به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی كلانتری در مراسم تودیع و معارفه معاونان سابق و كنونی محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست افزود: با توجه به بررسی های بودجه ای انجام شده، تنها انگیزه برای خدمت و كار در حوزه محیط زیست، عشق و علاقه است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: تمام افرادی كه در حوزه محیط زیست فعالیت می كنند، با توجه به عشق و علاقه خود در این حوزه كار می كنند به همین دلیل تعداد نهادهای مدنی و سمن های حوزه محیط زیست كه در سراسر كشور فعال هستند، از سمن های دیگر حوزه ها حتی سیاسی بیشتر است.
** فعالیت مدیران استانی از این پس با اختیار رییس سازمان محیط زیست
وی با اشاره به جلسات خود و مدیران ستادی و استانی، اظهار كرد: غیر از استضعاف سازمان محیط زیست، 28 نفر از 31 مدیر استانی در پاسخ به این پرسش كه مهمترین مشكل آنها چیست، گفتند كه عدم تفویض اختیار به استان ها نخستین مشكل آنها است.
كلانتری ادامه داد: به همین دلیل اعلام كردم كه مدیران استانی از این پس با اختیار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در استان ها مدیریت و فعالیت كنند زیرا اگر مدیركل استانی ما نتواند با اختیارات خود یك مكاتبه ساده انجام دهد باید استعفا دهد.
** لزوم خروج سازمان محیط زیست از عقب ماندگی
معاون رئیس جمهور اشاره ای نیز به نبود تناسب پرداخت در ستاد و استان های سازمان حفاظت محیط زیست داشت و گفت: سازمان به عمد یا سهو، عقب نگه داشته شده است؛ قاعدتا باید از این حالت بیرون بیاید و به همین منظور صحبت هایی با رئیس جمهوری، سازمان برنامه و بودجه و خزانه داشتم.
وی افزود: با توجه به اینكه مبنای بودجه سال آینده كاهش پنج درصدی بودجه جاری است، می توان امیدوار بود كه مشكلات سازمان تا حدودی مرتفع می شود.
** احیای كامل دریاچه ارومیه نیازمند تامین بودجه
معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری تعهد رئیس دولت یازدهم برای احیای دریاچه ارومیه و اتمام بررسی ها برای این اقدام در مدت 6 ماه، خاطرنشان كرد: وقتی به عنوان رئیس ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه انتخاب شدم، بررسی های بسیاری انجام دادم كه كار را به چه كسی بدهم زیرا من متخصص امر نبودم و به همین دلیل كار را با محوریت دانشگاه شریف و تجریشی و همكاری دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، ارومیه و امیركبیر جلو بردیم.
كلانتری ادامه داد: در نهایت طی 6 ماه با بیش از 650 كارشناس و متخصص كه 70 نفر آنها از كشورهای خارجی بودند به اجماع رسیدیم و برنامه احیای دریاچه تدوین شد.
وی افزود: در حال حاضر برای احیای دریاچه مشكلی نیست و فقط باید بودجه 20 هزار میلیارد تومانی آن كه 40 برابر بودجه سازمان حفاظت محیط زیست است و تا الان حدود 2 هزار میلیارد آن پرداخت شده، به طور كامل تامین و تخصیص شود.
وی تاكید كرد: محیط زیست نباید به گونه ای رفتار كند كه در نگاه دولت، مجلس و مردم به عنوان مانعی برای توسعه و اشتغال باشد بلكه باید با نگاه توسعه متوازن هم توسعه و اشتغال و هم حفظ محیط زیست را تامین كرد.
** اقتصاد، معیشت و عدم آگاهی از جمله دلایل تخریب محیط زیست
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینكه انسان به عنوان اشرف مخلوقات باید هم زندگی و هم حریم داری كند، گفت: البته این كار بسیار دشواری است كه میان زندگی و محیط زیست بهتر توازن ایجاد شود.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این توازن باید تصمیم ها به نحوی اتخاذ شود كه منافع حداكثری و خسارات حداقلی به دنبال داشته باشد و البته این نوع تصمیم گیری منطق و ادله بسیار قوی می خواهد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای نیز به نقش و وظیفه عمومی مردم در حفظ محیط زیست بر اساس متن صریح قانون اساسی داشت و افزود: انسان ها به دلایل مختلف همچون اقتصاد، معیشت و عدم آگاهی به سمت تخریب محیط زیست گام برمی دارند.
