سعیدی كیا: بنیاد مستضعفان از هتلداری خارج می شود/ ساخت بیمارستان و واگذاری رایگان زمین به محرومان/ قلعه گنج؛ نماد محرومیت زدایی بنیاد

تهران - ایرنا – «محمد سعیدی كیا» رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با تشریح راهبردهای جدید این نهاد اعلام كرد كه بنیاد از هتلداری خارج می شود. وی همچنین محرومیت زدایی را از مهمترین راهبردهای این نهاد برشمرد و با اشاره موفقیتهای این نهاد در محرومیت زدایی از «قلعه گنج» در استان كرمان، «اعتماد به مردم» را رمز این موفقیتها بیان كرد.

سعیدی كیا در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی به خبرنگار ایرنا گفت: هدف از كار اقتصادی در بنیاد، فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی بنیاد است و اكنون تمركز بنیاد بر محرومیت زدایی، سلامت، آموزش و امور فرهنگ عمومی است.
او در این گفت وگو در باره اقدامات مختلف بنیاد در زمینه های واگذاری اراضی، همكاری با دولت، ساخت آزادراه شمال، محرومیت زدایی، كمك به آموزش و پرورش، خانه سازی برای معلولان، كمك به خانواده های دارای چندقلو ، ساخت بیمارستان، وضعیت كاخ سعد آباد و نیاوران، ساخت ترمینال سلام و دیگر حوزه های فعالیت بنیاد سخن گفته است.

مشروح گفت وگوی خبرنگاران ایرنا با رییس بنیاد مستعضفان انقلاب اسلامی را در حوزه های مختلف پیش رو دارید:

*ایرنا: راهبردهای جدید بنیاد چیست؟

سعیدی كیا: هدف از كار اقتصادی در بنیاد، فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی بنیاد است. با استفاده از توان اقتصادی مناسبی كه توسط ریاست سابق بنیاد ایجاد شده است، ما توانستیم طی سه سال سود اختصاص یافته با فعالیت‌های محرومیت زدایی و اجتماعی را از 11 درصد در سال 1393 به 43 درصد در سال 1396 افزایش دهیم و بنا داریم این رقم به 50درصد در سال 1397 برسد.
اكنون تمركز بنیاد مستغعفان در زمینه محرومیت‌زدایی، سلامت،آموزش و امور فرهنگ عمومی است.

*ایرنا: برای اشتغالزایی و تولید در روستاها و مناطق محروم چه تسهیلاتی در نظر گرفته اید؟

سعیدی كیا :640 میلیارد تومان تسهیلات از سوی بنیاد برای تقویت شركت های كوچك در روستاها و مناطق محروم كشور در نظر گرفته شده است.این منابع توسط بنیاد مستضعفان با انجام عملیات شناسایی توسط تمام استانداری ها در اختیار واحدهای كوچك قرار می گیرد تا طرح های اشتغالزایی و تولید در این مناطق بیش از پیش تقویت شود. با تفاهم نامه ای كه بین بنیاد علوی، استانداری ها و بانك سینا به امضا رسیده، بانك سینا با معرفی استانداری ها به طرح هایی كه توجیه اقتصادی دارند تسهیلات تا سقف 2 میلیارد تومان پرداخت می كند.
بنیاد در این طرح برای سال گذشته و امسال 40 میلیارد تومان برای هر استان تسهیلات در نظر گرفته است تا تولید و اشتغال در این مناطق كم برخوردار شكل بگیرد و تاكنون بین 2 هزار تا 2 هزار 500 طرح معرفی شده و پرداخت تسهیلات 456 میلیارد تومانی برای 793 فقره تصویب شده است.
در این راستا تا چند روز گذشته برای 444 طرح بیش از 205 میلیارد تومان پرداخت شده است. میزان سود این تسهیلات 18 درصد است كه 5 درصد آن توسط بنیاد مستضعفان و 5 درصد آن توسط استانداری ها و معاونت توسعه روستائی در نهاد ریاست جمهوری تامین می شود و متقاضیان 8 درصد به بانك سود تسهیلات پرداخت می كنند.

