به گزارش ایرنا، محمد علی فیاضی روز سه شنبه در حاشیه همایش ملی اقامتگاه های بومگردی و گردشگری پایدار در كاشان در گفت و گو با خبرنگاران، اظهاركرد: در مجموع در سراسر كشور 670 اقامتگاه بومگردی در كشور وجود دارد و با درنظر گرفتن این امكان هم اكنون با همكاری وزارت كشور، بنیاد مسكن و معاونت مناطق محروم روستایی ریاست جمهوری، 500 روستا در سراسر كشور به صورت پایلوت پیش بینی شده است.
مدیركل دفتر توافقهای ملی گردشگری و دبیر كمیته ملی طبیعتگردی كشور، توسعه گردشگری روستایی را یك اصل گردشگری مبتنی بر اولویت پایدار برای سازمان میراث فرهنگی ارزیابی كرد و گفت : پیش بینی شده تا پایان برنامه ششم 2 هزار اقامتگاه بومگردی در سراسر كشور ایجاد شود.
وی تاكید كرد: این طرح مهم با هدف ایجاد شغل پایدار در مناطق كمتر برخوردار روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها اجرا خواهد شد.
فیاضی تصریح كرد: برای اجرای این طرح وبا هدف تسهیل برای سرمایه گذاری بخش خصوصی، تفاهم نامه هایی با سازمان ها و دستگاه های اجرایی مختلف امضا شده است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با معاونت مناطق روستایی و محروم ریاست جمهوری و با بیان اینكه این معاونت از ظرفیت های خوبی در زمینه پرداخت تسهیلات برخوردار است، ابرازامیدواری كرد: این منابع در توسعه گردشگری و صنایع دستی مناطق روستایی نقش بسزایی داشته باشد.
مدیركل دفتر توافقهای ملی گردشگری و دبیر كمیته ملی طبیعتگردی كشور همچنین با بیان اینكه برای ایجاد اشتغال در حوزه اقامتگاه بومگردی بودجه اندكی مورد نیاز است ، افزود: در آینده در این حوزه شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی در زمینه شغل پایدار و ورود 20 میلیون گردشگر هستیم.
نخستین همایش ملی اقامتگاه های بوم گردی و گردشگری پایدار با حضور 120 فعال حوزه گردشگری بومگردی از 22 استان كشور از شامگاه دوشنبه در اقامتگاه بومگردی خانه نقلی كاشان آغاز شد.
در این همایش 2 روزه ، شماری از مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مسئولان استانی در آن حضور دارند.
بوم گردی یا اكوتوریسم ” سفری است مسئولانه به جاذبه های طبیعی برای لذت بردن، ادراك و قدر طبیعت را دانستن ( و همراهی كردن با ویژگی های فرهنگی متعلق به گذشته و حال حاضر ) به طوری كه حافظ زیست بوم بوده ، سبب پایداری كیفیت زندگی مردم منطقه شده، شامل آموزش بوده و در آن گردشگر و در فعالیت های سودآور اجتماعی-اقتصادی مردم محلی مشاركت داشته باشد.” در بوم گردی كلمه ی آموزش بسیار مورد تاكید قرار داشته، هم شامل مسافران و هم شامل مردم محلی می شود.
6136 / 6022 خبرنگار: یوسف صائب - انتشار دهنده : عمادی
بیشترین اقامتگاه های بومگردی كشور در نواحی بیابانی و كویری ایجاد شده است
۱۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۸:۵۵
کد خبر:
82656170
كاشان- ایرنا- مدیركل دفتر توافقهای ملی گردشگری و دبیر كمیته ملی طبیعتگردی كشورگفت: بیشترین فراوانی اقامتگاه بومگردی در مناطق بیابانی و كویراست.