۱۲ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۵۴
کد خبر: 82652984
T T
۰ نفر

بریكس قدرت آینده برای رویارویی با غرب

۱۲ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۵۴
کد خبر: 82652984
بریكس قدرت آینده برای رویارویی با غرب

پكن- ایرنا - در شرایطی كه سران گروه بریكس خود را برای برگزاری اجلاس آماده می كنند مسایل زیادی اعضای آن و ارتباطاتشان را احاطه كرده است كه می تواند سایه تلخی بر روی نشست داشته باشد اما به نظر می رسد این گروه در آینده قدرت بالایی برای مقابله با غرب خواهند داشت.

به گزارش ایرنا اگرچه برای چین استفاده بهینه از ظرفیت های اقتصادی و سیاسی این گروه ف بسیار مهم و برگزاری اجلاس برای پكن نشانی از هماهنگی های طرفین و تلاش برای همكاری های بیشتر برای دستیابی به توسعه است اما تنش هایی كه در روابط طرف های متولی در این گروه رخ داده است هنوز برطرف نشده و این برای چین خوشایند نیست.
اعضای گروه البته هرگز نتوانسته اند به قدرتی هماهنگ مانند ناتو تبدیل شوند و مسایل اقتصادی نیز پیوندهای آنها را سست تر كرده است و تنش هایی چون منازعات مرزی و حمایت گرایی تجاری هم مضاف بر این مشكلات شده است.
نشان مهم آن اختلافات مرزی چین و هند بود كه از سه ماه قبل تنش های كم سابقه ای را میان چین و هند ایجاد كرد و دو طرف نهایتا در شرایطی كه برای اجلاس سران آماده می شدند توانستند این اختلاف را برطرف كنند.
اجلاس گروه بریكس روزهای چهارم و پنجم سپتامبر با حضور رهبران روسیه، چین، آفریقای جنوبی، برزیل و هند در شهر شیامن در جنوب شرق چین و با سخنرانی 'شی جین پینگ' رئیس جمهوری چین برگزار می شود.
برای چین اما بسیار مهم است كه نشان دهد بریكس سریعترین گروه كشورهای در حال توسعه در دنیاست كه می تواند به رغم هر اختلافی حرفی برای گفتن داشته باشد و نظم نوینی ایجاد كند و برای رئیس جمهور چین هم این یك فرصت مهم با هدف تثبیت قدرت اقتصادی كشورش در جهان محسوب می شود.
كشورهای گروه بریكس دستكم 40 درصد از كل جمعیت دنیا را در خود جا داده اند و 23 درصد از تولید ناخالص اقتصادی دنیا را شامل می شوند و همزمان باعث می شوند تا سرعت رشد در جهان بیشتر شود.
مشاركت قوی تر برای آینده ای درخشان موضوع نشستی است كه در كنار مسایلی چون مبارزه با تروریسم در سوریه، ثبات خاورمیانه، رشد اقتصادی، تحولات اقلیمی و مساله هسته ای شبه جزیره كره در نشست بریكس برگزار می شود.
همكاری های امنیتی، اقتصادی، سیاسی،‌ تجاری، تبادلات انسانی و احتمالا موضوع منازعات ارضی میان چین و هند، انرژی های تجدید پذیر، یكجانبه گرایی تجاری و اقتصادی از دیگر موضوعات طرح شده در اجلاس خواهد بود.
'وانگ یی' وزیر خارجه چین در مصاحبه ای با رسانه ها گفت كه امسال از رهبران مصر ، تایلند ، تاجیكستان ، گینه و مكزیك برای حضور در اجلاس دعوت شده است كه با این حساب به نظر می رسد مساله عضو گیری در بریكس هم جزو مباحث پنج كشور اصلی باشد.
گروه بریكس توانسته اند در میان تنش های سیاسی و منطقه ای خود بانك توسعه نوین را ایجاد كنند كه بیش از یك میلیارد و 400 میلیون دلار برای طرح های چین و هند و روسیه اختصاص داده است.
بریكس می تواند در عین حال قدرتی برای مقابله با غرب باشد زیرا در زمینه اقتصادی رشد سریع و بالایی دارد و در عرصه نظامی قدرت های آن نوظهور هستند و اگر البته بتوانند بر تنش های موجود فایق آیند آن زمان این می تواند رویای مهار غرب را برای اعضای آن عملی و عینی كند.
آساق**231**1904**مسعود احمدی**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی