب از معادله هاي دقيق سياسي و با قدرت تجميع نيروهاي متشتت با توان تصميم گيري دقيق در زمان بحرانها بود و درعين بزرگي در نهايت تواضع و فروتني قرار داشت.
صفايي بوشهري بيان كرد: رئيسعلي دلواري با اين روحيه وارد جنگ با انگليس شد و كاري كرد كه استعمار پير انگليس هيچ وقت جرات حمله به كشور ديگري براي ستعمار كردن آن كشور را به خود نداد.
وي با بيان اينكه ايران، جنوب ايران و بوشهر هميشه مديون رشادت هاي رئيسعلي دلواري هستند، گفت: سردار بزرگ مبارزه با استعمار پير انگليس بحق تاج سر كرانه خليج فارس و همه زير سايه ايشان قرار دارند به همين دليل برگزاري يادواره اين سردار بايد در شان ايشان برگزار شود.
امام جمعه بوشهر با تاكيد بر ضرورت سرعت بخشي در روند ساخت و ساز ساختمان مجتمع فرهنگي شهر دلوار از توابع شهرستان تنگستان گفت: به دليل نبود فضاي مناسب هرسال مراسم روز 12 شهريور سالروز مبارزه با استعمار در سالن ورزشي شهر دلوار برگزار مي شود.
وي بيان كرد: مكان برگزاري مراسم 12 شهريور مناسب و در شان اين مناسبت مهم و تاريخي نيست و مي طلبد مسئولان استان و شهرستان نسبت به سرعت بخشي در احداث مجتمع فرهنگي اين شهر اقدام كنند.
امام جمعه بوشهر در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره برتاكيد رهبر معظم انقلاب نسبت به مسائل فرهنگي افزود: مساله فرهنگ نياز به وقت و همت زيادي دارد و دستگاههاي فرهنگي كه مخاطب خاص دارند بايد نسبت به اين مسائل توجه ويژه اي داشته باشند.
امام جمعه بوشهر همچنين بر ضرورت اولويت بندي اعتبارهاي فرهنگي بويژه ص در اجراي طرح ها تاكيد كرد.
وي با اشاره به عيد غدير گفت: غدير نماد دينداري و ولايتمداري است و به همين دليل بايد هرچه باشكوهتر برگزار شود.
امام جمعه بوشهر بيان كرد: ما هر چه داريم از غدير داريم در اين ارتباط متوليان براي برگزاري آيين هاي عيد غدير با روحيه اي جهادي عمل كنند.
وي در آستانه دوم شهريور و آغاز هفته دولت اظهار كرد: هفته دولت فرصتي براي بيان دستاوردها و اقدامهاي دولت است كه بايد از اين فرصت به نحو شايسته اي استفاده شود.
امام جمعه بندر دلوار در اين نشست گفت: با وجود اينكه ستاد استاني رئيسعلي دلواري تشكيل نشد اما ستاد شهرستاني براي تدوين برنامه هاي 12 شهريور در دلوار تشكيل شد.
حجت الاسلام علي زاهد دوست افزود: برهمين اساس برگزار دعاي ندبه در 10 شهريور، همايش بزرگداشت رئيسعلي دلواري در 12 شهريور، غبارروبي از منزل شهيد و برگزاري رقابت هاي ورزشي و شب شعر به همين مناسبت از جمله برنامه هاي روز استعمارستيزي است.
وي اظهار كرد: با وجود مصوبه و تاكيد بر نامگذاري يكي از ميدانهاي هريك از شهرستانهاي استان بوشهر به نام رئيسعلي دلواري ولي اين مصوبه در برخي شهرستانها مورد بي مهري قرار گرفت.
يكي از نوادگان رئيسعلي دلواري گفت: احياي نام اين شهيد مبارز با استعمار و برگزاري آيين هاي بزرگداشت براي چنين شخصيت هايي بيانگر اعتقاد به ايده آن بزرگوارن و باعث ارتقاي قدرت بازدارندگي مي شود.
حسين نامور افزود: با وجود همه اقدام هاي انجام شده براي زنده نگه داشتن نام و ياد شهيد رئيسعلي دلواري ولي براي معرفي اين شخصيت بزرگ تاريخي به جوانان بايد كارهاي بيشتري انجام شود.
