۱۰ شهریور ۱۳۹۶، ۴:۲۳
کد خبر: 82651281
T T
۰ نفر
نیمی از خانه های روستایی استان یزد مقاوم سازی و نوسازی شدند

یزد - ایرنا - مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی یزد با بیان افزایش تسهیلات مقاوم سازی خانه های روستایی گفت: تاكنون از مجموع 43 هزار واحد مسكونی روستایی استان نیمی از این واحدها با نظارت نظام مهندسی روستایی مقاوم‎‎سازی و نوسازی شدند.

علیرضا قربانیان روز پنجشنبه به مناسبت هفته دولت در گفت و گو با خبرنگاران با تشریح فعالیت های بنیاد مسكن استان اظهار كرد: یكی از فعالیت های این اداره كل پرداخت تسهیلات مقاوم سازی خانه های روستاییان در برابر حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی است.
وی میزان تسهیلات پرداختی بنیاد در این رابطه را 180 میلیون ریال با بازه زمانی سه سال ساخت و 12 سال مدت بازپرداخت اقساط با كارمزد پنج درصد ذكر كرد.
وی با بیان اینكه عمده وظایف اجرایی این نهاد در سه معاونت عمران روستایی، مسكن شهری و بازسازی و مسكن روستایی انجام می شود، در تشریح فعالیت های این مجموعه در دولت تدبیر و امید افزود: در این مدت از 39 هزار روستای بالای 20 خانوار كشور نزدیك به 16 هزار روستا دارای طرح هادی روستایی شده‎‎اند.
قربانیان اضافه كرد: سهم یزد از این تعداد مطالعه طرح هادی در 350 روستا و اجرای فاز اول طرح هادی در 230 روستای استان از محل اعتبارات دولتی بوده است.
وی با بیان اینكه یزد از استان‎‎های پیشتاز كشور از این لحاظ است، بیان كرد: تنها در یكسال اخیر با وجود محدودیت اعتبارات، طرح هادی در 53 روستا در قالب فعالیت‎‎های 10 گانه با اعتبار 13 میلیارد ریال صورت گرفته و برای امسال نیز اجرای طرح هادی در 103 روستای دیگر در صورت تخصیص اعتبار در دستور كار است.

** پرداخت هفت تن قیر رایگان برای نخستین بار در دولت دبیر و امید
این مسئول با بیان نگاه خاص و ویژه دولت تدبیر و امید به توسعه و عمران روستاها، از اختصاص هفت هزار تن قیر رایگان برای نخستین بار از سوی دولت برای عمران روستاهای استان در سالهای 94 و 95 خبر داد و گفت: این برنامه در سال جاری نیز از سوی دولت دیده شده كه در طرح‎‎های عمران روستایی و دهیاری‎‎ها مصرف خواهد شد.
به گفته مدیركل بنیاد مسكن یزد ، این اداره كل در دوران دولت یازدهم چهار هزار و 900 قطعه زمین در روستاهای استان به متقاضیان واگذار كرده كه از این تعداد یكهزار و 400 قطعه در بیش از 60روستا در یك سال اخیر واگذار شده است.
قربانیان از صدور هزار و 500 جلد سند مالكیت به واحدهای مسكونی روستایی و 600 جلد سند به واحدهای مسكونی در شهرهایی با جمعیت زیر 25 هزار نفر استان خبر داد و گفت: امسال تاكنون 400 جلد سند مالكیت برای واحدهای روستایی استان صادر شده است.
این مسئول در ادامه با اشاره به صدور هفت هزار و 200 جلد سند روستایی و بیش از سه هزار و 600 جلد سند شهری در استان در دولت تدبیر و امید، این اقدام را در جلوگیری مهاجرت روستاییان به شهرها و نیز به عنوان پشتوانه املاك روستایی حایز اهمیت خواند.
وی در ادامه در باره دیگر فعالیت های این اداره كل به تملك 130 هكتار زمین در روستاهای استان براساس نیاز طرح‎‎های هادی روستایی ، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه برای تعمیر حمام روستایی به 230 باب ، تسهیلات بهسازی و نوسازی به 800 واحد روستایی ، تسهیلات ساخت به 130 واحد ، تسهیلات تعمیر به 420 واحد و تسهیلات لوازم خانگی به 490 واحد در هنگام بروز حوادث غیرمترقبه در استان اشاره كرد.

** ساخت 800 واحد مسكونی در شهرهای بالای 25 هزار نفر استان
قربانیان از ساخت 800 واحد مسكونی در شهرهای بالای 25 هزار نفر استان در دولت یازدهم خبر داد و افزود: هم اكنون 220 واحد مسكونی در دست ساخت است كه بیشتر این واحدها مربوط به شهرستان تفت با 142 واحد است.
وی با بیان اینكه در برخی شهرهای استان نیز واحدهای آماده بهره‌‌برداری فراهم است، تاكید كرد: متقاضیان می‎‎توانند با كمترین آورده و استفاده از تسهیلات فراهم شده در این رابطه و با قیمتی 20 تا 25 درصد كمتر از نرخ بازار صاحب خانه شوند.
مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی یزد در باره اشتغالزایی در روستاها با بیان تفاهم نامه میان بنیاد مسكن و میرات فرهنگی در بخش بوم گردی تصریح كرد: بر این اساس از نیمه دوم سال 96 به متقاضیان این بخش 150 میلیون ریال وام قرض الحسنه به منظور مرمت و احیای بناهای روستایی با هدف فعال سازی ظرفیت‎‎های گردشگری روستاها، معرفی تولیدات بومی و سوغات محلی به گردشگران، معرفی جاذبه‎‎ها و اماكن دیدنی روستاها به گردشگران و فراهم كردن مقدمات شوراهای بوم گردی پرداخت می شود.
قربانیان از وجود تفاهم نامه با بهزیستی برای ساخت 20 هزار واحد مسكونی برای افراد زیر پوشش این نهاد خبر داد و گفت: هم اكنون اولویت تامین مسكن معلولان 353 خانوار یك و 2 معلول در استان شناسایی شد و تعدادی از این واحدها نیز تحویل معلولان شده است.
1968*2047* خبرنگار : محمودرضارحمانی ** انتشار : عباسقلی اشكورجیری
@irnayazdd