۱۰ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۵۲
کد خبر: 82651314
T T
۰ نفر
مقام صنفی: برگزاری نمایشگاه نوشت افزار لازم نیست/توان 85درصدی تولید بومی

تهران- ایرنا- رییس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران اعلام كرد: اكنون به اندازه كافی نوشت افزار داخلی و خارجی در بازار وجود دارد و از این رو، اتاق اصناف برای برپایی نمایشگاه نوشت افزار و ملزومات مدارس برنامه ای ندارد.

«موسی فرزانیان» امروز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به دلیل ركود حاكم بر بازار نوشت افزار، قیمت ها متعادل است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی خانواده‌ها نسبت به كالاهای ایرانی ذهنیت خوبی ندارند و به خرید و مصرف كالاهای خارجی تمایل بیشتری نشان می دهند؛ در حالی كه نوشت افزار تولید داخلی به نسبت كالاهای چینی از كیفیت مطلوبی برخوردار است.
فرزانیان ادامه داد: خانواده ها با خرید لوازم التحریر ایرانی از تولیدكنندگان حمایت می كنند و سازمان ها و نهادهای مختلف موظفند با تبلیغات درست، مردم را به استفاده از تولیدات داخلی هدایت كنند.

** واردات 55 درصدی اوازم تحریر
رییس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران گفت: 55 درصد لوازم تحریر مورد نیاز داخلی با واردات تامین می‌شود كه 30 درصد از چین و 25 درصد از كره جنوبی، اندونزی، مالزی، تایلند، ویتنام، اروپا و ژاپن است.
فرزانیان افزود: پارسال 30 درصد حجم بازار در اختیار تولیدكنندگان بود و امسال این رقم به 45 درصد رسیده است.
وی اعلام كرد: اكنون واحدهای تولیدی لوازم التحریر در كشور با ظرفیت پایین به كار مشغولند؛ در حالی كه این كارخانه ها توان تامین 80 تا 85 درصدی بازار داخلی را دارند.
به گفته این مسوول، شرط این امر استمرار حمایت دولت و ملت از این صنعت است كه در این صورت، می توان امیدوار بود در دو تا سه سال آینده محقق شود.
وی یادآوری كرد درآمد ناشی از فروش برخی كالاها جوابگوی هزینه تولید نیست و گفت: نوشت افزارهایی همچون مداد اتود به فناوری پیچیده و سرمایه گذاری زیاد نیاز دارد و بنابراین بهتر است این موارد را وارد كنیم.

** هزینه بالای تولید
رییس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران میزان صادرات نوشت افزار كشور را بسیار كم ارزیابی كرد.
فرزانیان گفت: هزینه تولید در كشور بالاست و تولیدكنندگان نمی توانند با كالاهای چینی و دیگر كشورها رقابت كنند. از این رو، فقط در مواردی به افغانستان، جمهوری آذربایجان و عراق صادرات داشتیم.
به گزارش ایرنا، چندی پیش رییس اتحادیه سراجان تهران نیز از كاهش 25 درصدی واردات كیف مدرسه به دلیل افزایش تعرفه ها خبر داده و گفته بود امسال عرضه تولید داخلی در بازار بیشتر است.


برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
‏IRNAeco@
اقتصام*9132*1961*خبرنگار: فرزانه سلامت بخش* انتشار: مریم مسعود
۰ نفر