۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۲۴
کد خبر: 82646591
T T
۰ نفر
11 هزارمترمربع به سرانه فضاي كتابخانه هاي شهري در خراسان شمالي اضافه مي شود

بجنورد- ايرنا- مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي گفت: 11 هزارمترمربع به سرانه فضاي كتابخانه هاي شهري در اين استان اضافه مي شود.

به گزارش ايرنا حسين فرخنده روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات انجام شده اظهاركرد: كتابخانه شهرهاي آشخانه، شيروان، اسفراين و بجنورد جزو كتاب خانه هايي هستند كه تا پايان سال جاري به بهره برداري مي رسد.
وي افزود: براي اين چهار كتابخانه 2 هزار و 230 ميليارد ريال اعتبار هزينه شده است.
فرخنده مجموع فضاي كنوني كتابخانه اي خراسان شمالي را 10 هزار و 500 متر مربع ذكركرد و گفت: اين استان با جهش و رشد قابل توجهي در افزايش سرانه فضاي كتابخانه اي مواجه است.
وي اضافه كرد: در زمينه كتابخانه روستايي نيز 21 پروژه در دستوركار بود كه 9 پروژه در سال هاي گذشته به بهره برداري رسيده است و امسال نيز هشت كتابخانه ديگر به مجموعه كتابخانه هاي روستاي استان افزوده خواهد شد.
فرخنده دو عامل بسيار موثر در افزايش سرانه فضاي كتابخانه ها را تخصيص اعتبارات سفر مقام معظم رهبري به خراسان شمالي و تخصيص 100 درصد اعتبارات عمراني در سال 95 عنوان كرد و افزود: به رغم كمبود اعتبارات از سال 92 تا سال 96 نيز چند پروژه به افتتاح رسيده است.
وي اظهاركرد: در سال 93 نيز مجتمع فرهنگي و هنري شهر تيتكانلو با زيربناي 500 متر مربع و تالار شمس( به عنوان اولين سالن تخصصي شرق كشور) در بازه زماني كوتاهي كمتراز 6 ماه به بهره برداري رسيد.
فرخنده افزود: افتتاح و بهره برداري بخش اداراي مجتمع فرهنگي و هنري در شهرستان هاي گرمه و جاجرم نيز در دستور كار است كه اميدواريم با تخصيص اعتبارات، آمفي تئاتراين دو شهرستان حداكثر طي دو تا سه ماه آينده به بهره برداري برسد.
وي با بيان اينكه چشم انداز روشني در افزايش سرانه فضاي فرهنگي استان خواهيم داشت گفت: 28 هزارو 650 متر مربع در واقع فضاي پروژه هاي فرهنگي ما در بخش پروژه هاي ملي است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي اظهاركرد: براي مجمتع فرهنگي و هنري بجنورد با زيربناي 11 هزار متر مربع تاكنون 120 ميليارد ريال هزينه شده است و 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي افزود: حوزه هنرهاي معاصر با پيشرفت 10 درصدي و هفت هزار مترمربع زيربنا و كتابخانه مركزي بجنورد با 11 هزار متر مربع زيربنا از ديگر پروژه هاي ملي هستند.
فرخنده توضيح داد: بخش مطالعه كتابخانه مركزي بجنورد آغاز شده است كه با پيگيري و تخصيص اعتبارات در آينده ،با افزايش سرانه فضاي فرهنگي و پيشرفت هاي قابل توجهي در اين زمينه مواجه خواهيم بود .
وي به اقدامات انجام شده در چهارسال دولت تدبير و اميد و نقش آنها درتوسعه فعاليت هاي فرهنگي اشاره كرد واكران فيلم هاي جشنواره بين المللي فجر، برگزاري اولين دوره انتخاب كتاب سال در سالهاي 93 و 94 ، برگزاري اولين چشنواره نمايش هاي كوتاه در جاجرم و برگزاري اولين نمايشگاه مد لباس را از جمله آنها برشمرد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي گفت: بتازگي برنامه هايي مانند نخستين برگزاري مشاعره رضوي، گردهمايي شاعران خراسان، اجراي طرح سينماي روشن، اجراي نخستين جشنواره موسيقي نوجوانان و برگزاري جشن رمضان نيز انجام شده است.
وي طرح عيدانه كتاب و طرح هاي زمستانه كتاب را از ديگرفعاليت ها در راستاي رشد و توسعه كتاب و كتابخواني ذكر كرد.
وي در باره تجهيز سالن ها افزود: در اين راستا صندلي هاي سالن گلشن عوض شده اند، آمفي تئاترهاي شهرستان هاي گرمه و جاجرم نيز به صندلي ثابت تجهيز شده اند كه انجام فعاليت ها در اين زمينه به رونق فعاليت هاي فرهنگي و هنري كمك مي كند.
فرخنده با بيان اينكه اقبال عمومي مردم به سينما افزايش يافته است گفت: در عرصه ملي و بين االمللي فيلم سازان ما، نزديك به 370 جايزه بين المللي را از آن خود كرده اند.
وي افزود: در خراسان شمالي نيز بين سال هاي 88 تا 92 سينمايي وجود نداشت و تنها سينماي بخش خصوصي بنا به دلايلي مانند عدم استقبال مردم از آن تعطيل شد اما از سال 92 به بعد سالن هاي سينما از رونق خاصي برخوردار شدند.
فرخنده ادامه داد: بعد از سال 92 و با توجه به استقبال مردم از سالن سينما، بلافاصله مجتمع گلشن به امكانات پخش فيلم مجهز شد، درابتدا به صورت آنالوگ بود اما بعد به صورت ديجيتالي شد.
وي گفت: در دو تا سه سال اخير مجتمع هاي فرهنگي و هنري شهرستان هاي اسفراين، شيروان، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم نيز به امكانات پخش فيلم مجهز شده اند و اكنون همزمان با استان تهران در شهرهاي استان فيلم ها پخش مي شود.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي گفت: براي اولين بار است كه سرمايه گذاران به صورت جدي در موضوع سرمايه گذاري سينماها حضور پيدا مي كنند.
وي اضافه كرد: در پايان اسفندماه سال گذشته نخستين سينما( با عنوان سينما عميق) توسط بخش خصوصي راه اندازي شد، در اين سينما، نگار خانه، كتابخانه وجود دارد و يك بخش ديگر به زودي به نمايش سالن فيلم تبديل مي شود.
فرخنده گفت: اين سينما دو تا سالن سينمايي، يك سالن تخصصي و ويژه با ظرفيت 19 صندلي و يك سالن عمومي با ظرفيت 86 صندلي دارد.
دستگاه هاي اجرايي، سازمان ها، نهادها و شركت هاي دولتي و عمومي و همچنين مردم مي توانند ديدگاه ها يا برنامه هاي خبري خود را از طريق شماره تلفن 32226666 و 32231776 و يا به 09159768804 تلگرام به ايرنا اطلاع دهند يا نمابر كنند.
*نشاني سايت ايرناي خراسان شمالي http://www.irna.ir/nkhorasan و كانال تلگرامي https://t.me/irnabojnurd در دسترس همگان است.
ع/ 6042 انتشاردهنده: سيدحسين قدسي