مهندس 'مسعود عتیقی' در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: اعتدال پاییزی در ستاره شناسی به لحظه ای گفته می شود كه خورشید از صفحه استوای زمین می گذرد و به سمت جنوب آسمان میرود.
وی با اشاره به اینكه هر سال دو اعتدال بهاری و پاییزی رخ می دهد، گفت: اعتدال پاییزی در شرایطی صورت می گیرد كه ساكنان نیم كره جنوبی زمین در آستانه فصل بهار هستند.
وی ادامه داد: از دیدگاه نجومی دایره البروج كه مسیر حركت ظاهری سالانه خورشید نسبت به زمین بر روی آسمان است با دایره بزرگ استوای آسمان كه از امتداد استوای زمین و ترسیم آن بر كره آسمان بدست می آید، 23.5 درجه با هم زاویه دارند.
عتیقی افزود: حاصل تقاطع این دو دایره (استوای آسمان و دایره البروج)دو نقطه تقاطع است كه به نقاط اعتدالین مشهور بوده و یكی اعتدال پاییزی و دیگری اعتدال بهاری است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان كرد: ایرانیان از گذشته های دور با دقت نسبتا مناسبی این موقعیت ها را محاسبه می كردند و حتی تا قبل از عصر هخامنشی آغاز سال، پایان فصل تابستان و شروع فصل پاییز بود چرا كه شغل اكثر مردم جامعه آن روز كشاورزی بود كه با جمع آوری محصولات در پایان فصل تابستان ، خود را آماده كشت پاییزی كرده و بر این اساس اول مهر و آغاز پاییز را آغاز سال می دانستند.
علمی**2038**1440
خبرنگار: درنا محمدیان** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
تهران-ایرنا- مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: 32 دقیقه بعد از نیمه شب جمعه 31 شهریور خورشید به نقطه اعتدال پاییزی رسیده و فصل پاییز در نیم كره شمالی آغاز خواهد شد.