**محرومیت زدایی از منطقه قلعه گنج

*ایرنا: سیاست بنیاد مستضعفان در زمینه محرومیت زدایی در كشور چیست؟

سعیدی كیا: سیاست محرومیت زدایی بنیاد ادامه دارد و برای نخستین بار طرح محرومیت زدایی در منطقه قلعه گنج آغاز شد و هم اكنون با مشاركت مردمی و ساخت برخی از زیرساخت های مورد نیاز این منطقه در جنوب استان كرمان گام های اساسی برای رشد و توسعه برداشته است.
رهبر معظم انقلاب به من فرمودند محرومیت زدایی كه ما انجام می‌دهیم، دیگران هم انجام می‌دهند. لذا باید كار اساسی صورت گیرد تا محرومیت زدایی به‌صورت واقعی اتفاق بیفتد. بدین جهت ایشان فرمودند: یك نقطه محروم را انتخاب و برای آبادانی آن اقدام كنید. در جمهوری اسلامی برای روستاها هزینه‌های زیادی شده از جمله: آب، برق، گاز، راه، اینترنت و... اما آبادانی و پیشرفت آن گونه كه در نظر بوده اتفاق نیفتاده است و خیلی از روستاها با وجود امكانات زیاد تخلیه شده‌اند. این اتفاق نشان می‌دهد كه آبادانی زمانی اتفاق می‌افتد كه متناسب با توسعه امكانات زیرساختی، سطح معیشت مردم نیز ارتقا یابد.
شاید به هر كسی بگوید یك منطقه را آباد می كند فوری یك كارخانه، پل یا راه می‌سازد. ولی ما در قلعه گنج علاوه بر كارهای زیربنایی و ابتدایی و توجه به صنایع تبدیلی، با شعار كار با مردم، برای مردم، توانمندسازی و معیشت پایدار، طرح آبادانی و پیشرفت قلعه گنج را شروع كردیم. مردم زمانی وارد میدان می‌شوند كه اعتماد پیدا كنند. تاكنون در بیش از یكصد روستا، گروه‌های مردمی برای ایجاد صندوق‌های اشتغال زایی ایجاد شده و مردم با وجود اینكه در محرومیت زندگی می‌كنند دو میلیارد تومان از سرمایه خود را در این صندوق پس انداز كرده اند و بنیاد مستضعفان نیز یك میلیارد و 500 میلیون تومان از اعتبارات خود به این صندوق اختصاص داده است تا مردم برای طرح های اشتغالزایی خودشان از تسهیلات بهره مند شوند. منطقه قلعه گنج تا پیش از اقدامات محرومیت زدایی یكی از مناطق ناامن بود، اما امروز به گفته مسئولان حوزه امنیتی استان كرمان این منطقه به یكی از امن‌ترین مناطق استان تبدیل شده است.
كاری كه در مطالعات قلعه گنج انجام گرفت تدوین شرح خدمات با رویكرد معیشت پایدار بود كه با انجام فراخوان از طریق شركت‌های واجد شرایط و توسط كمیته تخصصی داوری، یك شركت ایرانی با همكاری یك مشاور خارجی (با محوریت مشاور ایرانی) انتخاب شد .
بنیاد علوی وابسته به بنیاد مستضعفان طی بررسی های كارشناسی دومین و سومین منطقه را برای محرومیت زدایی مشخص كرده كه شهرستان لنده در استان كهگیلویه و بویراحمد و شهرستان چالدران در استان آذربایجانغربی برای محرویت زدایی در حال برنامه ریزی است و امسال با جمع آوری اطلاعات مورد نیاز كار خود را در این دو منطقه برای محرومیت زدایی و افزایش اشتغالزایی مداوم و توانمندی سازی آنها آغاز می كنیم.
همه استانداری ها برای محرومیت زدایی مناطق مختلف خواستار حضور بنیاد مستضعفان در این مناطق هستند اما بنیاد با برنامه ریزی درصدد است مناطق لازم را انتخاب و همچنان به سیاسیت های محرومیت زدایی خود ادامه دهد تا شاهد ایجاد اشتغالزایی و توانمند سازی مردم در این مناطق باشیم.»
در حوزه‌ اجتماعی و فرهنگی بنیاد مستضعفان و در حوزه‌های آموزش، سلامت، معیشت و توسعه فضای فرهنگی، مسئولیت بزرگی بر عده بنیاد علوی است. بنیاد مستضفان در زمینه مشاركت با سازمانهای مختلف برای تامین رفاه بیشتر مردم از ساخت بیمارستان تا تامین شیر و پوشك خانواده هایی كه فرزندان سه قلو دارند كمك و همكاری می كند.

*ایرنا: بنیاد در ساخت بیمارستان و مراكز درمانی در مناطق محروم چه اقداماتی انجام داده است؟

سعیدی كیا: ما در بخش بهداشت و درمان حضور داریم و هلدینگ سلامت را ذیل بنیاد علوی به همین مناسبت در بنیاد ایجاد كرده ایم.
به طور مثال بیمارستان 'مردم' در منطقه 14 تهران كه متعلق به بنیاد است و مراجعین بسیاری دارد و بیشترین خدمات بهداشتی و درمانی را به مردم ارائه می دهد.
در سفری كه به استان خوزستان انجام شد، بعد از بازدید از بیمارستان كودكان اهواز ، مشخص شد این مركز شرایط مطلوبی ندارد و برای تجهیز و ارتقای آن پیشنهادی به بنیاد نشد، راساً تصمیم گرفتیم بیمارستان را با حداكثر استانداردهای بهداشتی و درمانی تجهیز كنیم.
بیمارستان 'طالقانی' آبادان هم از وضعیت مطلوبی برخوردار نبود و در كنار آن به احداث بیمارستان جدیدی با 250 تخت اقدام كردیم كه ظرف یكسال و دو ماه اسكلت آن ساخته شد و چندی پیش برای تكمیل آن هم مناقصه جدیدی گذاشته شد تا حداكثر ظرف یكسال و نیم دیگر بیمارستان به وزارت بهداشت و درمان تحویل شود.
ساخت بیمارستانی در مراوه تپه در استان گلستان با 64 تختخواب باهمكاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در دست انجام است. این بیمارستان در مرحله تهیه نقشه و مقدماتی قرار دارد و بنیاد این آمادگی را دارد در شهرستانهای دیگر كه وزارت بهداشت و درمان نیاز داشته باشد، به ساخت بیمارستان كوچك اقدام كند.

**طرح 'درمان بستر' راه‌ حلی درمانی برای مردم مناطق محروم

*ایرنا: آیا در همه مناطق محروم بیمارستان می سازید؟
سعیدی كیا: در بعضی مناطق با توجه به جمعیت و سایر عوامل دیگر ساخت بیمارستان بزرگ به صرفه و صلاح نیست. ما برای حل این مساله با توجه به مطالعات و بررسی های تخصصی كه انجام شد به اجرای طرح 'درمان بستر' رسیدیم و آن را به وزارت بهداشت و درمان ارائه دادیم.
در این طرح در مناطق محروم كه از امكانات بهداشتی و درمانی برخوردار نیستند، بیمارستانی با حدود یك هزار متر مربع ساخته می شود كه به مردم خدمات بدهد و حتی عمل زایمان نیز در آن انجام شود. در این مكان بهداشتی علاوه بر حضور دكتر و پرستار، آمبولانسی آماده است تا در صورتی كه بیمار نیاز به درمان بیشتری داشته باشد، او را به نزدیكترین بیمارستان منتقل كنند.
این مكان های بهداشتی كه 10 تختخوابی هم هستند به صورت مشترك با وزات بهداشت و درمان ساخته می شود كه با توجه به این كه پیشنهاد این كار توسط بنیاد انجام شد، ساخت این مكانها را بنیاد انجام می دهد و قرار است در هر استان یك مكان درمان بستر و در بعضی استانها دو مكان درمان بستر بسازیم كه تاكنون 40 مكان در حال ساخت است و هر كجا وزارت بهداشت درخواست داشته باشد را نیز خواهیم ساخت و تجهیز و بهره برداری به عهده وزارت بهداشت و درمان است.
امسال بانك سینا در یك اقدام خداپسندانه هزینه های مربوط به تبلیغات مانند چاپ تقویم و سایر هزینه های تبلیغی خود را اختصاص به خرید 25 دستگاه آمبولانس داد.
همچنین مدیران و كاركنان این بانك مبلغی از ذخیره مرخصی خود را به ساخت یك واحد آموزشی در قلعه گنج اختصاص دادند و اعلام آمادگی كردند تا یك واحد دیگر را نیز بسازند.

**بسته های سلامت بنیاد مستضعفان برای مادران باردار

*ایرنا: درباره بسته های سلامت بنیاد برای مادران باردار توضیح بدهید و اینكه ایده اش از كجا آمده است؟

