۱۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۵۲
کد خبر: 82658034
T T
۰ نفر
تغييرات آب و هوايي يك سوم گونه‌هاي انگلي را نابود مي‌كند

تهران– ايرنا– مطالعات نشان مي‌دهد تغييرات آب و هوايي زمين تا سال 2070 ميلادي، احتمالا يك سوم از گونه‌هاي انگلي زمين را از بين مي‌برد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس الرت، با تغييرات آب و هوايي زمين و ذوب شدن يخ‌هاي قطبي، گرمايش اقيانوس‌ها و تغيير الگوهاي آب و هوايي، جانداران تمام زمين بيش از هر زمان ديگري تحت فشار قرار گرفته‌اند و در برابر بيماري‌ها آسيب‌پذير شده‌اند.
در حال حاضر زمين در ميانه يك رخداد انقراض وسيع قرار دارد و به اعتقاد برخي از محققان 75 درصد از گونه هاي ساكن زمين درگير اين انقراض وسيع شده‌اند. در واقع گزارشاتي از مرگ جانوراني مانند قورباغه‌ها، پستانداران دريايي و زنبورها در مقياس وسيع به دست آمده است كه زنگ خطري براي بقاي اين موجودات محسوب مي‌شود.
اكنون محققان دريافتند انگل‌هايي نيز كه وجودشان بسته به حيات جانوران در معرض انقراض است، قرباني تغييرات آب و هوايي زمين هستند.
محققان براي درك بهتر تاثير تغييرات آب و هوا بر انگل‌ها، مجموعه‌اي از 457 گونه انگلي را مورد مطالعه قرار دادند و پس از تعيين گستره جغرافيايي زندگي اين گونه‌ها، اطلاعات به دست آمده را با چندين مدل آب و هوايي تطبيق دادند تا ميزان تاثيرگذاري تغييرات آب و هوايي زمين بر زيستگاه اين گونه‌ها را مشخص كنند. در اين مطالعه ميزان زيستگاه‌هاي از دست رفته و جابه‌جايي احتمالي زيستگاه‌هاي هرگونه مورد مطالعه قرار گرفت.
بر اساس اين تحقيقات، گونه‌هاي انگلي يكي از گروه‌هاي جانوري هستند كه در معرض خطر شديد انقراض قرار دارند. در واقع بسته به مدل‌هاي آب و هوايي مورد استفاده در اين مطالعه، گونه‌هاي مختلفي از انگل‌ها بخش عمده جمعيت خود را در اثر تغييرات آب و هوايي از دست مي‌دهند. در اين بين كك‌ها و كنه‌ها بيشترين آسيب را مي‌بينند و ساير گونه‌هاي انگلي از جمله شپش ممكن است در شرايط خاصي با افزايش جمعيت روبه‌رو شوند.
در نهايت محققان به اين جمع‌بندي رسيدند كه تغييرات آب و هوايي تا سال 2070 ميلادي موجب از بين رفتن يك سوم از گونه‌هاي انگلي ساكن در زمين مي‌شود. از آنجا كه انگل‌ها بر ساختار سيستم ايمني جانوران تاثيرگذار هستند، اين رخداد مي‌تواند نقش مهمي را در تغيير اكوسيستم زمين بر عهده داشته باشد.
يك انگل، موجود زنده‌اي است كه درون يا روي بدن يك جاندار ديگر زندگي مي‌كند و مواد مغذي موردنياز خود را از بدن جانور ميزبان تامين مي‌كند. انواع مختلفي از كرم‌ها و حشرات مانند كنه و شپش زندگي انگلي دارند و به‌گونه‌اي تكامل يافته‌اند كه روي بدن انسان و ساير مهره‌داران زندگي كنند.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: محتشمي پور
۰ نفر