۱۵ شهریور ۱۳۹۶، ۲۲:۰۰
کد خبر: 82657500
T T
۰ نفر

اقامه نماز جماعت عید غدیر در 60 نقطه كشور

۱۵ شهریور ۱۳۹۶، ۲۲:۰۰
کد خبر: 82657500
اقامه نماز جماعت عید غدیر در 60 نقطه كشور

قم- ایرنا - استاد حوزه علمیه قم گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته امسال نماز جماعت عید غدیر در بیش از 60 نقطه كشور مطابق با شرایط اقلیمی هر منطقه در مكان هایی از شهر كه جلوه و نمود عینی بیشتری دارد، اقامه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، آیت الله محمد حسین احمدی فقیه یزدی عصر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، با تاكید بر جایگاه ویژه واقعه غدیر خم از دیدگاه اسلام، پیامبر و اهل بیت(ع) افزود: عظمت عید سعید غدیر خم باید از طریق بر پایی نماز جماعت و راهپیمایی توام با شادی و جشن و سرور به منصه ظهور گذاشته شود.
وی ادامه داد: آیین ها و اعمال مختلف عید غدیر از جمله اقامه نماز این روز بزرگ از زمان حضرت امیرالمومنین(ع) آغاز شده ولی بعد از دوران امامت این امام همام به دلیل مزاحمت های دشمنان، با وقفه و سستی مواجه شد اما طبق روایتی از شیخ مفید(ره) این حركت در دوران غیبت صغری و كبری امام زمان (عج) دوباره از سر گرفته شده است.
وی با اشاره به سابقه مشروعیت فقهی نماز عید غدیر افزود: اقامه نماز عید غدیر به صورت علنی از سوی این عالم بزرگوار در بین فرقه های مختلف اسلامی انعكاس پیدا كرد و این موضوع در تاریخ نیز ثبت شده و در منابع اهل سنت نزدیك به 20 مورد راجع به آن مطالبی گفته شده است.
فقیه یزدی با بیان این كه مساله برپایی نماز عید سعید غدیر خم به صورت جماعت در كتاب های گوناگون فقهی جایگاه ارزشمندی دارد، افزود: در برخی از این كتاب ها نماز عید غدیر فریضه ای مستحب و برخی به صورت رجاء یعنی به امید این كه به ثواب برسد بیان شده و برخی از بزرگان نیز شبهه وجوب به جماعت را برای این نماز مطرح كردند و نظر وجوبی دارند یعنی اگر جمعیتی آماده شدند واجب است كه به جماعت خوانده شود.
وی با اشاره به این كه برگزاری نماز جماعت عید غدیر از حدود 9 سال پیش به همت آیت الله محمد حسن احمدی فقیه یزدی(ره) استاد فقید حوزه های علمیه در شهر یزد آغاز شد، اضافه كرد: نظر بیشتر علما و مراجع برگزاری نماز جماعت به صورت خودجوش و مردمی است.
وی در تبییین كیفیت نماز عید غدیر گفت: نماز عید غدیر مانند نماز عید فطر و قربان دارای 2 ركعت است و ركعت اول پنج قنوت و ركعت دوم‏ نیز چهار قنوت دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این كه عید غدیر یك واقعیت روشنی محسوب می شود، ولی اعمال این روز در دوره های مختلف تاریخی دچار ضعف شده است، افزود: امروز وقت آن است كه این واقعه را به صورت یك امر جدی بزرگ بشماریم و عظمت آن را با شركت در یك راهپیمایی بزرگ كه با شادی همراه است، به خوبی اظهار و ابراز كنیم.
وی همچنین با اشاره به برخی دیگر از اعمال توصیه شده در روز عید غدیر خم مانند روزه گرفتن، افطاری دادن و صله رحم، افزود: یكی از برنامه های این روز مبارك، بستن عقد اخوت میان برادران ایمانی است تا یكدیگر را هیچ گاه از یاد نبرند.
غدیرخم نام ناحیه ‌ای میان مكه و مدینه است كه حضرت محمد (ص) پیامبر اسلام، در 18 ذی‌الحجه سال 10 هجری قمری، حضرت علی بن ابی طالب(ع) را به عنوان وصی، برادر و جانشین خود از طرف خدا اعلام كرد كه سالروز این واقعه به عید غدیر شهرت دارد.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی