۲۹ شهریور ۱۳۹۶، ۱۹:۲۲
کد خبر: 82671694
T T
۰ نفر

بحران استقلال؛ گزارش يك واقعه!

۲۹ شهریور ۱۳۹۶، ۱۹:۲۲
کد خبر: 82671694
بحران استقلال؛ گزارش يك واقعه!

تهران- ايرنا- تيم فوتبال باشگاه استقلال طي هفته هاي اخير با بحران نتيجه گيري مواجه شده است! اما اين بحران فراتر از زمين سبز به لايه هاي فني و مديريتي اين باشگاه نيز سرايت كرده و تاسف و نگراني را حتي در باشگاه رقيب و همه كساني كه دستي در فوتبال دارند و دلي دلسوز، به همراه داشته است.

روزهاي سخت و پرحاشيه باشگاه استقلال در ليگ هفدهم و كسب تنها يك پيروزي، يك تساوي و چهار شكست باعث واكنش هاي زيادي به عملكرد اين تيم شده است و بسيار از منتقدان باشگاه، مديريت و كادر فني را دليل نتايج ضعيف اين تيم مي دانند.

* فصل اول: فصل دراماتيك منصوريان و استقلال
استقلال با «پرويز مظلومي» در بالاهاي جدول براي قهرماني تلاش مي كرد، اما كمي بدشانسي و حاشيه باعث شد تيمي كه اكثر هفته هاي ليگ را صدرنشين بود به مقام سوم برسد و هواداران آبي بار ديگر شعار «حيا كن، رها كن» را براي مربي محبوب خود سر دهند و مرتب به تشويق «عليرضا منصوريان» بپردازند.
12 خرداد 95 هيات مديره استقلال -در تصميمي از قبل مشخص- مظلومي را بركنار كرد و منصوريان را بالاخره از نفت به استقلال آورد تا به خيال خود روزهاي روشني را با اين مربي براي هواداران ترسيم كنند.
مرد محبوب و شماره 10 آبي ها به نيمكت استقلال رسيد و خيلي سريع بر روي نام برخي از بزرگان استقلال خط قرمز كشيد. همه منتظر شروع استقلال در ليگ شانزدهم با منصوريان بودند، اما اين شروع نه تنها توفاني نبود، بلكه هر روز محبوبيت مرد شماره 10 آبي ها را كمتر مي كرد.
اتفاقات دست به دست هم داد و فيفا پنجره نقل و انتقالات آبي ها را براي نيم فصل بست تا منصوريان در جذب بازيكنان مد نظر خود از جمله
«آندرانيك تيموريان» ناكام بماند و مجبور به استفاده از جوانان خود شود.
اين اتفاق نه تنها به منصوريان لطمه نزد، بلكه باعث شد تيم انتهاي جدولي او هر روز بهتر شود و حتي پس از كسب مقام نايب قهرماني ليگ برتر در آسيا نيز از گروه خود صعود كند و حريف العين امارات شود.
بازي رفت مقابل العين به خوبي و خوشي گذشت و استقلالي ها اميدوار بودند با شكست و حتي تساوي مقابل نماينده امارات در بازي برگشت به يك مرحله بالاتر صعود كنند، اما پايان داستان سرمربي و آبي ها در مصاف با العين تراژديك و غم انگيز شد و العيني ها 6 بر يك ديدار برگشت را به سود خود به پايان رساندند تا خاطره تلخ شش تايي ها باز هم براي لاجوردي پوشان تكرار شود و ...