وي اضافه كرد: هرچقدر مردم رئيسعلي دلواري را بشناسند روحيه دشمن و استعمار ستيزي در جامعه معرفي و اين امر منجر به استحكام بيشتر نظام مي شود.
رئيس بنياد ايران شناسي شعبه استان بوشهر گفت: با وجود گذشته سالها از حماسه آفريني رئيسعلي دلواري و نامگذاري يك روز به نام ايشان ولي هنوز برخي ها اين قهرمان مبارزه با استعمار را نمي شناسند اين درحالي است كه انگليسي ها، روس ها و پرتقالي ها اين شخصيت را بيش از ما مي شناسند.
عبدالكريم مشايخي افزود: رئيسعلي دلواري شخصيتي متدين و معتقدي بود كه به همراه هم پيمانان خود استعمار پير انگليس را در بوشهر به زانو درآورد و اجازه نداد اين سرزمين را مستمعمره خود كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود افزود: با وجود اهميت اين شخصيت بزرگ تاريخي زيرساخت هاي لازم براي برگزاري مراسم ويژه سالروز به شهادت رسيدن رئيسعلي دلوار فراهم نيست و توجه و همكاري بيشتر مسئولان را مي طلبد.
مشايخي اظهار كرد: جايگاه تاريخي رئيسعلي دلواري در جنوب كمتر از ميزاكوچك خان جنگلي در شمال و ستارخان و باقرخان در تبريز نيست و مي طلبد كاري اساسي در اين زمينه انجام شود.
وي برضرورت پالايش موزه شهيد رئيسعلي دلواري تاكيد كرد و گفت: اسناد و مدارك موجود در موزه بايد با همكاري ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بوشهر مورد بازبيني و پالايش اساسي قرار گيرد.
مشايخي اظهار كرد: با وجود رونمايي از كتاب 'بوشهر 50 سال مبارزه و مقاومت عليه بيگانه' به قلم سيد قاسم ياحسيني در يكصدمين سالگرد شهادت رئيسعلي دلواري ولي هنوز به دليل نبود بودجه كافي امكان چاپ آن وجود ندارد.
وي تاكيد كرد: براي معرفي هرچه بيشتر رئيسعلي دلواري به مردم بويژه جوانان بايد كارهاي فرهنگي و گام هاي موثري برداشته شود.
12شهريور سالروز شهادت رئيسعلي دلواري در تقويم ملي ايران به عنوان سالروز مبارزه با استعمار انگليس نامگذاري شده كه هر سال در استان بوشهر اين روز گرامي داشته مي شود.
زئيسعلي فرزند رئيس محمد در سال 1261 هجري شمسي در دهستان دلوار از توابع بوشهر به دنيا آمد.
رئيسعلي بعد از اينكه قواي انگليس بوشهر را به تصرف خود درآوردند، به مقابله با تجاوزگران پرداخت و شكست‏هاي سنگيني بر آنان وارد كرد.
پس از اشغال بوشهر در رمضان سال 1333 هجري قمري، نيروهاي انگليسي قصد تصرف دلوار را مي‏كنند، محلي كه پيش از آن، چند بار سربازان انگليسي به آنجا يورش برده و هر بار طعم تلخ شكست را چشيده بودند.
رئيسعلي همراه با ياران خود، عليه اشغالگران وارد نبرد شده و نيروهاي متجاوز را كه قريب به پنج هزار نفر بودند، تار و مار مي‏كند.
جنگ ميان رئيسعلي و دليران تنگستان از يك سو و انگليسي ها و خوانين متحد آنان از سوي ديگر به طور پياپي و پراكنده تا شوال 1333هجري قمري ادامه يافت و انگليسي ها نتوانستند بر رئيسعلي و يارانش تفوق يابند تا اينكهسرانجام در حين مبارزه با دشمنان اسلام و ايران در دوازدهم شهريور 1294 هجري شمسي برابر با 23 شوال 1333 هجري قمري در 33 سالگي، از پشت مورد هدف گلوله فرد خائني قرار گرفت و به شهادت رسيد.
6047/6043**
خبرنگار: موناعيدان* انتشاردهنده: خدانظرخواجه