سعیدی كیا: امرخیری كه از قبل توسط رئیس سابق بنیاد انجام می شد، اختصاص بسته های سلامت به مادران باردار در مناطق محروم كشور بوده است.
با تعذیه نامناسب مادران بالطبع فرزندانی با وزن كم و سایر مشكلات جسمی به دنیا می آیند كه هزینه های بسیاری بر خانواده ها و دولت دارند . زمانی كه این كار را در سال 1393 ادامه دادیم. 16 هزار نفر تحت پوشش بودند كه قرار شد سالیانه 20 هزار نفر را اضافه كنیم و سال گذشته این رقم به 62 هزار نفر و امسال به 80 هزار نفر خواهد رسید كه بناداریم در سال آینده نیز افراد بیشتری تحت پوشش این طرح قرار گیرند.
اصل این طرح توسط سازمان ملل بررسی شده و ما نیز مطالعات آنها را بررسی و بصورت بومی ادامه داده ایم. این طرح برای سلامت جامعه بسیار مفید است چرا كه بسیاری از مشكلات ذهنی كودكان مربوط به محیط و تغذیه نامناسب مادر می باشد.
در این طرح هر دو ماه یكبار بسته های سلامت به صورت سبد كالا كه شامل 14 قلم می باشد در اختیار مادرانی كه در این طرح عضو هستند ، قرار می گیرد و در این عرصه با وزارت بهداشت و درمان همكاری خوبی داریم.

**كمك به بیماران ای بی

*ایرنا: طرح مشاركت بنیاد مستضعفان در كمك به بیماران EB در چه مرحله ای است؟
سعیدی كیا: در ملاقات های مردمی با برخی مشكلات مردم، آشنا می شویم. یكی از مراجعات مربوط به درخواستی از بنیاد برای كمك به بیماران 'ای بی' بود كه با توجه به این كه بنیاد از لحاظ سازمانی وظیفه ای در قبال آنها نداشت، اما با مشاهده وضعیت بسیار رنج آور آنها تصمیم گرفتیم در این حوزه نیز با وزارت بهداشت و درمان همكاری كنیم.
برای كمك به این بیماران تفاهمنامه ای با وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشكی تهران و بنیاد بیماری های خاص امضا كردیم و با توجه به این كه این بیماران درمان خاصی ندارند، خانه ای برای آنها در نظر گرفتیم تا حداقل از جایگاهی برخوردارشوند.
ما از وزارت بهداشت و درمان خواستیم تا محل مناسبی را برای بیماران 'ای بی' اختصاص دهد تا با هزینه و امكانات بنیاد مركز تخصصی و مجهزی برای آنها بسازیم و كارهای درمانی آنها بصورت بهتری دنبال شود.
حدود 300 بیمار 'ای بی' شناسایی شدند كه بنیاد برای تامین چسب زخم مخصوص این بیماران عزیز ماهانه برای هر نفر مبلغ 5 میلیون ریال اختصاص داده و البته كمك های مردمی بسیاری نیز تأمین شده است كه باید از مردم نیز قدردانی شایسته شود.
ای بی، یك بیماری ارثی در بافت‌های پوستی است كه در پوست و غشای مخاطی ایجاد تاول می‌كند.گفته می‌شود، شیوع بیماری ای بی (Epidermolysis Bullosa) یك در ۵۰۰۰۰ است و شدت بیماری هم از ملایم تا كشنده تغییر می‌كند.
این بیماری از یك جهش ژنتیكی در كراتین یا كلاژن ایجاد می‌شود و در تمام گروه‌های قومی و نژادی رخ می‌دهد و به طور مساوی بر مردان و زنان اثر می‌كند.


**ساخت مسكن برای معلولان

*ایرنا: بنیاد مستضعفان چه اقدام هایی در ساخت مسكن برای خانواده های دومعلول به بالا انجام داده است؟

سعیدی كیا: طرح مشاركت بنیاد در ساخت مسكن برای خانواده های دارای دو معلول به بالا با پیشنهاد بنیاد مستضعفان با مشاركت سازمان بهزیستی، سازمان ملی زمین و مسكن، انجمن خیرین مسكن ساز و بنیاد مسكن شروع شده و همه ما متعهد شده ایم كه ظرف 4 تا 5 سال این خانواده ها خانه دار شوند.
با بررسی های انجام شده 11 هزار و 300 خانواده بالای دو معلول كه مسكن ندارند، شناسایی شدند و با مشاركت دستگاههای مربوطه ماه گذشته یكهزار و پانصدمین خانه تحویل شد و حدود 4 تا 5 هزار خانه نیز در دست ساخت است و امیدواریم ظرف 4 سال دیگر تمام شود و خانواده های با دومعلول به بالا صاحب مسكن شوند.