فصل دوم: نام هاي بزرگ
شكست با 6 گل مقابل العين فرصت مناسبي بود تا منصوريان كه حضورش در فصل بعد نيز قطعي به نظر مي رسيد، ضعف هاي تيمش را شناسايي كند و به دنبال حل آنها باشد، اما سرمربي جوان استقلالي ها بدترين تصميم را گرفت.
استقلال در حالي با منصوريان خود را براي ليگ هفدهم آماده مي كرد كه سرمربي آبي ها هرروز تصميم عجيب تري مي گرفت. جدايي پنج بازيكن از جمع آبي ها شايد طبيعي بود اما وقتي به نام برخي از اين بازيكنان دقت مي كرديم، متعجب مي شديم.
در حالي كه مسئولان استقلال مي توانستند با كمي دست و دلبازي بيشتر نظر «كاوه رضايي» را براي ماندن در استقلال جلب كنند، آنقدر مشغول مذاكره با ليست جديد منصوريان شدند تا مهاجم كارآمد آبي ها ساز جدايي كوك كند و به بلژيك برود تا استقلال با زدن يك گل در شش بازي خود در ليگ هفدهم هنوز هم جاي خالي كاوه خوش فكر را در نوك خط حمله خود احساس كند.
پس از جذب «پژمان منتظري» مدافع ملي پوش از سوي كادرفني استقلال، بر روي نام «هرائر مگويان» ارمنستاني هم خط قرمز كشيده شد. از جهاتي مي شد به خاطر سن بالاي مگويان به منصوريان حق داد، اما رفتار عجيب كادرفني در حفظ او كمي هواداران را متعجب كرده بود البته امروز با شروع ليگ و مصدوميت منتظري و همچنين اشتباهات فراوان مدافعان استقلال هواداران حتي حسرت از دست دادن اين مدافع با تجربه را هم خوردند.
اقدامات عجيب ادامه داشت. بطوري كه «بهنام برزاي» عجيب ترين بازيكن در ليست مازاد ليگ هفدهم به حساب آمد. بازيكني كه در سخت ترين روزهاي ليگ شانزدهم تبديل به عصاي دست منصوريان شده بود، به صورت عجيبي در ليست مازاد قرار گرفت. بازيكناني براي ماندن در استقلال به برزاي ترجيح داده شدند كه شايد فصل گذشته نصف او هم بازي نكرده بودند.
در كنار جدايي اين سه بازيكن و دو بازيكن جوان، منصوريان 14 بازيكن را جايگزين آنها كرد تا به اعتقاد اكثر كارشناسان فوتبال بزرگترين اشتباه خود را مرتكب شود. تيم جواني كه در ليگ شانزدهم به مرز آمادگي رسيده بود و حتي براي تيم آماده برانكو هم دردسر ساز شد با بزرگترين تغييرات روبه رو شد.
منصوريان جوان در جذب بازيكنان جديد بي تجربه عمل كرد و شايد به جاي خريد بازيكن در نقاط ضعف خود به سراغ نام هاي بزرگي و مسني رفت كه در دو سال اخير عملكرد موفقي در فوتبال نداشته اند.
البته اين پايان هنرنمايي كادرفني و مديران باشگاه در فصل نقل و انتقالات نبود و آنها با پرداخت 3 ميليارد تومان به «داريوش شجاعيان»اسم گرانترين بازيكن ليگ را به او هديه دادند.

فصل سوم: روياسازي
شايد بزرگترين لطمه را امسال منصوريان به منصوريان زد. شماره 10 محبوب آبي ها هر زمان مصاحبه كرد روياي جديدي را براي هواداران ساخت از تيكي تاكاي استقلال بگيريد تا مقايسه اين تيم با يوونتوس و همه اين ها هر روز انتظارات را از سرمربي جوان آبي ها بالا برد آنقدر كه برخلاف ذهن هر استقلالي حتي شعار «حيا كن» رها كن» براي يكي از محبوب ترين آبي هاي دهه 80 سر داده شود.
شايد اگر منصوريان با هواداران راحت تر بود و مشكلات تيم را راحت تر با آنها در ميان مي گذاشت، امروز توقعات از او تا اين حد بالا نرفته بود.

