۱۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۵۴
کد خبر: 82654884
T T
۰ نفر

عضويت دانشمندي از شهركرد در آكادمي مهندسي كانادا

۱۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۵۴
کد خبر: 82654884
عضويت دانشمندي از شهركرد در آكادمي مهندسي كانادا

شهركرد- ايرنا- پروفسور مسعود فرزانه دهكردي دانشمند ايراني به عضويت آكادمي مهندسي كانادا (Canadian Academy of Engineering) درآمد.

عضو هيات علمي دانشگاه شهركرد امروز -دوشنبه- در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: پس از انتشار خبري در 26 ژوئن 2017 مبني بر قرار گرفتن نام پروفسور مسعود فرزانه در جمع اعضاي جديد آكادمي مهندسي كانادا، اين استاد و پژوهشگر ايراني به طور رسمي در مراسمي در اوتاوا به عضويت اين آكادمي درآمد.
دكتر سياووش ساعي افزود: اين عنوان معتبر به پاس قدرداني از زحمات و تلاش‏هاي مستمر و چاره‏ گشايي پروفسور فرزانه در طول 35 سال فعاليت علمي كه اثري شگرف بر مهندسي شبكه برق قدرت كانادا به جاي گذارده ‏است، به وي تعلق گرفت.
به گفته دكتر راث رئيس آكادمي مهندسي كانادا، اگر چه هر يك از اين اعضا زمينه تخصصي متفاوتي دارند، اما ويژگي مشترك آن‏ها توانايي‏شان براي فراتر بودن از عملكرد معمول و روزمره در مقوله مهندسي است و آنان داراي نقش ستودني در گرايش علمي براي جامعه‏‏ هستند.‏
عضو هيات علمي دانشگاه شهركرد ادامه داد: دكتر نيكول بوشارد، رييس دانشگاه شيكوتيمي كبك هم كه دانشگاه محل فعاليت پروفسور فرزانه است، بر فعاليت‏ها، اثرگذاري و مشاركت بين‏المللي وي به عنوان عامل اصلي تبديل شدن اين دانشگاه به يك پيشروِ جهاني در دانش يخ زدگي اتمسفريك Atmospheric icing شبكه‏هاي برق قدرت در دنيا، تأكيد كرد.
ساعي همچنين يادآور شد: دليل برگزيده شدن پروفسور فرزانه در آكادمي، اهميت و اثرگذاري پژوهش‏هاي پيشگامانه‏ او در زمينه‏ي دانش يخ‏زدگي اتمسفريك شبكه‏هاي برق قدرت ولتاژ بالا به واسطه‏ي همكاري‏هاي بين‏المللي، انتشار حدود يك هزار مقاله‏ي علمي و سخنراني، تدوين، هدايت و اجراي تعدادي از استانداردهاي بين‏المللي، مشاركت در نگارش و تهيه‏ي تعداد قابل توجهي از كتاب‏هاي مرجع و تربيت و آموزش حدود 250 نفر نيروي با كيفيت در زمينه مهندسي است.
پرفسور فرزانه زاده‏ي سال 1327 خورشيدي در شهركرد، عضو دائمي موسسه‏ي مهندسان برق و الكترونيك (IEEE)، عضو انستيتو مهندسي و تكنولوژي (IET) و عضو انستيتو مهندسي كانادا (EIC) است.
فرزانه مدرك مهندسي برق قدرت را از دانشگاه پلي‏تكنيك تهران دريافت كرد و در سال‏هاي 1978 و 1980 به ترتيب موفق به اخذ مدارك كارشناسي ارشد و دكتراي برق از دانشگاه پال‏ساباتيه‏ي فرانسه شد. او در سال 1986 دوره‏ي فوق‏دكتري در گرايش Electrical Discharges at High-Voltage را در دانشگاه ياد شده به پايان رساند.
