به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی ایرنا، حسین علیزاده روز شنبه در نشست خبری یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در تالار وحدت تهران افزود: اینكه ٧٠ تا 80 استاد موسیقی در كنار هم كاری را پیش ببرند، اتفاق بی نظیری در ایران است.
وی اظهار داشت: قرار نیست فقط چند روز جشنواره دور هم باشیم، در طول سال جلسه داریم. هدایت این كشتی بزرگ در جایی كه آب كمیاب است، كار بزرگی است. اطمینان دارم كه این جشنواره طی سالهای آینده به اعتبار فرهنگی ایران در جهان خواهد افزود.
یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان از 8 تا 26 شهریور ماه در تالار رودكی و آیین اختتامیه آن نیز روز 27 شهریور در تالار وحدت برگزار می شود.
** این همه شركت كننده هیجان انگیز است
این استاد موسیقی اضافه كرد: جایی كه موسیقی زیر یك علامت سوال است، این همه شركت كننده در این جشنواره برای ما هیجان انگیز است و گاهی اشك شوق ریختیم.
وی با بیان اینكه جشنواره طی سالهای برگزاری تلاش كرده كمبودهای خود را برطرف كند، ادامه داد: این جشنواره حركتی ملی است و مسوولینی كه نگاه ملی دارند می توانند از این جشنواره حمایت كنند.
علیزاده موسیقی را هنری معنوی و خدایی در دست انسان توصیف كرد و گفت: از تمام كسانی كه می توانند از این جشنواره حمایت مالی كنند، دعوت می كنم.
داور یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان همچنین با اشاره به حضور آذین موحد رییس دانشكده موسیقی دانشگاه تهران در این جشنواره به عنوان داور گفت: این روزها بسیار از حضور زنان در عرصه های مختلف سخن گفته می شود، خوشبختانه حضور آنها در تخصص ها و رشته های مختلف چشمگیر است، تبریك می گویم آنچه كه جامعه ما نیاز دارد به سوی آن حركت می كند.
مشاور بخش موسیقی سنتی یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در پاسخ به سوالی درباره موضوع آموزش موسیقی گفت: باید مساله موسیقی را طوری هدایت كنیم كه ریشه ای به آن بنگریم و برگزاری جشنواره سالی یكبار كفایت نمی كند.
علیزاده با تاكید بر اینكه نواختن ساز در هر سبكی اصولی دارد، توضیح داد: در مورد آموزش در كشور شكل واحدی وجود ندارد.
** ناهماهنگی آموزشی موسیقی در كشور وجود دارد
داور جشنواره ملی موسیقی جوان اضافه كرد: معیار چاپ كتاب در حوزه موسیقی چیست؟ باید این موضوع كنترل دانشگاهی شود كه در آموزشگاه ها چه تدریس می شود. مراكز آموزشی ما پر از استاد است اما اساتید واقعی به تعداد انگشت های دست نمی رسد.
وی ادامه داد: هماهنگی آموزشی در حوزه موسیقی بسیار مهم است اما اكنون ناهماهنگی بسیاری در سطح كشور وجود دارد.
** هزار و 538 اثر موسیقیایی به دبیرخانه ارسال شده بود
هومان اسعدی دبیر جشنواره ملی موسیقی جوان نیز در این نشست خبری با بیان اینكه یكهزار و 538 اثر به دبیرخانه ارسال شد، اظهار داشت: این تعداد افزایش 25 درصدی تعداد متقاضیان نسبت به سال گذشته را نشان می دهد.
وی گفت: یك سوم آثار یعنی 590 اثر به مرحله نهایی راه پیدا كرده است، كه موسیقی نواحی 46 درصد، موسیقی دستگاهی ٣٧ درصد و موسیقی كلاسیك نیز ١٧ درصد شركت كنندگان را به خود اختصاص داده است. ٨٠ استاد موسیقی نیز به عنوان هیات داوران در این جشنواره حضور دارند.
وی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد كرد كه اگر این جشنواره در مناطق مختلف به صورت منطقه ای برگزار شود، سپس به صورت نهایی به جشنواره اصلی راه یابند، هم كیفیت كار بالاتر می رود و هم موجب رونق می شود.
حمیدرضا اردلان داور و مشاور بخش موسیقی نواحی جشنواره نیز با بیان اینكه پشتوانه این جشنواره، یك خرد جمعی و اتاق فكر است، توضیح داد: 46 درصد برگزیدگان از استان ها هستند و این به معنای عدالت و احترام به موسیقی اقوام است.
وی در مورد سوالی درباره آموزش موسیقی توضیح داد: در حوزه موسیقی دو نوع آموزش در كشور انجام می شود شیوه نخست آموزش سینه به سینه است، نوع دوم هم به صورت كلاس آموزشی است.
او به وجود هرج و مرج در كلاس های آموزش موسیقی اشاره كرد.
به گفته علیزاده این جشنواره ارزیابی می كند كه آیا حال موسیقی در ایران خوش است یا نه.
**نگاه مردم به موسیقی روزبه روز اندیشمندانه تر می شود
آذین موحد رییس دانشكده موسیقی دانشگاه تهران نیز كه از داوران یازدهمین جشنواره موسیقی جوان است گفت كه امیدوار است بتواند برای ارتقا جایگاه هنر و موسیقی موثر باشد.
وی جشنواره را صرفا یك فستیوال هنری ندانست و آن را نگاه متفاوتی برای تبیین تفكر و اندیشه در حوزه های مختلف هنر موسیقی توصیف كرد.
موحد ادامه داد: نگاه جامع مردم ایران روز به روز به موسیقی اندیشمندانه تر و مفهمومی تر می شود و امیدواریم این جشنواره ها، آگاهی ملت ایران نسبت به معیارهای واقعی هنر ایران را بالا ببرند.
داور جشنواره موسیقی ملی جوان تصریح كرد: حضور چشمگیر جوانان از استان های مختلف در سه حوزه موسیقی آیینی، دستگاهی و كلاسیك در این جشنواره، اتفاق مهمی است.
بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران نیز گفت: ما با دو پدیده فرهنگ موسیقی و صنعت موسیقی مواجهیم، وظیفه جامعه نسبت به فرهنگ موسیقی باید روشن تر شود و نقش رسانه در این زمینه مهم است.
به گفته وی، برجسته ترین اساتید موسیقی كشور، جشنواره موسیقی جوان را پیش می برند و می توان گفت این جشنواره نماینده فرهنگ موسیقی ایران است.
جمالی اظهار داشت: امیدوارم در آینده نزدیك شاهد فضاها و فرصت هایی در حوزه موسیقی كشور باشیم.
وی در مورد این جشنواره نیز توضیح داد: جشنواره صددرصد هزینه است و به دلیل محتوا، اقتصادی نیست و فروش ندارد.
مدیرعامل انجمن موسیقی ایران اضافه كرد: ما برگزیده های گذشته را بررسی كردیم كه چطور می توانیم ارتباط آنها را با اجرای صحنه ای برقرار كنیم اما اجرای صحنه ای نیاز به آموزش تكمیلی دارد كه نیازمند جریان و حمایت مالی جدید است. امیدواریم سال آینده چنین جریانی ایجاد كنیم تا برای برگزیده ها شرایطی خوب فراهم شود.
فراهنگ ** ٩٠١٢ ** خبرنگار: زهرا امیری * انتشار: امید غیاثوند
تهران - ایرنا - داور و مشاور بخش موسیقی سنتی یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: این جشنواره حركتی معنوی در موسیقی است و تبدیل به جریانی شده كه حذف شدنی نیست.