۱۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۱۳
کد خبر: 82655846
T T
۰ نفر
اطلاعات ژنتيكي 65 هزار نمونه خون در بانك خون بندناف كشور استحصال شد

يزد - ايرنا - مديرعامل بانك خون بند ناف رويان گفت: اطلاعات ژنتيكي 65 هزار نمونه خون ذخيره شده در بانك خصوصي و عمومي سلول هاي بنيادي خون بند ناف كشور استحصال شده است.

به گزارش ايرنا، مرتضي ضرابي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در يزد افزود: تاكنون 97 هزار نمونه سلول هاي بنيادي خون بندناف در بانك خانوادگي و عمومي خون بندناف رويان ذخيره شده است.
وي با بيان اينكه سالانه 16 هزار نمونه خون بندناف در كشور ذخيره مي شود، اظهار كرد: ظرفيت نگهداري افزون بر 100 هزار نمونه در كشور فراهم شده و پيش بيني مي شود در سالجاري بيش از 18 هزار نمونه ذخيره سازي شود.
مديرعامل بانك خون بندناف رويان اضافه كرد: كشور ايران از نظر ميزان ذخيره سازي نمونه خون بندناف در سطح منطقه بي نظير است.
ضرابي تعداد نمونه ذخيره شده خون بندناف در دنيا در بانك عمومي و خانوادگي را به ترتيب 800 هزار و 3.5 ميليون نمونه اعلام كرد و گفت: افزون بر 35 هزار پيوند از طريق سلول هاي بنيادي خون بندناف در دنيا صورت گرفته است.
وي از فعاليت 28 نمايندگي بانك خصوصي سلول هاي بنيادي خون بند ناف رويان در كشور خبرداد و افزود: ميزان آلودگي خون هاي جمع آوري شده براي ذخيره در بانك عمومي و خصوصي در سايه آموزش و دقت عوامل جمع آوري كننده در كشور نيم درصد است در حاليكه استاندارد جهاني بين سه تا پنج درصد است.
ضرابي ادامه داد: با توجه به اينكه سلول هاي ذخيره شده خون بندناف در درمان بيماري هايي با منشا خوني استفاده مي شود، كارآزمايي هاي باليني (يكي از انواع مطالعات پزشكي است كه بر روي جمعيت‌هاي انساني انجام مي‌شود) در زمينه درمان فلج مغزي، ديابت نوع يك وضايعات نخاعي با استفاده از اين ذخاير سلولي در حال انجام است.
وي افزود: تنها نكته مهم در اهداي خون بندناف اين است كه ساختار ژنتيك خون بندناف با ساختار ژنتيكي بيمار گيرنده مطابقت داشته باشد.
مديرعامل بانك خون بند ناف رويان هزينه اوليه ذخيره در بانك خانوادگي را 25 ميليون ريال بيان كرد و گفت: سالانه مبلغ يك ميليون و 200 هزار ريال نيز بابت هزينه نگهداري دريافت مي شود..
اولين پيوند خون در سال 1988 ميلادي در فرانسه توسط دكتر گلوكمن به يك كودك مبتلا به كم خوني انجام گرفت.
طبق استاندارد جهاني خون بندناف تا 20 سال قابل نگهداري است و بهترين زمان استفاده از آن در پنج سال اول ذخيره سازي است.
سلول هاي موجود در خون بند ناف (خوني كه از جفت پس از تولد نوزاد در بند ناف جريان مي يابد) سلول هاي تمايز نيافته اي هستند كه قادر به ساخت انواع سلول هاي ديگر و ترميم و نگهداري سلول ها در زمان جراحت است.
براساس يافته هاي اخير پزشكي، مغز استخوان داراي بالاترين درصد از سلول هاي بنيادي خون ساز (1 تا 3 درصد) و خون بند ناف داراي 6 دهم تا يك درصد از اين سلول هاست، اما به دلايلي استفاده از خون بند ناف از مزاياي بيشتري برخوردار است.
2088/ 6014/ خبرنگار: كبري دانشي ** انتشار: كاظم شاملو