نام پروفسور فرزانه در دو منبع شامل'پانصد پيشگام تأثيرگذار'، هشتمين چاپ بين‏المللي، انيستيتيوي بيوگرافي آمريكايي، ايالات متحده آمريكا و 'واژه‏نامه‏ي جهاني بيوگرافي'، چاپ بيست و هفتم، مركز جهاني بيوگرافي، كمبريج وجود دارد.
همچنين وي از سوي مجله مك‏لين كانادا در ليست 100 پيشگام نوآور داراي توان ايجاد تغيير در جهان قرار گرفته است.
ديگر سوابق او شامل عضويت در كميته‏ي اجرايي شوراي بين‏المللي اَبَر-سيستم‏هاي الكتريكي (CIGRÉ) در كانادا، عضويت در انجمن مهندسي ايالت كبك كانادا، عضويت در انجمن بين‏المللي علوم و تكنولوژي با هدف توسعه (IASTED)، عضويت حرفه‏اي ممتاز در شوراي مهندسي انگلستان، عضويت انجمن آمريكايي پيشبرد علوم (AAAS) و عضويت در آكادمي علوم نيويورك (NYAS) در آمريكا مي باشد.
عضو حرفه‏اي ممتاز انجمن بين‏المللي مهندسان سازه‏هاي قطبي و دريايي (ISOPE)، عضو انستيتوي كانادايي پراكنش نوتروني (CNS)، عضو انجمن فرانسوي‏زبان‏هاي مؤثر كانادا در پيشرفت علوم (ACFAS)، اديتور اصلي High Voltage journal از سال 2016 از ديگر سابقه پرفسور فرزانه است.
از ميان حدود 35 دانشجوي فوق دكتري و 45 دانشجوي دكتري تحت راهنمايي پروفسور فرزانه، به ترتيب 10 و 11 نفر ايراني هستند.
او برنده‏ي جوايز گوناگوني شده است كه از آن جمله مي‏توان به جايزه‏ي NSERC Leo-Derikx به پاس همكاري ديرپا و طولاني بين صنعت و دانشگاه و پايه‏گذاري بزرگترين مركز بررسي يخ زدگي اتمسفريك در سراسر جهان، جايزه‏ي Circle of Excellence دانشگاه كبك به پاس به فرجام رساندن پژوهش‏هاي مهم و تأثيرگذار اشاره كرد.
كسب جايزه‏ي Charles-Biddle شهروندي كبك براي مشاركت استثنايي او در پيشرفت نظام اجتماعي كبك به عنوان شخصي از جامعه‏ي فرهنگي و جايزه‏ي كنفرانس عايق الكتريكي و پديده‏هاي دي‏الكتريك (CEIDP) مربوط به سازمان جهاني IEEE DEIS موسوم به Whitehead Memorial Lecture Award، اشاره كرد. برگزيده شدن كشف موسوم به 'توسعه‏ي پوشش‏هاي نانو-ساختار آسيب‏رسان به يخ' به عنوان يكي از 10 كشف مهم سال 2008 ميلادي به قلم مجله‏ي علمي كبك از افتخارات علمي اوست.
پروفسور فرزانه نويسنده 3 كتاب مستقل است كه توسط ناشران بين‏المللي Springer، John Wiley و McGraw-Hill چاپ شده و در نگارش 14 فصل از كتب علمي ديگر، مشاركت داشته است.
دو كتاب او به زبان چيني ترجمه شده است. ترجمه‏ي كتاب سوم هم در مرحله‏‏ي چاپ است. قرار است كه يكي از كتاب‏هاي وي به زودي به زبان فارسي ترجمه شود.
تعداد ارجاعات (Citations) پژوهشگران سراسر دنيا به مقالات وي، 5721 مورد است. همچنين شاخص h (h-index) مربوط به او در پايگاه مذكور برابر با 40 است.
مترجم: سياووش ساعي ** خبرنگار: محمود رئيسي
2097
۰ نفر