روزنامه آمریكایی دیروز (دوشنبه) در آغاز مقاله ای نوشت: ركس تیلرسون وزیر امور خارجه مستاصل آمریكا روز یكشنبه در برنامه «رودررو با ملت» تلویزیون سی بی اس نیوز گفت «نظرم در مورد توافق هسته ای این است كه طرف ایرانی از لحاظ فنی به این توافق پایبند است. اما اگر به عقب برگردید و مقدمه برجام را بخوانید، خواهید دید كه بین طرف های این توافق انتظاری وجود داشت. ایران و طرف های غربی انتظار داشتند كه با رفع تهدید هسته ای ایران، تنش ها میان این كشور و سایر كشورهای جهان كاهش یافته شرایط لازم برای پیوستن مجدد ایران به جامعه جهانی به عنوان كشوری تاثیرگذار كه به دنبال ثبات و صلح بوده و خواهان آبادانی منطقه است، فراهم شود.
تیلرسون ادعا كرد «به همین علت بود كه تحریم های بین المللی ضد ایرانی لغو شدند. اما از زمان امضای توافق هسته ای با ایران شاهد آن بوده ایم كه ایران فعالیت های بی ثبات كننده خود را در یمن و سوریه افزایش داده، برای حزب الله و دیگر گروه های سلاح فرستاده و به برنامه های موشكی خود ادامه می دهد.گمان نمی كنم كه هیچ كدام ازاین فعالیت ها در راستای تعهدات مقدماتی میان طرف های توافق هسته ای باشد.»
واشنگتن پست پس از این نقل قول در ادامه مقاله خود افزود: نمی توان گفت كه آیا تیلرسون بر این باور است كه خودداری ایران از آمدن به پای میز مذاكره به معنای نقض برجام است و یا به دنبال القای پایبندی ایران به برجام است تا ترامپ را از خروج از این توافق بازدارد. بسختی می توان از نظر و انگیزه حقیقی وی سردرآورد.
اگر دولت آمریكا تصمیم بگیرد تا موضع خود را در باره متهم كردن ایران به نقض برجام حفظ كند، سخنان تیلرسون را به خاطر خواهیم آورد. در این میان، هربرت مك مستر مشاور امنیت ملی آمریكا در برنامه تلویزیونی دیگری ایران را به نقض بخش هایی از برجام متهم كرد و گفت «هم ما و هم آژانس بین المللی انرژی اتمی برخی از این كارشكنی ها را كه ایران بعدا آنها را اصلاح كرد، كشف كرده بودیم.
با توجه به اینكه پیام روشنی در باره تصمیم آمریكا برای خروج از برجام وجود ندارد، مشورتی با متحدان آمریكا و كنگره در این باره انجام نشده است و برنامه ای برای عدم تبعیت روسیه و چین از تحریم های موجود و تحریم های بیشتر در خصوص فعالیت های غیر هسته ای ایران وجود ندارد، برای تیلرسون كه خود را با تعداد انگشت شماری از اعضای كابینه منزوی كرده، در بسیاری از موارد از ناهماهنگی خود با رئیس جمهوری آمریكا پرده برداشته و نتوانسته اعتباری در كنگره یا در میان جامعه جهانی برای خود دست و پا كند، اوضاع پریشانی به وجود آمده است.
الیوت كوهن از مقامات سابق وزارت خارجه آمریكا و از منتقدان ترامپ، می گوید «یكی از پیامدهای خروج آمریكا از برجام این است كه قدرت های خارجی در مورد اهداف، تعهدات و خطوط قرمز دولت آمریكا گیج شده از این سیگنال های بی حساب و كتاب سوء برداشت خواهند كرد.
واشنگتن پست در انتها نوشت: دولت اول جرج بوش به این دلیل توانست از بحران تجاوز عراق به كویت نجات یابد كه تیمی هماهنگ از افراد مجرب و حرفه ای سكان دار آن بودند. آنها ائتلافی ساختند، به متحدان آمریكا اطمینان خاطر دادند، بیطرفها را با خود همراه كردند، برنامه ریزی كردند و جنگی را ترتیب دادند؛ مخالفت های آنها (تیم جرج بوش) با یكدیگر اهدافی سازنده داشت.
اما آیا دولت كنونی آمریكا از مهارت یكسانی برای مدیریت پیامدهای خروج از برجام برخوردار است؟ تیلرسون حتی نمی تواند یك مصاحبه را بدون ایجاد نگرانی و سردرگمی پیش ببرد.
اروپام**9418**1479
مترجم: آیدا شجاع **ناشر:حسن سالك رضائی
واشنگتن پست: دولت كنونی آمریكا توان مدیریت پیامدهای خروج از برجام را ندارد
۲۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۵۸
کد خبر:
82669984
تهران – ایرنا – واشنگتن پست با اشاره به صحبت های ضد و نقیض ركس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریكا در مصاحبه پریروز (یكشنبه) خود با شبكه سی بی اس نیوز، دولت كنونی آمریكا را «فاقد قابلیت لازم برای مدیریت پیامدهای خروج این كشور از برجام» دانست.