**تامین اقلام ضروری خانواده سه قلوها

*ایرنا : آیا بنیاد برای خانواده هایی نظیر چندقلوها هم كه با مشكلاتی روبرو هستند، برنامه ای دارد؟

سعیدی كیا: در یكی از ملاقاتهای مردمی با مشكل خانواده هایی كه فرزندان سه قلو و بیشتر دارند، مواجه شدیم. قرار شد خانواده هایی كه فرزندان سه قلو و بیشتر دارند برای تامین شیر و پوشك تا دو سال از كمك بنیاد برخوردار شوند.
با مصوبه ای كه از هیات امنا گرفتیم، قرار شد در تامین مسكن این خانواده ها نیز مساعدت شود و تا كنون حدود 300 خانواده برای برخورداری از این كمك به بنیاد مراجعه كرده اند.

**برگزاری اردوهای دانش آموزی

*ایرنا: با توجه به راهبردهای جدید بنیاد، در زمینه های تربیتی بخصوص برای دانش آموزان چه اقداماتی انجام داده اید؟

سعیدی كیا: برگزاری اردوهای دانش آموزی در لواسان از دیگر محورهای فعالیت فرهنگی آموزشی بنیاد مستضعفان است .در این اردوها از استان های محروم كشور به كمك آموزش و پرورش 15 هزار دانش آموز یك هفته تحت آموزش قرار می گیرند.
در این اردو تمامی دانش آموزان تحت انواع آزمایش‌های پزشكی قرار گرفته اند كه در صورت نیاز به هرگونه خدمتی شرایط را برای آنها مهیا خواهیم كرد. این اردو در واقع تربیتی و آموزشی است، زیرا در زمان حضور دانش آموزان در اردوگاه لواسان آموزش‌های علمی، قرآنی و هنری برنامه ریزی شده است.
علاوه بر این، در احداث یكهزار و 200 كلاس درس با مركز نوسازی وزارت آموزش و پرورش هم مشاركت كرده ایم. این كلاس‌ها با پیشنهاد آموزش و پرورش و در مكان‌هایی كه آنها پیشنهاد دهند، ساخته می‌شود و تا كنون 40 درصد از این كلاس‌ها به بهره برداری رسیده است.
در كنار اینها، سال گذشته 56 هزار محصل نقاط محروم كشور را از لحاظ امكانات كمك آموزشی تحت پوشش قرار دادیم و تقریباً چند صد نفر از این دانش آموزان در دانشگاه‌های دولتی خوب قبول شده‌اند. این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

**واگذاری اسناد علوی به مستضعفان

*ایرنا: بنیاد اعلام كرده است كه اراضی متعلق به بنیاد علوی را به صورت رایگان به مردم واگذار می كند. این كار با چه هدفی و چگونه انجام می شود؟

سعیدی كیا:هدف اصلی ما در واگذاری اسناد علوی واگذاری اراضی به مردم مستضعفی است كه در زمان رضاخان و محمدرضا این اراضی از مردم به زور گرفته شده بود.
برای واگذاری اسناد علوی كار بزرگی در بنیاد انجام شده و در نهایت با تهیه آیین نامه مناسب با تصویب هیأت امناء بنیاد، واگذاری ها آغاز شد و در روستاها به تمام افرادی كه مستضعف شناخته می شوند ( توسط بهزیستی، كمیته امداد و تایید مسئولان منطقه ) اسناد اراضی تا 500 متر به رایگان واگذار می شود و این در شهرها نیز 250 متر مربع است.
تاكنون 99 درصد واگذاری اسناد این زمین ها به صورت رایگان بوده است. ما از مردم عزیز در این مناطق تقاضا داریم درخواست های خود را ارائه دهند تا بتوانیم به موقع نسبت به واگذاری اسناد آنها با بررسی های لازم در بنیاد اقدامات لازم را انجام دهیم.
سال گذشته 20 هزار سند واگذار شد و امسال 20 هزار سند دیگر به مردم واگذار می شود و تقریبا ارزش این اراضی تاكنون حدود بیش از 600 میلیارد تومان برآورد شده و طی چند روز گذشته یك هزار سند در منطقه نوشهر، 2 هزار سند در استان گیلان ، 2 هزار سند در استان گلستان و هزار سند دیگر در استان آذربایجان شرقی به مردم این مناطق واگذار شد.

