۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۱:۵۵
کد خبر: 82646409
T T
۰ نفر
سايه نااميدي بر سومين دور مذاكرات خروج انگليس از اتحاديه اروپا

لندن - ايرنا - سومين دور از مذاكرات خروج انگليس از اتحاديه اروپا (برگزيت) در حالي قرار است امروز (دوشنبه) در بروكسل آغاز شود كه به گفته منابع انگليسي هيچ‌كدام از طرفين مذاكره‌كننده اميدي به پيشرفت در مسائل مورد اختلاف خود ندارند.

ديويد ديويس وزير برگزيت و مذاكره‌گر ارشد انگليس در مذاكرات خروج اين كشور از اتحاديه اروپا امروز در آستانه سفرش به بروكسل در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: انگليس در نظر دارد تا در اين دور از مذاكرات پيرامون موضوعات فني گفت ‌و گو كند.
وي با بيان اينكه 'مي‌خواهيم موضوعات مورد توافق و مورد اختلاف را از يكديگر جدا كرده و در رابطه با طيف گسترده‌اي از مسائل بحث كنيم'، افزود: اما براي رسيدن به اين هدف دو طرف بايستي از خود انعطاف و خلاقيت نشان دهند.
در همين حال 'ميشل بارنيه' مذاكره‌ گر ارشد كميسيون اروپا در مورد برگزيت نيز با انتشار پيامي در صفحه توييتريش عنوان كرد كه موضع اروپا از روز نخست آغاز مذاكرات برگزيت 'مشخص و شفاف' بوده و اين طرف انگليسي است كه بايد درباره مسائل مورد اختلاف از خود انعطاف نشان دهد.
انگليس از ابتداي آغاز مذاكرات برگزيت، خواهان گفت‌وگو در رابطه با آينده همكاري‌هاي تجاري ميان طرفين در پسابرگزيت بوده است، اما اروپايي‌ها حاضر نيستند تا پيش از روشن شدن وضع حقوق شهروندان اروپايي ساكن انگليس، وضع مرزي دو ايرلند در پسابرگزيت و هزينه خروج اين كشور از اتحاديه اروپا در اين باره مذاكره كنند.
چندي پيش نشريه ساندي تلگراف در گزارشي عنوان كرد كه انگليس براي كسب موافقت اتحاديه اروپا در مورد آغاز گفت‌وگوهاي تجاري، براي پرداخت 40 ميليارد يورو به‌عنوان هزينه خروج از اتحاديه اروپا اعلام آمادگي كرده است.
نشريه انگليسي افزود: مقامات انگليسي طرحي را پيشنهاد مي‌كنند كه بر اساس آن اين كشور طي سه سال پس از خروج از اتحاديه اروپا سالانه 10 ميليارد يورو به اين نهاد اروپايي بپردازد.
اين پيشنهاد كه با صورت حساب تقريبي اتحاديه اروپا كه در حدود 60 تا 100 ميليارد يورو برآورد مي‌شود، مغايرت داشت روز بعد از سوي دفتر نخست‌وزيري انگليس تكذيب شد.
يك سخنگوي دفتر نخست‌وزير انگليس با بيان اينكه رقم اعلام‌شده توسط ساندي تلگراف 'گمانه‌زني و غيرواقعي' است، افزود كه دولت اين كشور حاضر به پرداخت چنين صورت حسابي نيست.
بوريس جانسون وزير امور خارجه انگليس نيز پيشتر طي اظهاراتي جنجالي در مجلس عوام در پاسخ به سوال نماينده‌اي كه پرسيد 'اگر اتحاديه اروپا صورتحساب سنگيني را در رابطه با برگزيت ارائه دهد، آيا اين كشور حاضر است بگويد «برويد پي كارتان» گفت: صورت حسابي كه من ديده‌ام غير منصفانه است ... به نظر من 'برويد پي كارتان' مناسب‌ترين واژه براي بيان اين مساله است.
