محمدحسين جعفري روز يكشنبه در جمع خبرنگاران پيرامون تقسيم بندي مصارف آب در خراسان رضوي، افزود: از كل ميزان مصرف آب در اين استان شش ميليون و 400 هزار نفري 89 درصد آن متعلق به بخش كشاورزي، 3 درصد بخش صنعت و هشت درصد مربوط به بخش خدمات است.
وي ادامه داد: همچنين از 37 محدوده مطالعاتي آب در خراسان رضوي 34 محدوده در وضعيت ممنوعه و بحراني قرار دارند. حجم آب مصرفي در اين محدوده ها بيش از حجم آب توليدي بوده كه افت بيش از يك مترمكعبي در روز را در پي دارد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي خراسان گفت: طبق اعلام شوراي ملي آب 75 درصد آب تجديدشونده بايد مورد استفاده قرار گيرد اما اين عدد در خراسان 110 درصد و اين در حالي است كه ميانگين جهاني آن معادل 40 درصد است.
وي نياز آب خراسان رضوي را در افق سال 1420 بيش از يك ميليارد مترمكعب اعلام و بيان كرد: بارها بر موضوع مصرف بهينه آب تاكيد شده اما به دليل برخي كوتاهيها همچنان در تحقق اين امر مهم موفق نبوده ايم.
معاون فرهنگي، اجتماعي و دانشجويي دانشگاه فردوسي نيز در نشست گفت: 80 درصد از 2 و نيم ميليارد مترمكعب منابع حوزه آبريز سالانه تبخير مي شود و تنها حدود 600 ميليون مترمكعب آب خالص باقي مي ماند.
دكتر كامران داوري به وضعيت سخت منابع آبي در خراسان اشاره و بيان كرد: در اين ارتباط نخستين دوره جشنواره ملي فناوريهاي آب بهرهوري و بازچرخاني با حضور مسئولان، مديران اجرايي و دانشگاهي از 21 تا 23 شهريور جاري در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار ميشود.
وي افزود: اين جشنواره سه روزه در هفت محور پسابها و آبهاي نامتعارف، آبياري و زهاب، تامين، انتقال و توزيع، مصارف و مديريت تقاضا، گياه، خاك و مزرعه، نانو و فناوريهاي نوين و اقليم و فضاي سبز شهري برگزار ميشود و برنامههاي آن نيز در 6 محور فن بازار، نمايشگاه اختراعات، نمايشگاه فني تخصصي، كارگاههاي حرفهاي، نشستهاي علمي و جشنواره فرهنگي و هنري خواهد بود.
خبرنگار: حسين عباسي **انتشار: حسين كريم زاده
7495/1858
مشهد- ايرنا- مديرعامل شركت آب منطقه اي خراسان گفت: 78 درصد منابع آب در اين استان آبهاي زيرزميني و 22 درصد آن به آبهاي سطحي است.