*ایرنا: در زمینه ساخت هتل چه برنامه هایی دارید؟
سعیدی كیا: با تاكید بر دستور مقام معظم انقلاب، بنیاد از هتلداری خارج می شود. مبنی بر خروج از هتلداری توسط بنیاد، قرار است از بخش هتلداری خارج شویم و برای این كار نیز برنامه های خود را آغاز كرده اما كار بسیار بزرگ و سخت است زیرا تعدادی از هتل های بنیاد در مناطق خاص و زمین های گران قیمتی قرار دارند و فروش این هتل ها حساسیت زیادی دارد.
بنیاد بیش از 20 هتل دارد كه با استفاده از مشاوره و استفاده از تجربه دنیا با كار كارشناسی به دنبال فروش همه هتل های خود است و تاكنون هتل پارسیان آزادی گچسر به فروش رفته است هرچند كه عده ای معترض بودند كه این میراث فرهنگی بوده و همه ملزم هستیم كه میراث فرهنگی را حفظ كنیم و ما در فروش این هتل تمامی نكات و ملاحظات میراث فرهنگی را به خریدار گفته و انتقال داده ایم.
برای نخستین بار به دنبال فروش هتل های خود از طریق بورس هستیم. بنیاد آنها را به بورس می برد و اولین هتلی كه وارد بورس می شود هتل كوثر اصفهان است كه منتظر باز شدن نماد آن در بازار سرمایه هستیم.
درباره هتل آبعلی هم آمادگی داریم تا این هتل را به صورت مشاركتی با بخش خصوصی (بی او تی) بازسازی كنیم.
بنیاد تعدادی از این هتل ها را در برخی از استانهای محروم با هدف اشتغالزایی و ارائه خدمت در آن منطقه ساخته است.

**بنیاد مستضعفان قصد بهره‌برداری از كاخ های سعد آباد و نیاوران را ندارد

*ایرنا: آیا بنیاد قصد بهره برداری از كاخ های سعد آباد و نیاوران را دارد؟

سعیدی كیا: سند مالكیت كاخ های نیاوران و سعد آباد به نام این نهاد است. در این خصوص نامه ای از طریق بنیاد مستضعفان به آقای جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری ارسال شد كه دلایل رد ادعای سازمان میراث فرهنگی، در خصوص مالكیت این 2مجموعه در آن آمده است.
بنیاد قصد بهره برداری اقتصادی از این مجموعه ها را ندارد و حق بهره برداری آنها را در اختیار دولت قرار می دهد. باید قرارداد بهره برداری كاخ های نیاوران و سعد آباد طبق قوانین و مقررات با میراث فرهنگی منعقد شود.

*ایرنا: یكی از دغدغه های كارشناسان و مسئولان سازمان میراث فرهنگی نبود لیست واحد از بناهای واجد ارزش و ثبت ملی شده این نهاد است، بنیاد چه همكاری می تواند در این زمینه انجام دهد؟

سعیدی كیا: بنیاد مستضعفان اماكن ثبت ملی زیادی در اختیار ندارد و شرایط میراثی املاكی كه از طریق فروش یا مزایده واگذار می شود به خریدار اعلام می شود.
موضوع كاخ سعد آباد و نیاوران باعث شد تا فضا سازی هایی مختلفی علیه بنیاد مستضعفان شكل بگیرد، درصورتی كه بنیاد بدنبال بهره برداری از این مجموعه ها نبوده و نیست و تنها مساله ای حقوقی در میان بوده است.


*ایرنا: موزه دفینه تهران چه وضعیتی دارد؟

سعیدی كیا: بازسازی موزه دفینه با هدف مقاوم سازی و عدم تخریب این گنجینه بوده است. این موزه قبل از مرمت وضعیت خطرناكی داشته و گزارشات فنی متخصصان پیش بینی تخریب كامل این بنا را داشته و اكنون با مشخصات استاندارد در حال بازسازی است.

*ایرنا: بنیاد چه برنامه ای برای ورزشگاه تختی تهران دارد؟

سعیدی كیا: آمادگی داریم این موضوع هر چه سریعتر تعیین تكلیف شود.در خصوص مالكیت بخشی از مجموعه ورزشی تختی و قول هایی كه از سوی وزارت ورزش در قبال معاوضه زمین به بنیاد مستضعفان ارائه شده است و برای ادامه فعالیت های ورزشی مذاكراتی با وزارت ورزش و جوانان انجام داده ایم . قرار بر این شد بنیاد در قبال زمین جایگزین ورزشگاه تختی را به وزارت ورزش واگذار نماید. امیدواریم با وزارت ورزش به جمع بندی مشترك برسیم، اما اینكه چه خواهد شد را نمی توان هم اكنون پیش بینی كرد.

