به گزارش روزنامه آمريكايي بوستون هرالد، اين نتايج كه مركز تحقيقات پيو روز پنجشنبه اعلام كرد حكايت از آن دارد كه فقط 5 درصد از مكزيكي به قضاوت ترامپ در امور بين المللي اعتماد دارند.
محبوبيت ترامپ نزد مكزيكي ها در مقايسه با «باراك اوباما» رئيس جمهوري آمريكا بسيار كمتر است. اوباما در آخرين نظرسنجي اين مركز مورد اعتماد 49 درصد مكزيكي ها بود كه اين رقم اندكي بيش از افرادي بوده كه اعتمادي به وي نداشتند. پايين ترين نرخ اعتماد به اوباما نزد مكزيكي 38 درصد در سال 2011 بوده است.
ترامپ از زمان آغاز رقابت هاي انتخاباتي اش براي ورود به كاخ سفيد در سال 2015، مهاجران مكزيكي را «مجرم» و «متجاوز» توصيف كرد و يكي از وعده هاي اصلي اش در انتخابات ساخت ديوار در مرز مكزيك به هزينه خود آنها بوده كه با مخالفت «پنا نيتو» رئيس جمهوري مكزيك مواجه شده است.
اين نتايج نشان داد كه 94 درصد مكزيكي مخالف ساخت چنين ديوار هستند.
از ديدگاه مكزيك ها، گرايش هاي منفي درباره آمريكا فقط به ترامپ محدود نمي شود. تقريبا از هر سه مكزيكي دو نفر از آنها ديدگاهي منفي درباره آمريكا دارند كه بالاترين رقم در يك دهه و نيم گذشته است.
در شرايطي كه ترامپ درباره روابط تجاري آمريكا با مكزيك ابراز نااميدي كرده است، مكزيكي ها هم احساسات مشابهي در خصوص روابط اقتصاي با واشنگتن دارند. تقريبا بيش از نيمي از آنها اكنون مي گويند كه چنين روابطي به نفع كشوراست. اين در حالي است كه در سال 2013 ميلادي 79 درصد از مردم مكزيك چنين نظري را داشتند.
مكزيك، شريك تجاري اصلي آمريكا از زمان توافقنامه تجارت آزاد آمريكايي شمالي بوده كه در دهه 1990 ميلادي امضا شد. ترامپ روند از سرگيري مذاكرات درباره اين توافق را آغاز كرده و مدعيست كه اين توافق در خصوص كارگران آمريكايي ناعادلانه است. كانادا نيز طرف اين توافق است.
با وجود تصورات منفي از آمريكا، تعداد مكزيكي هايي كه باور دارند وضعيت جمعيت آنها در آن سوي مرز بهتر شده است از سال 2015 ميلادي به ميزان 7 درصد افزايش داشته است. 55 درصد مي گويند مكزيكي هايي كه به آمريكا مهاجرت كرده اند زندگي بهتري دارند.
اين گزارش، اين موضوع را بازتاب نارضايتي مكزيكي ها در داخل كشور خود و از رئيس جمهورشان ارزيابي كرده و با اشاره به نتايج بدست آمده در نظرسنجي آورده است:
بيش از هشت نفر از هر 10 مكزيكي وضعيت موجود را قبول ندارند. فقط يك چهارم از جمعيت اين كشور نگاه مثبتي به نيتو رئيس جمهوري دارند كه از زمان اوج خود به ميزان 61 درصد در سال 2011 كاهش يافته است. اين پايين ترين نرخ محبوبيت رئيس جمهوري مكزيك از زمان آغاز نظرسنجي موسسه پيو در شش سال پيش است.
بر اساس اين گزارش، محبوبيت حزب «پي ار اي» به رياست نيتو با كاهش به نصف به 27 درصد رسيده است. مقبوليت حزب مخالف «مورنا» 37 درصد بوده است.
به گزارش ايرنا، ترامپ كه در وعده هاي انتخاباتي اش از احداث ديواري مرزي بين آمريكا و مكزيك سخن گفته بود تا از ورود مهاجران و مواد مخدر به خاك آمريكا جلوگيري شود، به تازگي توئيت كرد: احداث اين ديوار كه در قالب بازسازي جديد ديوارها و پرچين هاي موجود و قديمي در دست ساخت است، استمرار خواهد يافت.
اروپام**9158 **مترجم: بهجت عباسي **انتشار: زهرا هژبري
تهران-ايرنا- نتايج يك نظرسنجي جديد حكايت از آن دارد كه 93 درصد از مكزيكي ها به «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا در رابطه با مسائل جهاني اعتماد ندارند.