فصل چهارم: گاهي نمي شود كه نمي شود
ليگ هفدهم براي استقلال بدتر از بد شروع شد. صنعت نفت با انگيزه با «فراز كمالوند» در آبادان ميزبان تيم پر ستاره استقلال بود و شايد برخلاف تصور هواداران، استقلال ليگ را با شكست در آبادان شروع كرد.
كادرفني استقلال به هواداران اميد دادند و براي هماهنگ تر شدن تيم خواهان صبر شدند. استقلال بايد در هفته دوم به مصاف هم نام اهوازي خود مي رفت در حالي كه شرايطي آبي هاي اهواز با ويسي هم بهتر از استقلالي هاي تهران نيست. شاگردان منصوريان در حضور هواداران خود به تساوي بدون گل رسيدند تا هواداران كمي به آينده اميدوارتر شوند و منتظر بازي تراكتورسازي باشند.
تراكتورسازي جوان با «يحيي گل محمدي» به تهران آمدند و اميد هواداران استقلال را كاملا زنده كردند. در حالي كه شايد تراكتور در زمين مسابقه برتر از حريف بود، اما استقلال يك بر صفر بازي را برد تا هواداران تيم خود را كم كم در بالاي جدول ببينند.
اما در ادامه اين راه پر نشيب، سايپاي تهران، پديده مشهد و پارس جنوبي جم در هفته هاي چهارم تا ششم استقلال را شكست دادند تا شرايط آبي هاي تهران بحراني تر از آنچه تصور مي شد، باشد. منصوريان كه پس از شكست مقابل پديده شرايط را كمي دشوار مي ديد پس از شكست مقابل پارس شرايط را براي ادامه كار بسيار سخت تر ديد و اختلافات آبي علني شد.
برخي اعضاي هيات مديره هر روز عليه كادرفني و شخص منصوريان مصاحبه كرد و هواداران هم خواهان اخراج سرمربي خود بودند اما اتفاقات آبي ها عجيب تر از اين حرف ها بود. هيات مديره براي مشخص شدن وضعيت تشكيل جلسه داد و در حالي كه برخي منابع آگاه خبراز جدايي منصوريان مي دادند، اما به يكباره او ماندني شد و برخي خبر از جدايي «علي چيني» از كادرفني دادند كه اين نيز تكذيب شد.
بر خلاف انتظار مساله واقعي «مهدي رحمتي» كاپيتان اول و «مجتبي جباري» كاپيتان دوم اين تيم اعلام شد. هيات مديره تصميم به اخراج دو كاپيتان خود گرفت، اما هيچكس مسئوليت اخراج را به گردن نگرفت. منصوريان براي اينكه نشان دهد مشكلي با اين دو بازيكن ندارد، عصر همان روز خواهان بازگشت آنها شد اما مقاومت اين دو كاپيتان رازهاي مگوي آبي ها را برملا كرد.
وقتي يك عضو هيات مديره استقلال در يك برنامه تلويزيوني اعلام كرد، رحمتي با نظر منصوريان در تمرينات شركت نمي كند و جباري نيز به خواست افتخاري به تمرينات نمي رود تمام حرف هاي منصوريان تكذيب شد و شايد اعتماد بازيكنان نيز به او از بين رفت.
نكته قابل توجه در شرايط اين روزهاي استقلال معرفي مقصران زياد اين ناكامي است، اما برخي از پيشكسوتان باشگاه در گفت وگو با خبرنگاران ورزشي ايرنا، نخست مديرعامل اين باشگاه و سپس سرمربي اين تيم را مقصر اصلي ناكامي ها مي دانند.

*** حسن روشن: افتخاري مقصر اصلي وضعيت استقلال است
«حسن روشن» پيشكسوت منتقد آبي ها در كنار اينكه منصوريان را در شرايط امروز استقلال مقصر مي داند، اما از افتخاري به عنوان مقصر اول نام مي برد.
روشن گفت: متاسفانه اين روزها برخي دوستان براي ماندن در استقلال هر كاري انجام مي دهند و اين اتفاق اصلا زيبا نيست. كساني كه براي ماندن حاضر به انجام هر كاري هستند، باعث شرايط سخت اين روزهاي استقلال هستند.
پيشكسوت باشگاه استقلال در رابطه با اينكه چه كسي مقصر شرايط امروز استقلال است، اظهار كرد: بي ترديد گزينه اول من مديريت باشگاه است زيرا او وظيفه هدايت سرمربي و بازيكنان را دارد.

*** فكري: مديريت و كادرفني مقصر هستند
«محمود فكري» كاپيتان محبوب و اسبق استقلال نيز در گفت وگو با ايرنا با انتقاد از مديران باشگاه استقلال، گفت: در شرايط اين روزهاي استقلال هيچ چيز به اندازه ناراحتي هواداران كه به گردن همه ما حق دارند من و ساير پيشكسوتان را ناراحت نمي كند، اما متاسفانه به نظر مي رسد شرايط باشگاه براي دوستان اهميت ندارد و براي آنها فقط مقام و پول مهم است.
فكري در خصوص دلايل ضعف استقلال در ليگ هفدهم، گفت: متاسفانه به نظر مي رسد مسئولان استقلال از شرايط اين تيم ناراحت نيستند و براي آنها ناراحتي هواداران نيز مهم نيست. اگر امروز استقلال نتوانسته نتيجه لازم را بدست بياورد، كادرفني و مديريت باشگاه مقصر است و همه آنها در اين ناكامي سهيم هستند.