**آزاد راه تهران شمال نماد مهندسی ایرانی

*ایرنا: قطعه اول آزاد راه تهران - شمال چه زمانی به بهره برداری می رسد؟

سعیدی كیا: تكمیل قطعه اول آزاد راه تهران - شمال در دست انجام است. خوشبختانه قطعه چهار این آزادراه از مرزن آباد تا چالوس زیر بار ترافیك است و تلاش می كنیم تا پایان سال جاری قطعه اول آن نیز برای عبور و مرور مردم از بزرگراه همت تا شهرستانك آماده شود.
خوشبختانه روند اجرایی كار در منطقه اول با بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیكی بسیار خوب است و معاون اول رئیس جمهوری كه چندی پیش از این آزادراه بازدید داشتند، آن را افتخار مهندسی كشور اعلام كردند.
ما برای نخستین بار در كشور مسیر آرایی ( معماری راه ) را در این آزادراه آغاز كردیم و تجهیزات مورد نیاز برای ایمنی این آزادراه خریداری شده، همچنین پیمانكاران كار خود را در منطقه دوم كه 60 درصد آن تونل است آغاز كرده اند و انتظار داریم با تلاش پیمانكاران، قطعه اول تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
قطعه یك آزاد راه تهران - شمال به طول 32 كیلومتر از تقاطع بزرگراه آزادگان و شهید همت شروع و با عبور از مناطق كن، سولقان و امامزاده عقیل و تونل تالون و دره لانیز به سه راهی شهرستانك می رسد.
با افتتاح این قطعه قسمتی از راه فعلی كه از طریق كرج می گذرد حذف و مسیر تهران به شمال حدود 60 كیلومتر كوتاه می شود ؛ قرار است این قطعه تا پایان سال جاری زیر بار ترافیك برود. این قطعه 32 كیلومتری دارای 16 پل و 32 هزار متر تونل رفت و برگشت است.
برای آماده سازی این آزادراه 123 كیلومتری در مجموع باید 145 تونل در باند رفت و برگشت این مسیر بین استان تهران و مازندران به طول تقریبی 121كیلومتر ساخته شود و تعداد پل‌های بزرگ این مسیر در باند رفت و برگشت نیز 97 پل به طول حدود 13 كیلومتر است و با شیب حداكثر 6 درصدی جاده در بعضی نقاط، تردد در این محور بیش از 35 درصد كاهش مصرف سوخت خواهد داشت.
برای ساخت این آزاد راه به خصوص در قطعه یك آن مشكلات زیادی در خصوص زمین های معارض وجود داشت كه خوشبختانه با همكاری تمام دستگاه های اجرایی، وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مستضعفان مشكلات مربوط به زمین های معارض این منطقه حل شد و شركت آزاد راه تهران - شمال كه وابسته به بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد با احداث قطعات دو و سه در نهایت این آزادراه در سال 1401 به بهره برداری كامل برسد.
پیشرفت قطعه یك این آزاد راه تا پایان سال 1393 و در 19 سال گذشته فقط 33 درصد بوده، اما با تلاش وعزم مشترك بین بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهرسازی پیشرفت این قطعه از 1394تا 1395 به بیش از 45 درصد رسید و هم اكنون پیشرفت فیزیكی منطقه یك این آزاد راه به بیش از 85 درصد رسیده تا برای بهره برداری هموطنان آماده شود.

*ایرنا: ترمینال سلام فرودگاه امام برای ظرفیت بیش از 6 میلیون مسافر چه زمانی تكمیل می شود؟

سعیدی كیا: پیش از این ترمینال سلام برای پذیرش سالیانه 4 میلیون مسافر در حال تكمیل بود، اما با نظر مسئولان وزارت راه ظرفیت آن به بیش از 6 میلیون مسافر افزایش یافت.
از ابتدا عملیات ساخت این ترمینال توسط یكی از شركت های بنیاد آغاز شد، اما به علت اتمام اعتبارات وزارت راه و شهرسازی كار متوقف شده بود كه پس از مدتی وزیر محترم راه و شهرسازی در نشستی ادامه كار ساخت این ترمینال را مطرح و با مصوبه هیات دولت عملیات ساخت این ترمینال با مدل جدید تامین مالی توسط بنیاد و سپس بازپرداخت توسط وزارت راه آغاز شد.
در این طرح قرار است بنیاد با تامین مالی آن از منابع داخلی و تسهیلات بانكی عملیات ساخت این ترمینال را ادامه دهد. به هرحال بهره برداری از این ترمینال عوایدی دارد و مقرر شد این عواید در حسابی ذخیره تا پس از مدتی منابع مالی سرمایه گذاری و سود تسهیلات بانكی از محل این حساب به بنیاد بازگردد.
هم اكنون عملیات ساخت این ترمینال در فرودگاه امام خمینی (ره) ادامه دارد و تلاش خواهیم كرد تكمیل آن با سرعت بیشتری دنبال شود هرچند كه ممكن است چند ماهی در بهره برداری از آن به علت تغییر مشخصات موردنظر وزارت راه زمان آن را اضافه كرد.»

