۲۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۱۵
کد خبر: 82662474
T T
۰ نفر
سهم 24 ميليون دلاري ايران از بازار 20 ميلياردي گل و گياه زينتي

ساري - ايرنا - مديركل دفتر امور گلخانه ، گياهان داروئي و قارچ خوراكي وزارت جهادكشاورزي گفت كه سهم ايران سال 95 از بازار بيش از 20 ميليارد دلاري گل و گياه جهان تنها 24 ميليون دلار بود.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، غلامرضا تقوي دوشنبه شب در آئين گشايش جشنواره و نمايشگاه گل و گياه شهرستان محمودآباد مازندران بر ضرورت آسيب شناسي و يافتن راهكار براي گرفتن سهم بيشتر از بازار گل و گياه جهان تاكيد كرد و افزود : ايران كشور چهار فصل با شرايط آب و هوايي بسيار مناسب براي پرورش گل و گياه است و علاوه بر اين از نيروي انساني ارزان قيمت ، انرژي ارزان و ديگر زيرساخت هاي مورد نياز برخوردار است .
وي از صادرات محصولات كشاورزي و باغي به عنوان راهكار توسعه و پيشرفت اين بخش و رونق اقتصاد كشاورزي ياد كرد و گفت : در حال حاضر 60 درصد گل و گياه توليدي در كشور و 80 درصد توليد شده در مازندران قابليت صادرات دارد كه بايد زمينه را براي اين كار فراهم و سهم خود را از بازار جهاني افزايش دهيم .
مديركل دفتر امور گلخانه ، گياهان داروئي و قارچ خوراكي وزارت جهاد كشاورزي از پائين بودن مصرف گل در كشور هم به عنوان يكي از مشكلات اين بخش ياد كرد و افزود : در حالي كه سرانه مصرف گل در دنيا 150 شاخه است ، در ايران به 18 شاخه در سال مي رسد كه اختلاف فاحشي به حساب مي آيد.
وي از بالا بودن ضايعات در بخش كشاورزي هم به عنوان مشكل اصلي تمامي زيرمجموعه هاي اين بخش از جمله گل و گياه نام برد و گفت : بر اساس اغلام سازمان خواروبار و كشاورزي ملل متحد (فائو) بين 20 تا 30 درصد توليدات كشاورزي تبديل به ضايعات مي شود كه براي رونق اين بخش بايد تلاش كنيم تا بتوانيم ضايعات را به چرخه اقتصادي برگردانيم و از اين طرق قيمت تمام شده محصول براي كشاورز پائين مي‌آيد.
** آموزش 26 هزار بهره بردار
تقوي از برنامه ريزي براي متحول كردن بخش گل و گياه در كشور بر اساس برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت : تاكنون ما در بخش گل و گياه شاهد يك تشكل منسجم و مطالبه‌گر نبوديم و تشكل سنتي و قديمي در اين بخش فعاليت داشتند ولي اكنون با حمايت‌هاي وزارت جهاد كشاورزي ، تلاش داريم تا تشكل منسجم ايجاد شود تا در بازار و تامين نهاده‌ها و هم در بحث ارتقاي دانش فني تحول ايجاد كنند.
مديركل دفتر امور گلخانه وزارت جهاد كشاورزي از برنامه ريزي براي آموزش 26 هزار بهره بردار بخش گل و گياه در سال جاري خبر داد
و گفت كه تا كنون بيش از نيمي از اين تعداد در حوزه‌هاي مديريت گلخانه و مديريت نوين آموزش ديده اند.
وي افزود : در آموزش مديريت نوين مباحثي مانند استفاده از زنبورهاي گرده افشان و سيستم‌هاي نوين در گلخانه‌ها و همچنين معرفي انواع گلخانه‌هايي كه با بهره‌مندي‌هاي مختلف تناسب دارند ، به بهره برداران آموزش داده شد و به صورت مفصل تر در نيمه دوم سال هم به آن پرداخته خواهد شد.
تقوي گفت : آموزش در طول برنامه ششم توسعه به طور كامل ديده شده و قرار است بيش از سه هزار نفر در حوزه كارشناسان هم آموزش هاي لازم را فرابگيرند.
وي افوزد : در حال تدوين برنامه‌اي هستيم كه مسئولان مراكز خدمات و كارشناسان تازه استخدام شده در اين حوزه با رويكرد گل و گياهان زينتي و قارج خوراكي آموزش ببينند.
بر اساس آمارهاي رسمي هم اكنون بيش از 6 هزار و 500 هكتار مزارع گل و گياهان زينتي در كشور وجود دارد كه 2 هزار و 300 هكتار آن گلخانه سرپوشيده و چهار هزار و 200 هكتار هم فضاي باز است .
همچنين بيش از 30 هزار نفر به صورت مستقيم و سه برابر اين رقم به صورت غير مستقيم در اين حوزه مشغول كار هستند.
به استناد گزارش هاي رسمي تاكنون بيش از پنج هزار ميليارد تومان در اين بخش سرمايه‌گذاري شده است .
فرماندار محمودآباد هم در اين مراسم گفت كه 80 هكتار از اراضي اين شهرستان زير كشت گل و گياهان زينتي قرار دارد و دستكم چهار هزار نفر در اين بخش فعال هستند .
يحيي يوسف پور يكي از اهداف برگزاري نمايشگاه گل و گياه زينتي را بررسي و رفع مشكلات توليد كنندگان گل و گياه اين شهرستان برشمرد و افزود : مازندران در بخش گل‌هاي شاخه بريده و گل‌هاي زينتي رتبه دوم كشور را دارد و محمود آباد هم دومين توليد كننده اين گونه گل ها دراستان است .
وي بر ضرورت توجه به جاذبه گلخانه ها و مزارع گل و گياه براي گردشگري تاكيد كرد و گفت : بايد با اعطاي تسهيلات كم بهره از بخش سنتي به سمت مدرن شدن گلخانه‌ها برويم .
اين نمايشگاه به مدت يك هفته ادامه دارد.
خبرنگار : محمد محتاطي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
7326 /1654