تجریشی اشاره ای هم به گزارش های مكتوب معاونت محیط زیست انسانی در خصوص اقدامات صورت گرفته و برنامه های آتی داشت و خاطرنشان كرد: به طور قطع برنامه های این معاونت ادامه پیدا خواهد كرد و كار متوقف نمی شود.
این مقام مسئول تاكید كرد: مسائل محیط زیستی طی زمان شكل گرفته اند؛ از این رو برای برطرف كردن آنها تنها تصمیم گیری كافی نیست و به لحاظ حاكمیتی و در زمره حكمرانی مطلوب ما موظف به ایجاد راهكارهای زندگی خوب و محیط زیست سالم برای مردم هستیم.
وی با بیان اینكه حل مساله یك هنر است، افزود: سازمان محیط زیست باید بتواند با راهكارهای خود، بازه ای میان صفر و صد پیدا كند كه هم حفظ محیط زیست را به همراه داشته باشد و هم توسعه و اشتغال كشور را رقم بزند، این همان راهی است كه بسیاری از كشورها طی كرده اند و اكنون به تفكری دست یافته اند كه با به حداقل رساندن هزینه های محیط زیستی، مسائل مردم را نیز حل می كنند.
** كاهش 9 هزار و 500 تن مصرف گازهای مخرب لایه ازون در ایران
سعید متصدی معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به گستره موضوعی محیط زیست انسانی اشاره داشت و افزود: گرد و غبار، آلودگی هوا، ارزیابی، پایش، آب و خاك، پسماند، تغیر اقلیم و كنوانسیون های متعددی همچون بازل و استكهلم در زیرمجموعه معاونت انسانی تعریف شده اند.
وی یكی از دستاوردهای مهم معاونت محیط زیست انسانی در زمان تصدی مسئولیت خود را روند كاهشی آلودگی هوا دانست و خاطرنشان كرد: اگرچه از سال 1352 تاكنون در مقاطعی تثبیت در وضعیت آلودگی هوا را شاهد بودیم اما هرگز روند كاهشی در این حوزه ایجاد نشده بود و از این رو به دستاوردی بزرگ در دولت یازدهم رسیدیم.
این استاد دانشگاه یكی دیگر از دستاوردهای معاونت انسانی را ارتقای كیفیت گزارش های ارزیابی برشمرد و ادامه داد: علاوه بر این با تجهیز آزمایشگاه و ایجاد شبكه آنلاین ایستگاه های پایش هوا، گامی مهم در این حوزه برداشته شد.
متصدی افزود: كاهش 9 هزار و 500 تن مصرف گازهای مخرب لایه ازون، تدوین سه سند مهم برنامه مشاركت ملی ایران در كاهش گازهای گلخانه ای (INDC)، گزارش سوم تغییر اقلیم ایران و سند ملی تغییر اقلیم، همچنین سند اقتصاد كم كربن از دیگر اقدام های مهم صورت گرفته طی چهار سال گذشته است.
وی با بیان اینكه گزارش مكتوب اقدامات صورت گرفته طی چهار سال گذشته و مسیر و برنامه های پیش رو تهیه شده است، خاطرنشان كرد: هر برنامه و اقدام خوب و مثبتی در صورت عدم تداوم، از بین می رود و از این رو ضروری است كه برای حفظ دستاوردهای كنونی، برنامه ها با قوت ادامه پیدا كند.
در مراسمی با حضور عیسی كلانتری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاطت محیط زیست، مسعود تجریشی به عنوان معاون محیط زیست انسانی این سازمان معرفی شد. سعید متصدی معاون سابق محیط زیست انسانی نیز مشاور فنی رئیس سازمان شد.
علمی 9014 ** 1834
تنظیم: كیمیا عبدالله پور ** انتشار: ناهید شفیعی
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران- ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: محیط زیست سالم حق مسلم مردم است و برای تامین این حق باید توان نظارتی سازمان را تقویت كرد.