به گزارش ايرنا، يحيي رحمتي شامگاه يكشنبه در آيين اختتاميه دوازدهمين جشنواره آش ايراني به رشد ميزان شركت كنندگان در جشنواره اشاره كرد و افزود: امسال در بخش آش و بخش صنايع دستي جشنواره به ترتيب شاهد رشد 11 درصدي و 16 درصدي حضور شركت كنندگان از استان هاي مختلف كشور بوديم.
وي به اجراي آيين هاي سنتي، موسيقي و رقص هاي محلي از 12 استان كشور در دوازدهمين جشنواره آش ايراني اشاره كرد و ادامه داد: حضور گروه هاي مختلف از اقوام كشور نيز در جشنواره امسال رشد 30 درصدي داشت.
رحمتي اظهار كرد: از استان زنجان نيز 180 گروه آشپزي متقاضي شركت در جشنواره بودند كه با برگزاري آزمون و مسابقه اوليه، 15 گروه توانستند جواز حضور در جشنواره ملي آش ايراني را كسب كنند.
وي با بيان اينكه گروه هاي آشپزي از 26 استان كشور، اقدام به پخت آش هاي محلي خود در دوازدهمين جشنواره ملي آش ايراني كردند، افزود: 125 غرفه صنايع دستي با حضور همه استان هاي كشور و نيز نمايشگاه سنگ هاي قيمتي و زيور آلات از ديگر برنامه هاي دوازدهمين جشنواره ملي آش ايراني بود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان خاطرنشان كرد: يكي از اتفاقات خوب اين دوره از جشنواره آش ايراني، ورود نخستين قطار گردشگري داخلي به مقصد اين جشنواره بود كه اين امر نشان از آن دارد كه جشنواره آش ايراني توانسته است زنجان را از يك معبر گردشگري به يك مقصد گردشگري تبديل كند.
وي به حضور معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در آيين افتتاحيه دوازدهمين جشنواره ملي آش ايراني اشاره كرد و افزود: حضور بالاترين مقام گردشگري كشور در اين جشنواره، نشان از نقش و جايگاه ملي جشنواره آش ايراني دارد.
به گزارش ايرنا، دوازدهمين جشنواره ملي آش ايراني از هشتم تا دوازدهم شهريور امسال در محل مجموعه تفريحي، فرهنگي گاوازنگ زنجان برگزار شد.
7312/8068
خبرنگار: حسن اكبري** انتشار دهنده: اسماعيل جهانبخش
مديركل ميراث فرهنگي استان زنجان:
برگزاري جشنواره آش ايراني به يك مطالبه اجتماعي تبديل شده است
۱۳ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۳۰
کد خبر:
82654096
زنجان - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان با بيان اينكه برگزاري جشنواره ملي آش ايراني به يك مطالبه اجتماعي تبديل شده است، گفت: اكنون اين جشنواره پس از گذشت 12 سال از برگزاري آن، به بلوغ رسيده است و بايد به دوام و حيات آن مطمئن بود.