*** طالبي: ناتواني مديريت باشگاه در تصميم گيري ها آسيب زننده است
«جلال طالبي» سرمربي تيم ملي فوتبال ايران در جام جهاني 1998 فرانسه و پيشكسوت استقلال نيز با اشاره به ناتواني مديريت باشگاه در تصميم گيري هاي مهم، گفت: متاسفانه اين روزها هر روز از استقلال خبرهاي بدي به گوش مي رسد و اين براي باشگاه بزرگي چون استقلال خوب نيست.
وي ادامه داد: تصميم گيري براي بهبود شرايط استقلال و ادامه يا قطع همكاري با «عليرضا منصوريان» سرمربي اين تيم كار سختي نيست، اما نمي دانم چرا مديران باشگاه نمي توانند اين تصميم گيري ها را سريع تر انجام دهند.
پيشكسوت باشگاه استقلال، گفت: يكي از دلايل اصلي بروز مشكلات در استقلال تغييرات زياد در ابتدا فصل است. اين تيم مي توانست با تركيب نيم فصل دوم خود و اضافه شدن نهايتا دو بازيكن عملكرد بسيار بهتري در ليگ هفدهم داشته باشد، اما با اضافه شدن بازيكنان زياد، استقلال هر روز ناهماهنگ تر شد.
وي تصريح كرد: يكي ديگر از ايرادهاي بزرگ استقلال مصاحبه زياد تمامي عوامل باشگاه است كه اين اتفاق هر روز به حاشيه هاي تيم اضافه كرد و همدلي را از بين برد.
سرمربي تيم ملي فوتبال ايران در جام جهاني 1998 فرانسه، گفت: متاسفانه چند روز قبل اولتيماتومي براي دو بازي به منصوريان داده شد كه اين يكي از بدترين و زشت تصميمات مديران استقلال بود. به جاي دادن اولتيماتوم هاي اينچنيني بهتر است مديران باشگاه سريعتر تصميم گيري كنند.
وي در رابطه با اخراج «سيد مهدي رحمتي» و «مجتبي جباري» از استقلال، اظهار كرد: اخراج اين دو بازيكن و به خصوص درخواست براي بازگشت آنها در حالي كه چند ساعت از اخراجشان نگذشته بود، از اتفاقات بسيار جالب در عمر فوتباليم بود.

*** طباطبايي: استقلال بي برنامه است
«هادي طباطبايي» دروازه بان اسبق اين تيم نيز ضعف فني را دليل ناكامي استقلال مي داند و تصريح كرد: فوتبال با گذشته تفاوت زيادي كرده و داشتن بازيكن به تنهايي عامل موفقيت يك تيم نيست. در فوتبال امروز برنامه هاي تاكتيكي حرف اول را مي زند و متاسفانه در استقلال پازل تاكتيكي وجود ندارد.
وي ادامه داد: استقلال در ديدار مقابل پارس جنوبي جم در نيمه اول حرفي براي گفتن نداشت و در نيمه دوم هم كه هجومي ظاهر شد هيچ برنامه براي رسيدن به گل نداشت. استقلال در اين نيمه فقط حمله مي كرد و در چنين شرايطي رسيدن به گل بسيار سخت است.
دروازه بان اسبق تيم ملي فوتبال ايران و استقلال، گفت: استقلال نفرات بسيار خوبي را جذب كرده، اما در انتخاب پست نفرات تقسيم بندي درستي شكل نگرفته و اين تيم در برخي پست ها با مشكل جدي روبه رو است.

مجموعه تحولات اين روزهاي استقلال تلخ و تاسفبار بوده است كه اوج آن مشاجرات مديرعامل، عضو هيات مديره و سرمربي در يك برنامه تلويزيون و متهم كردن يكديگر بود. با اين وجود بايد به تماشاي بازي امشب تيم منصوريان با ذوب آهن پر انگيزه با هدايت «امير قلعه نويي» مربي پيشين آبي پوشان تهراني نشست و به نتيجه آن چشم دوخت. و اينكه آيا اين تيم پيش از دربي با تغيير كادرفني روبه رو خواهد شد يا مديران اين باشگاه اين ريسك را نخواهند كرد. با منتظر ماند!
ورزشي**9118**1368
گزارش:جواد بشيري** انتشار: خيراله شفيعي