۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۱۵
کد خبر: 82643992
T T
۰ نفر
مقام مسئول:صادرات كيوي زودرس باعث از دست رفتن بازارهاي ايران مي شود

تهران - ايرنا - رئيس اتحاديه باغداران استان مازندران مي گويد: برخي صادركنندگان با صادرات كيوي زودرس بي كيفيت بازارهاي صادراتي كشور را از دست مي دهند.

«محمدرضا شعباني» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، وضعيت توليد كيوي و مركبات را به دليل شرايط آب وهوايي مساعد مناسب دانست و افزود: انتظار مي رود در بخش صادرات بازاريابي خوبي داشته باشيم و محصول خود را به كشورهاي متقاضي از جمله روسيه صادر كنيم.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر ساليانه بيش از 300 هزارتن كيوي در كشور توليد مي شود، گفت: زمان مناسب برداشت كيوي از ابتداي آبان ماه است، اما براي صادرات پيش بيني شده كه از اواسط مهرماه كيوي برداشت و صادر شود، اين درحاليست كه برخي تجار براي منافع شخصي خود ميوه كيوي را زودهنگام در مردادماه از باغداران خريداري و صادر مي كنند كه به دليل پايين بودن كيفيت اين محصول صادرات ايران مي تواند با مشكل مواجه شود.
به گفته وي، برداشت ميوه رسيده و يا نارس كيوي از لحاظ شكل و اندازه يكي است اما ميوه زودرس به دليل سفت بودن و نداشتن آب و قند متعادل براي مصرف تازه خوري و صنايع تبديلي قابل مصرف نيست و ظرف مدت 15 روز غيرقابل مصرف و نگهداري مي شود.
رئيس اتحاديه باغداران استان مازندران اظهارداشت: ساليانه نزديك به پنج هزارتن كيوي در كشور صادر مي شود كه با برداشت و صادرات زودهنگام اين ميوه غيرقابل مصرف، امكان صادرات نزديك سه هزارتن ديگر دچار مشكل مي شود زيرا كشورهاي متقاضي كيوي ايراني به دليل پايين بودن كيفيت اين محصول را خريداري نمي كنند و زماني كه بازار از دست برود بيش از پيش توليدكنندگان متضرر مي شوند در عين حال ميوه ايراني به ميوه با كيفيت پايين در بازارهاي جهاني شناخته مي شود.
وي به صادركنندگان تاكيد كرد از برداشت و صادرات بي موقع كيوي خودداري كنند.به طور معمول تجار تركيه اي كيوي ايراني رسيده و با كيفيت را از دي ماه هر سال خريداري و تحت عنوان كيوي تركيه اي به بازار روسيه وارد مي كنند.
شعباني گفت: پيگيري هاي معاونت باغباني وزارت جهاد كشاورزي دولت يازدهم منجر شد موانع فني براي صادرات كيوي زودرس فراهم شود به طوري كه از لحاظ قرنطينه اي و گمرك صادرات كيوي و خروج آن از مرزها از 20 مهرماه هر سال انجام شود تا ميوه با كيفيت ايراني به بازارهاي جهاني عرضه شود.
به گفته وي، از مجموع 300 هزارتن كيوي توليدي كشور نزديك 200 هزارتن توليد مربوط به استان مازندران است كه مدت زمان برداشت اين محصول يك ماه زمان مي برد.
رئيس اتحاديه باغداران استان مازندران اضافه كرد: باوجود آنكه سال گذشته سرمازدگي داشتيم اما در بخش توليد مركبات استان مازندران پيش بيني 2.5 ميليون تن مركبات را داريم بنابراين بايد براي بازار صادراتي نيز برنامه اي داشته باشيم.
وي ادامه داد: همچنين در مازندران به برداشت نارنگي هاي پيش رس كه از اواسط شهريورماه وارد بازار مي شود، نزديك مي شويم و برداشت پرتقال ها از اواسط مهرماه انجام و به بازار عرضه مي شود.
به گزارش ايرنا، مجموع توليد مركبات كشور چهار ميليون و 500 هزار تن است.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام**9186 **1561** خبرنگار: هما همت خواه** انتشار:مژگان توانا