در اين مطلب مي خوانيم:
روزهاي گرم تابستان به آخرين نفس هايش رسيده و كم كم بايد منتظر بود كه گرما بار و بنديلش را جمع كند، تابستاني كه علاوه بر گرماي طاقت فرساي و روزهاي بلند سوزانش يادآور خاموشي ها و قطعي هاي برق هم بوده است كه سختي تحمل اين گرما رو دوچندان مي كرد، قطعي هايي كه مسئولان شركت توزيع برق استان قم اعتقاد دارند بسيار كمتر از ساير استان ها بوده و قم در زمينه پايداري روشنايي مصرف كنندگان عملكرد مناسبي داشته است.
اقليم و شرايط آب وهوايي قم و پايداري دما در اين استان سبب شده است كه از استان قم هميشه در صدر اولين استان هاي گرم كشور نام برده شود، اين مساله در كنار افزايش مداوم مصرف كنندگان برق و از سوي ديگر رشد استفاده از كولرهاي گازي به ويژه از نوع غير استاندارد مصرف برق را به نسبت سال هاي گذشته به طرز چشم گيري افزايش داده است.
تابستان امسال گذشت اما بايد براي سال هاي آينده و تامين برق در گرماي فزاينده استان قم فكري كرد، در كنار همه ضرورت هاي همكاري مردم كه پذيرفته شده است، استفاده از منابع تجديد پذير انرژي مي تواند به عنوان يك عامل كمكي در صورت ناتواني سيستم هاي توزيع در رساندن انرژي پايدار به مصرف كننده به كمك بيايد.
اتفاقي كه در استان كليد زده شده است و در قالب طرحي به نام بركت آفتاب با همكاري شركت توزيع برق استان قم و كميته امداد امام خميني(ره) آغاز شده است كه اولين نمونه آن ماه گذشته با حضور مسئولان استاني به بهره برداري رسيد.
به گفته مدير دفتر برنامه و بودجه توزيع برق استان قم اين طرح به اين منظور در برنامه قرار گرفته است كه به جاي خريد برق از منابع بالادستي طرح توليد برق را هر چند به آهستگي در استان كليد بزنيم و به اين طريق نيروگاه هاي خورشيدي پنج كيلووات ساعتي خانگي درمنازل مددجويان كميته امداد كه شرايط لازم را داشته باشند راه اندازي مي شود.
حميد رمضان دهنوي با بيان اينكه بسياري از قطعي برق به دليل اشكال در منابع بالا دستي و شركت هاي توزيع است، افزود: توليد برق در استان در اين شرايط به كمك خواهد آمد تا بتوانيم از پتانسيل موجود استفاده كنيم و طرح بركت آفتاب به همين منظور برنامه ريزي شده است كه علاوه بر تامين برق مورد نياز به عنوان يك درآمد پايدار براي مددجويان كميته امداد به حساب بيايد.
وي معتقد است امروزه تكنولوژي هاي جديد نيروگاه خورشيدي امكان توليد برق رايگان را براي مشتركان فراهم كرده اند به گونه اي كه با همكاري كميته امداد و بانك ها در ارائه تسهيلات سرمايه گذاري براي احداث نيروگاه خورشيدي بر روي بام منازل مددجويان فراهم شده و به اين صورت مي توانند برق توليدي خودرا به شركت توزيع بفروشند.
آن طور كه دهنوي گفته است براي راه اندازي اين نيروگاه هاي خورشيدي پنج كيلوواتي در حال حاضر به حدود 30 ميليون تومان سرمايه نياز است كه با رايزني هاي صورت گرفته بانك ها در اين رابطه اعلام همكاري كرده اند و با واگذاري اعتبار 25 الي 30 ميليون توماني به مددجويان با شركت برق و توانير قراردادي منعقد شده و بعد از نصب نيروگاه خورشيدي در منزل مددجو توانير با ثبت قراردادي تضميني برق توليدي را خريداري ميكند.
به اين طريق درآمدي پايدار براي خانواده هاي كميته امداد كه امكان هيچ نوع اشتغال زايي براي آنها وجود ندارد فراهم مي شود، مدير دفتر برنامه و بودجه توزيع برق استان قم با بيان اين مطلب افزود: داوطلبان اين طرح بعد از نصب نيروگاه خورشيدي بعد از حدود 5 سال بازپرداخت وام خود را پرداخته كرده و بعد از آن هر مقدار درآمدي كه به عنوان فروش برق به دست مي آورند سود خالص خواهد بود و حداقل مي توانند در سال حدود 7 ميليون تومان درآمد زايي داشته باشندضمن اينكه تلاش مي شوند هزينه هاي نصب اين نيروگاه ها كاهش پيدا كند.
در حال حاضر علاوه بر خود شركت توزيع برق استان قم اين نيروگاه ها براي منازل شخصي يكي از مددجويان نصب شده است و ثبت نام ساير متقاضيان نيز انجام شده و بعد از دريافت اعتبار اقدام به نصب خواهند كرد، اين را دهنوي گفت و تاكيد كرد: اين طرح در واقع يكي از راهكارهاي توانمند سازي مددجويان كميته امداد است كه هزينه و زحمت نگهداري چنداني نيز براي اين خانواده ها نخواهد داشت و مددجويان با استقرار پنل هاي خورشيدي هر كيلووات برق توليدي را 800 تومان به فروش مي رسانند و برق خريداري شده وارد شبكه برق سراسري مي شود.
مسئولان كميته امداد نيز از تامين اعتبار و راه اندازي 100 پنل خورشيدي در استان قم تا سه ماه آينده خبر مي دهند اتفاقي دو سر سود است و علاوه بر خودكفايي خانواده هاي نيازمند سبب شروع گام استان در توليد برق مورد نياز با استفاده از انرژي هاي تجديد پذير و پاك خواهد شد.
/8138/ 6133/ تنظيم كننده: فرزانه پيري **انتشار- جعفرمسلمي
روزنامه 19دي قم در شماره روز سه شنبه 28 شهريورماه مطلبي با عنوان «خريد برق از خانواده هاي نيازمند در قم » را به قلم وجيهه غلامحسين زاده منتشر كرد.