۱۲ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۳۷
کد خبر: 82653055
T T
۰ نفر
كشت فراسرزميني راهكاري براي توليد محصولات كشاورزي آب بر است

كرج- ايرنا- مدير تعاون روستايي استان البرز با بيان اينكه كشت فراسرزميني راهكاري براي تامين محصولات كشاورزي آب بر است، گفت: كشت فرا سرزميني يكي از روش‌هاي تامين محصولات مورد نياز كشاورزي در كشورهايي است كه محدوديت منابع آب و زمين دارند.

به گزارش ايرنا، فردين شمس روز يكشنبه در جلسه شوراي عمومي تعاون روستايي استان البرز در خصوص همكاري في ما بين تعاون روستايي با كشور اوكراين در خصوص انعقاد قرارداد كشت فرا سرزميني، افزود: اين كشت در كشور اوكراين توسط تشكل هاي تحت پوشش تعاون روستايي البرز انجام مي شود.
وي اظهار داشت: در آينده اي نزديك مقامات كشور اوكراين جهت بازديد و انعقاد تفاهم نامه در خصوص كشت فرا سرزمين به استان البرز سفر مي كنند.
وي گفت: كشور بزرگ ايران با وجود برخورداري از زمين‌هاي مناسب كشاورزي در طول‌ سال‌هاي گذشته به دليل مديريت ناهمگون حوزه آب و تغيير اقليم با مشكلاتي در توليد محصولات كشاورزي آب‌بر، روبرو بوده است.
شمس ادامه داد: يكي از اقداماتي كه دولت يازدهم از زمان آغاز به كارش براي تامين اين محصولات در نظر گرفت كشت فراسرزميني در زمين‌هاي مناسب كشاورزي در ديگر كشورها در قالب تمليك و اجاره‌هاي بلند مدت بود.
وي تصريح كرد: باتوجه به اينكه امنيت غذايي از اركان امنيت ملي است، سياستگذاران و مسئولان در طول چند دهه گذشته تلاش كرده‌اند تا بتوانند در محصولات استراتژيك غذايي نياز خود را از داخل تامين كنيم اما بر سر راه اين موضوع با مانعي جدي كمبود منابع آب مواجه هستيم.
در آيين‌نامه مصوب هيات دولت در تعريف 'كشت فرا سرزميني' آمده است: 'بهره‌برداري از منابع، عوامل، ظرفيت‌ها و امكانات ساير كشورها براي توليد محصولات كشاورزي مورد نياز در راستاي حفظ منابع پايه توليد و ارتقاي امنيت غذايي و ساير نيازهاي صنعتي كشور' تعريفي جامع كه به روشني مفهوم اين نوع كشاورزي و تامين نيازهاي غذايي كشور را شرح مي‌دهد.
در آيين‌نامه مصوب دولت آمده است كه وزارت جهاد كشاورزي مكلف است با همكاري وزارتخانه‌هاي امورخارجه و امور اقتصادي و دارايي و ساير دستگاه‌هاي ذيربط و با رعايت قوانين و مقررات مربوط، نسبت به تنظيم و ارايه مشوق‌ها و حمايت‌ها به متقاضيان كشت فراسرزميني اقدام كند و به نظر مي‌رسد كه بخشي از تلاش‌هاي دولت در يك‌سال گذشته اكنون به ثمر رسيده است.
شمس همچنين به برخي مزيت هاي اين نوع كشت اشاره و تشريح كرد: اشتغالزايي، بهبود زيرساخت هاي توسعه روستايي، تشكيل سرمايه و منابع براي فناوري و انتقال دانش و تجربه به عنوان مزيت هاي كشت فراسرزميني درنظر گرفته مي شوند.
وي با بيان اينكه اين طرح تهديدهايي را هم درپي دارد، ادامه داد: در اين بين مي توان به خطر از دست رفتن زمين هاي كشاورزان خرده پا، احتمال تاثير بر امنيت غذايي كشور ميزبان، آثار نامطلوب زيست محيطي و تاثير بر ارزش اقتصادي زمين و آب اشاره كرد.
درادامه جلسه در خصوص بحث بوجاري بذر، فروشگاه ها، تشكيل كميته تخصصي، واحدهاي اعتباري ظرفيت سازي گزارش هايي نيز ارائه شد.
6156/1535خبرنگار: نوشين طهماسبي**انتشاردهنده:داريوش غفاري