۱۷ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۰۳
کد خبر: 82658575
T T
۰ نفر
غدير، عيد دلبستن به وارستگي ها است

تهران - ايرنا - دبير ستاد عالي كانون هاي مساجد كشور گفت: تفاوت عيد قربان و عيد غدير در اين است كه عيد قربان عيد دل كندن از وابستگي ها است و عيد غدير عيد دل بستن به وارستگي ها است.

حجت الاسلام والمسلمين حميدرضا ارباب سليماني روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا افزود: غدير يك حادثه نيست، يك جريان است و كساني كه پيرو غدير هستند در حقيقت با پيامبر خدا بيعت و اعلام مي كنند در مسير ولايت در حركتيم و وصي شما را به جان مي پذيريم و از اطاعت مي كنيم.
وي ادامه داد: در دهه امامت و ولايت دو عيد داريم يكي قربان و ديگري غدير، بين اين دو عيد يك تشابه و يك تفاوت وجود دارد، تشابه در اين است كه در عيد قربان حضرت ابراهيم(ع) به قربانگاه مي رود تا به امر الهي فرزند خود را قرباني كند و حضرت رسول(ص) نيز در عيد غدير حضرت علي(ع) را به عنوان وصي خود معرفي مي كند، در هر دو اين اتفاق رضا، بندگي و تسليم را مشاهده مي كنيم، اين نكته قابل توجه و نقطه پيوند و تشابه برجسته اين دو عيد است.
به گفته ارباب سليماني، تفاوت عيد قربان و عيد غدير در اين است كه عيد قربان عيد دل كندن از وابستگي ها است و عيد غدير عيد دل بستن به وارستگي ها است.
دبير ستاد عالي كانون هاي مساجد كشور يادآور شد: براي درك صحيح اين دو عيد بايد به پيام آنها توجه داشته باشيم و اين تقدم و تاخرهم نشان مي دهد كه اگر انسان مي خواهد دلبستگي پيدا كند به وارستگي ه ، بايد از يك عيدي مثل عيد قربان عبور كرده و يك جا امتحان دل كندن از وابستگي ها را به نمايش گذاشته باشد.
واقعه غدير بنابر باور شيعيان از مهم‌ترين وقايع تاريخ اسلام است كه در آن، پيامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذي‌الحجه سال دهم قمري در مكاني به نام غدير خم، امام علي(ع) را ولي و جانشين خود معرفي كردند.
فراهنگ ** 1540** خبرنگار: حميد بحرينيان * انتشار: اميد غياثوند
۰ نفر