حسن آهنگر روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: در صورت مشاهده بروز علايم توصيه مي شود در اسرع وقت با اورژانس تماس گرفته شود و بيمار در كوتاه ترين زمان ممكن به مركز درماني منتقل شود و در صورت تاخير در اين امر تبعات ناخوشايندي بدنبال دارد.
وي اظهار كرد: عموم مردم با عبارت مرگ ناگهاني قبلي و يا حمله قلبي آشنايي دارند كه مرگ فردي را موجب شده و اين در حالي است بروز اين مساله با توجه به سن افراد متفاوت است.
اهنگر افزود: در برخي مواقع سكته قلبي در سنين زير 35 سال نيز مشاهده مي شود كه اين مهم مي تواند علت هايي نظير بيماري هاي مادرزادي ، التهاب قلب، بيماري هاي عروق كرونر داشته باشد.
اين فوق تخصص قلب و عروق مركز آموزشي درماني تخصصي و فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان ادامه داد: حمله قلبي در سالمندان نيز با توجه به گرفتگي رگهاي قلبي عروق كرونر و درد قفسه سينه بروز مي كند.
وي يادآورشد: هر احساس فشار آزار دهنده، سنگيني يا درد در وسط قفسه سينه كه معمولا به طور ناگهاني شروع مي شود و بيش از چند دقيقه ادامه مي يابد، مهمترين علامت باليني در سكته قلبي است.
آهنگر افزود: شيوع بيماري هاي عروق كرونر قلبي در مردان بيش از زنان است و در اين ميان عوامل مانند سابقه خانوادگي در ظهور و بروز آن دخالت دارد.
وي بيان كرد: اين در حالي است كه زنان در مقايسه با مردان به نشانه هاي سكته هاي قلبي چندان حساس نيستند و اين مهم در برخي مواقع به مراجعه دير هنگام آنها به متخصص و يا مراكز درماني منتج مي شود.
اين فوق تخصص قلب و عروق مركز آموزشي درماني تخصصي و فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان ادامه داد: موضوعي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه حمله قلبي صرفا با درد قفسه سينه شروع نمي شود و مي تواند علائمي ديگري مانند تنگي نفس، افت فشار بدون دليل، سرگيجه ، كاهش سطح هوشياري ، ضعف و خستگي و حتي آروغ زدن بدون مشكل گوارشي رخ دهد و نبايد به آن بي توجه بود.
وي اظهار كرد: خوشبختانه با اجراي طرح تحول نظام سلامت و انجام آنژيوگرافي ها به ميزان قابل توجهي به برطرف كردن مشكلات رگهاي قلبي مبتلايان منجر شده و حتي مي توان گفت، به بهبودي نسبي آنها نيز منتهي شده است.
آهنگر خاطر نشان كرد: فشار خون و كلسترول خون بالا، قند خون بالا، استعمال دخانيات، چاقي، كم تحركي، تعذيه نامناسب از عوامل خطر قابل كنترل و سابقه خانوادگي ، جنسيت و سن از عوامل خطر بروز بيماري هاي قلبي بويژه سكته هاي قلبي است.
اين متخصص تاكيد كرد: موضوع اهميت دار اين است كه سن ابتلا به بيماري هاي قلبي روبه كاهش است و تا سال 2020شايعترين علت مرگ در دنيا بيماري ايسكمي قلب خواهد بود.
به گزارش ايرنا، بر اساس اعلام دكتر رضا ملك زاده معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي سكته قلبي در ايران افزايش دارد و 30 درصد افراد دچار سكته قلبي كمتر از 55 سال هستند.
8068/7320
خبرنگار: اعظم شامي *** انتشار: اسماعيل جهانبخش
50 درصد مرگهاي ناشي از سكته هاي قلبي در يكساعت اول به وقوع مي پيوندد
۲۲ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۲۹
کد خبر:
82663279
زنجان - ايرنا - يك فوق تخصص قلب و عروق مركز آموزشي درماني تخصصي و فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان گفت: 50 درصد مرگهاي ناشي از سكته هاي قلبي در يكساعت اول به وقوع مي پيوندد كه ارجاع به هنگام فرد به مراكز درماني مي تواند از مرگ احتمالي آن جلوگيري كند.