اين اظهارات خشم برخي مقامات اروپايي را برانگيخت و در همين رابطه ميشل بارنيه تأكيد كرد كه انگليس بايستي هرچه سريع‌تر موضع خود را نسبت به درخواست‌هاي اتحاديه اروپا به‌ويژه هزينه برگزيت مشخص كند.
جانسون بعداً در گفت‌وگو با شبكه بي بي سي در يك عقب‌نشيني آشكار گفت: انگليس كشوري قانون‌مدار است و صورت حسابش را مي‌پردازد.
وي بابيان اينكه 'طي سال‌هاي گذشته ما صدها ميليارد پوند به اتحاديه اروپا پرداخت كرده‌ايم' افزود: من ادعا نمي‌كنم كه صورت حساب پيشنهادي ميشل بارنيه (مذاكره‌كننده ارشد برگزيت توسط كميسيون اروپا) را قبول دارم؛ اما بايد به تعهدات خود در چارچوب عضويت در اتحاديه اروپا پايبند باشيم.
در همين حال اتاق بازرگاني انگليس (BCC) و انجمن اتاق‌هاي بازرگاني آلمان (DIHK) امروز (دوشنبه) با انتشار بيانيه‌اي مشترك خواهان تمركز مذاكره‌كنندگان بر روشن شدن وضع همكاري‌هاي تجاري ميان شركت‌هاي انگليسي و اروپايي در پسا برگزيت شدند.
مارتين ونزلبن رئيس انجمن اتاق‌هاي بازرگاني آلمان در گفت‌وگو با نشريه گاردين كه روز دوشنبه منتشر شد، گفت: جزييات خروج انگليس از اتحاديه اروپا هنوز مشخص نيست. بسياري از اعضاي ما عنوان مي‌كنند كه سرمايه‌هاي خود را به دليل موانع تجاري انگليس در پسا برگزيت، از اين كشور خارج مي‌كنند.
وي عنوان كرد كه صادرات آلمان به انگليس در نيمه نخست سال جاري به ميزان 3 درصد كاهش‌يافته و اين در حاليست كه ميزان صادرات آلمان به ساير كشورهاي اروپايي در همين بازه زماني شش درصد افزايش داشته است.
مطبوعات روز دوشنبه انگليس عنوان مي كنند كه در اين دور از مذاكرات برگزيت، هيچ كدام از طرفين اميدي به حل مسائل مورد اختلاف ندارند.
مذاكرات ماه ژوييه (تير) گذشته ميان اتحاديه اروپا و انگليس، در حالي به پايان رسيد كه بر اساس گزارش‌هاي منتشرشده، دو طرف بر سر نيمي از موضوعات با يكديگر اختلاف ‌نظر داشتند.
روزنامه ديلي تلگراف اخيراً در گزارشي با اشاره به اينكه 'ميشل بارنيه' بايد قادر باشد تا در ماه اكتبر (آبان) آينده، گزارشي را در رابطه با پيشرفت‌هاي صورت گرفته در باره مذاكرات برگزيت به شوراي اروپا ارائه دهد، نوشت: مذاكره‌گران انگليسي و اروپايي توافق كرده‌اند تا روند گفت‌وگوها را از طريق برگزاري جلسات بصورت دو هفته يك ‌بار سرعت بخشند.
اكثر مردم انگليس در همه‌پرسي پارسال به خروج كشورشان از اتحاديه اروپا راي دادند و به دنبال آن ترزا مي نخست وزير اين كشور در مارس گذشته (اسفند 95) در نامه اي به دونالد توسك رئيس شوراي اروپا تمايل كشورش را به خروج از اتحاديه اروپا اعلام كرد.
دو طرف دو سال فرصت خواهند داشت تا بر سر جزييات روابط آينده خودف پيش از خروج رسمي انگليس از اتحاديه اروپا، در مارس 2019 (اسفند 1397) توافق كنند.
اروپام ** هـ ن **1479
ناشر:حسن سالك رضائي