۱۵ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۳۹
کد خبر: 82656918
T T
۰ نفر
سرانه پرستار به ازای هر تخت در كشور بیش از 2 برابر شده است

ارومیه- ایرنا- معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: با اجرای طرح حرفه ای شدن پرستاری در كشور، سرانه نیروهای پرستار دانشگاهی و غیردانشگاهی از 6 دهم نفر به ازای هر تخت به 1.4 نفر به ازای هر تخت در پایان دولت یازدهم رسیده است.

به گزارش ایرنا محمد میرزابیگی روز چهارشنبه در كنگره بین المللی پرستاری و حرفه ای شدن در ایران و جهان كه در ارومیه آغاز به كار كرد، افزود: تا پیش از اجرای این طرح در سال 1385 تنها 14 هزار پرستار در كشور وجود داشت در حالی كه این رقم به بیش از 79 هزار پرستار در زمان حاضر رسیده است.
وی اضافه كرد: علاوه بر آن در این مدت سرانه نیروی دانشگاهی به ازای هر تخت بیمارستانی از 2 دهم نفر به 9 دهم نفر رسیده است.
وی اظهار كرد: حرفه ای شدن و نگاه حرفه ای به پرستاری یك ضرورت اساسی در راستای ارتقای این بخش در كشور است و مقدمات این نوع نگاه از سال 1379 به حوزه پرستاری فراهم شد و نگاه حرفه ای به حوزه پرستاری در یك دهه گذشته به نتایج مطلوبی رسید.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بیان كرد: هدف سیاست گذاران از حرفه ای گری در حوزه پرستاری، جلب رضایت مردم، كارآمدی بیشتر نظام سلامت و مدیریت كردن علم مراقبت و پرستاری برای مردم است.
میرزابیگی همه گیر كردن پرستاری و خروج این حرفه ای از وضعیت بالینی و بیمارستانی به وضعیت 'مراقبت خانگی' را از دیگر برنامه های در دست اجرای این حوزه در كشور عنوان كرد و گفت: با اجرای این طرح به ازای هر 50 هزار نفر یك مركز مراقبتی همه گیر در كشور راه اندازی می شود.
وی افزود: در 10 سال گذشته بیش از 30 هزار پروانه صلاحیت پرستاران در كشور صادر شده در حالی كه تا پیش از سال 1385، سامانه صدور پروانه در این بخش وجود نداشت.

** ارومیه در آموزش های پزشكی و پرستاری از شهرهای پیشرو كشور است
رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی نیز در این كنگره بین المللی گفت: ارومیه از شهرهای پیشرو كشور در بخش آموزش های پزشكی و پرستاری است.
جواد آقازاده افزود: مدرسه طب این شهر در سال 1835 میلادی شكل گرفته و پس از آن در دوره های متعدد كلاس های آموزشی راه اندازی شده است.
به گفته وی در سال 1880 میلادی، دكتر جوزف كاكران تربیت دانشجوی طب در ارومیه را آغاز كرد و در مدت كوتاهی موفق به تربیت 36 پزشك شد.
وی اضافه كرد: نخستین بیمارستان ارومیه 140 سال پیش راه اندازی شده است و جزو اولین بیمارستان ها در كشور به شمار می رود.
وی با اشاره به اینكه سال 1892 میلادی نخستین سال تربیت پرستار در ارومیه است، اظهار كرد: در سال 1931 نیز نخستین دانشكده رسمی پرستاری در این شهر راه اندازی شد كه مهمترین كار در راستای تربیت پرستاران به صورت علمی و با آخرین روش های دانشگاهی بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: این استان همواره در حوزه پزشكی و پرستاری در دنیا سرآمد بوده و امیدواریم برگزاری چنین همایش هایی بتواند زمینه رشد روزافزون حوزه پرستاری را در كشور و استان موجب شود.
دبیر علمی كنگره بین المللی پرستاری نیز در این همایش با اشاره به ارسال 420 مقاله علمی به دبیرخانه این كنگره افزود: در بخش اساتید 36 سخنران و 202 پوستر و در بخش دانشجویی نیز 11 سخنران و 40 پوستر مورد قبول واقع شده است.
حسین حبیب زاده اظهار كرد: این كنگره توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی و با همكاری سازمان نظام پرستاری، انجمن علمی پرستاری، فرهنگستان علوم پزشكی ایران، موزه علوم پزشكی ایران، دانشكده های پرستاری و مامایی منتخب كشور و سازمان های همكار خارج از كشور (EMRO_ ICN_ WHO) برگزار می شود.
به گزارش ایرنا این كنگره به مدت سه روز در سالن همایش های بانك صادرات ارومیه برگزار می شود و در آن مقالاتی در مباحث مختلف پرستاری و آموزش آكادمیك، توسعه نهادهای حرفه ای پرستاری، توسعه پرستاری در گذشته، حال و آینده، نقش پرستاری حرفه ای در ارائه خدمات در سطح جامعه، اجتماعی شدن و جهانی شدن حرفه پرستاری، چشم انداز توسعه پرستاری و آینده پژوهی، چالش های حرفه ای شدن پرستاری، هویت و حرفه پرستاری، صلاحیت و شایستگی حرفه ای و توسعه اخلاقی در حرفه پرستاری ارائه می شود.
امروزه «حرفه ای شدن» شاخص ترین استاندارد توسعه پرستاری در دنیاست و در سال های اخیر سازمان های پرستاری و نیز سازمان های مراقبت سلامتی در سطوح ملی بر حرفه ای شدن پرستاری توجه و تاكید كرده است.
پرستاران در سیستم بهداشتی و درمانی بخش اعظمی از نیروهای خط اول ارایه خدمات مراقبتی را تشكیل می دهند و دارای نقش های ویژگی های متعدد هستند.
2093/3072
** خبرنگار: صابر چهرقانی ** انتشار: علیرضا فولادی
۰ نفر