**در حوزه ریلی تنها بدنبال ارائه خدمات مناسب به مردم هستیم

*ایرنا: درباره ضرورت توسعه شركت حمل ونقل ریلی راه آهن شرقی بنیاد لطفا توضیح دهید.

سعیدی كیا: بنیاد دو شركت در حوزه ریلی دارد كه یك در حوزه مسافری و یكی در حوزه باری فعال است و طبق برنامه به دنبال ادغام این دو شركت بودیم اما راه آهن با آن موافقت نكرد.
در حوزه باری این شركت ریلی به دنبال كار اقتصادی است. بنیاد درصدد است فعالیت این دو شركت توسعه یابد اما در حوزه مسافری ما در صدد ارائه خدمات مناسب به مردم هستیم.

همواره راه آهن شرقی بنیاد در تلاش است بهترین خدمات را به مردم ارائه دهد تا مردم با آرامش و آسایش بیشتری از قطارهای این شركت در مسیرهای مختلف استفاده كنند.

**واگذاری سالن های سینمایی بنیاد مستضعفان به سازمان تبلیغات

*ایرنا: دلیل واگذاری سالن های سینمایی بنیاد مستضعفان به سازمان تبلیغات چه بوده است؟

سعیدی كیا: بنیاد در دوره جدید خود مكلف شده تمام سینماهای تحت اختیار خود را واگذار كند. بنابراین علاوه بر واگذاری تمام سینماها كه آخرین آن هم سینما آفریقا است، فقط دو سالن سینما در مجموعه تفریحی فرهنگی چمران در اختیار داریم كه آن هم چون سالن‌هایش مجزا نیستند امكان واگذاری نیست.
البته شهرك سینمایی نور كه فیلم سینمایی «محمد رسول الله (ص)» در آن ساخته شد متعلق به بنیاد است و در حال برنامه ریزی هستیم تا از آن بهره برداری‌های توریستی انجام دهیم. البته اگر كارگردانی قصد تولید فیلم در آنجا داشته باشد با آنها مذاكره خواهیم كرد.

**خدمت به مردم و كشور اولویت است

*ایرنا: با توجه به آغاز دوره جدید دولت، برنامه بنیاد مستعضفان برای تعامل با دولت و دیگر پروژه های این نهاد چیست؟
سعیدی كیا: وظیفه ما ایجاب می كند همواره در كنار دولت و در خدمت مردم و كشور باشیم. مگر ما و دولت داریم ! هیچ فرقی ندارد همه ما در خدمت به مردم و توسعه كشور تلاش می كنیم و بنیاد در تمام زمینه ها همچون ساخت واحدهای مسكونی برای خانواده های دو معلول، كمك به مادران باردار، احداث بیمارستان، مدارس، آزادراه و یا ترمینال سلام فرودگام امام در كنار دولت و تحت سیاستهای دولت برای كمك آن است.
هنر اصلی دولت ایجاد بستری امن و مناسب برای كارآفرینی در بین مردم است، زیرا هرجا مردم باشند پیروزی حاصل می شود.
بر ایجاد اشتغالزایی و تولید ثروت ملی در كشور تاكید داریم. دولت برای حل مسایل و مشكلات مردم باید برنامه عمیقی را با انجام كار كارشناسی تهیه و برای محقق شدن این برنامه ها باید طرح ها و پروژه های مناسبی ارائه كند.
ما در حل مسایل و مشكلات مردم و كشور باید برای خود اهدافی را ترسیم و با سازماندهی و زمانبندی مناسب تحقق این اهداف را با تولید ثروت و اشتغالزایی در كشور عملی كنیم.
برای حل مشكلات و مسایل مردم دولت با تهیه برنامه، حرف های مردم را بشنود و سختی ها را تحمل كند تا مردم در عرصه های مختلف كشور بتوانند حضوری گسترده و موفق داشته باشد.
در اقتصاد و كشورداری نیز باید همه جا مردم حضور داشته باشند و با رفع قوانین مزاحم و مقررات دست و پاگیر شرایط مناسب برای حل وفصل مشكلات تولید فراهم شود كه در این صورت مشكلات اشتغالزایی نیز در كشور برطرف خواهد شد.



برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**1108**1561**خبرنگار:ایرج منصوری**انتشار:مژگان توانا