به گزارش ایرنا، اداره هواشناسی استرالیا پیش از فصل زمستان به درستی چنین آب و هوایی را در این فصل پیش بینی كرده بود و كاملا انتظار می رفت زمستانی گرم و خشك پیش روی این كشور باشد.
با وجود وقوع سیل و طوفان در هفته های گذشته در بسیاری از نقاط جهان مانند نیجر، جنوب آمریكا و شبه قاره هند، هیچكدام از این اتفاقات به معنی تغییرات شدید آب و هوایی نبوده اند. این در حالی است كه در ماه های گذشته موارد جالبی از تغییرات آب و هوایی شدید در سراسر استرالیا مشاهده شد و در اكثر نواحی این كشور، به خصوص در بخش جنوب شرقی و غرب، میانگین خشكی هوا به بالاتر از حد میانگین رسید.
به نوشته روز پنجشنبه تارنمای شبكه 'اس.بی.اس'، هوای خشك تر از حد معمول، باعث ایجاد روزهای گرم تر و شب های سردتر و در نتیجه تغییرات دمایی شدید در استرالیا شده است.
در این شرایط دمای هوا در شب به منفی 10 درجه سانتیگراد در آلپ ویكتوریا و به منفی 8 درجه سانتیگراد در كانبرا پایتخت رسید، یعنی سردترین شب ها برای این مناطق به ترتیب از سال های 1974 و 1971 تاكنون.
در طول روز نیز 'كافس هاربر' استرالیا در زمستان شاهد هوای بالای 32 درجه سانتیگراد بود و 'سان شاین كوست' دمای 30 درجه سانتیگراد را تجربه كرد.
در روزهای اولیه زمستان امسال نیز بخش جنوبی استرالیا خشك باقی ماند و فشار زیاد هوای روی استرالیا، جبهه های هوای سرد را در نواحی خلیجی نگه داشت. این مساله موجب ایجاد هوای مرطوب تری در نقاط جنوبی استرالیا شد و بارش زیاد برف در پیست های اسكی را هم به همراه داشت.
این زمستان گرم و خشك زمینه ای را برای وقوع آتش سوزی های خطرناك در بهار و تابستان فراهم می كند، به طوری كه در حال حاضر هم شاهد آتش سوزی های اول فصل در سواحل شرقی استرالیا هستیم.
** تغییرات آب و هوایی و افزایش دما
در زمستان اخیر، میانگین حداكثر دمای هوای روزانه در استرالیا با شكستن ركورد سال 2007 به میزان 0.3 درجه سانتیگراد، به بالاترین حد خود رسید. این نشان می دهد در 100 سال اخیر حداكثر دمای فصلی در استرالیا در فصول مختلف حدود 10 بار تغییر كرده است. افزایش دمای زمستانی یك روند دراز مدت و رو به رشد در استرالیاست كه به دلیل تغییرات آب و هوایی اتفاق می افتد، اما باید دید تغییرات آب و هوایی ناشی از دخالت انسان تا چه حدی در احتمال وقوع زمستان های شدیدا گرم در استرالیا تاثیر داشته است.
در این رابطه مدل های پیشنهادی كه هیات بین المللی تغییرات آب و هوایی برای تخمین نقش انسان در تغییرات آب و هوایی بكار می برد به دو دسته تقسیم می شوند. نخستین دسته، مدل هایی است كه نشان دهنده شرایط آب و هوایی حال حاضر هستند (از جمله تاثیر گازهای گلخانه ای) و دوم، مدل هایی كه نشان دهنده وضعیت آب و هوایی بدون وجود تاثیرات انسانی هستند.
براساس محاسبات، مداخله های انسانی احتمال افزایش دمای زمستانی را حداقل 60 برابر افزایش می دهد. در نتیجه، تاثیرات انسانی، دمای استرالیا را در طول گرم ترین زمستان ها حدود یك درجه سانتیگراد افزایش داده است.
** زمستان های گرم بیشتری در راه است:
در حال حاضر گرمای جهان نسبت به سال های گذشته حدود یك درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
براساس موافقتنامه پاریس، برای جلوگیری از تاثیرات جبران ناپذیر تغییرات آب و هوایی، كشورهای جهان در صدد محدود كردن گرم شدن زمین به زیر 2 درجه، و حتی 1.5 درجه سانتیگراد هستند. حتی اگر گرمای جهان به زیر 2 درجه هم برسد باز باید منتظر زمستان های گرم دیگری مثل زمستان سال 2017 باشیم.
در حالی كه بسیاری از مردم ممكن است از گرمای زمستانی لذت ببرند، اما این پدیده در آینده خطرآفریناست. بسیاری از كشاورزانی كه با مشكل كمبود بارش مواجه شده اند باید منتظر شرایط بد ناشی از سوختن جنگل ها در ماه های آینده باشند.
به یقین چنین زمستان هایی برای آن دسته از افرادی كه مجبور به دست و پنجه نرم كردن با دردسرهای ناشی از آن هستند، خوشایند نیست.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
گرمای بی سابقه زمستان امسال در استرالیا و ارتباط آن با تغییرات آب وهوایی جهان
۲۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۲۹
کد خبر:
82664779
كوالالامپور- ایرنا - استرالیا در حالی وارد فصل بهار شد كه بالاترین دمای روزانه را در زمستان امسال و خشك ترین زمستان را طی 15 سال گذشته تجربه كرد كه نشان دهنده رابطه این شرایط با تغییرات آب وهوایی است.