باید و نبایدهای عزاداری محرم در كرمانشاه/برخورد با شعارنویسی و گل مالی كردن خودروها

كرمانشاه- ایرنا- با فرا رسیدن محرم، ماه عزای سرور و سالار شهیدان، هیات های مذهبی استان كرمانشاه فعالیت های خود را آغاز كرده و شاهد حضور دسته جات عزاداری در سطح شهرها و میادین عمومی هستیم، اما در عین حال هیات های عزادار باید مقررات و ضوابطی را نیز رعایت كنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، همه ساله با آغاز ماه محرم، شاهد سیاه پوش شدن خیابان ها و معابر هستیم و پرچم عزا را می توان بر سر در بسیاری از منازل و مغازه های شهرها و روستاهای استان مشاهده كرد.
شب های محرم نیز هیات های عزادار با حركت دادن دسته جات عزاداری به زنجیرزنی و سینه زنی می پردازند تا یاد و خاطره سرور و سالار شهیدان و خاندان و اصحاب باوفایش را گرامی داشته باشند.
در این میان هیات های عزادار مكلف به رعایت نكات و مواردی در طول دهه اول محرم هستند و عموما پیش از آغاز این ماه در جلسه ای با حضور مسئولین ذی ربط، در خصوص رعایت این نكات توجیه می شوند.

**وجود 2 هزار هیات عزاداری در استان كرمانشاه
حجت الاسلام اسماعیل قبادی مدیركل تبلیغات اسلامی كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از وجود 2 هزار هیات عزاداری ثبت شده و نشده در سطح استان خبر داد و گفت: از این تعداد 800 هیات در شهر كرمانشاه قرار دارند.
وی افزود: قبل از فرا رسیدن ماه محرم در جلسه ای كه با حضور اكثر مسئولان هیات های مذهبی برگزار شد، یكسری مسائل برای آن ها تشریح و از آن خواسته شد حتما رعایت كنند.
حجت الاسلام قبادی خاطرنشان كرد: یكی از موارد ممنوعه عزاداری قمه زنی است كه به عنوان یك كار مجرمانه در صورت مشاهده حتما با آن برخورد می شود كه البته خوشبختانه چند سالی است در استان شاهد این موضوع نبوده ایم.
مدیركل تبلیغات اسلامی استان كرمانشاه، نصب شمایل ائمه اطهار در هیات ها را نیز ممنوع عنوان كرد و افزود: پرهیز از اختلاط خانم و آقا در دسته جات عزاداری نیز یكی از مواردی است كه باید توسط هیات ها رعایت شود.
وی با بیان اینكه هیات های عزاداری حداكثر تا ساعت 23 مجاز به برگزاری مراسم عزاداری در سطح خیابان ها و معابر عمومی هستند و می توانند از بلندگو استفاده كنند، گفت: زدن داربست در خیابان و میادین به گونه ای كه باعث اخلال در تردد شود نیز ممنوع است.
حجت الاسلام قبادی همچنین خیمه سوزی در میادین عمومی شهر را كه چون ممكن است باعث آتش سوزی و سرایت آن به محیط اطراف شود را نیز جایز ندانست.
مدیركل تبلیغات اسلامی كرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش، شعارنویسی های غیرمتعارف كه حاوی كلمات ركیك باشد را نیز ممنوع اعلام و اظهار كرد: استتار ماشین به وسیله گل مالی كردن هم از دیگر ممنوعه های عزاداری ماه محرم است كه نیروی انتظامی حتما با آن برخورد می كند.
وی با بیان اینكه علم كشی نیز جایز نیست، گفت: این كار خطرات زیادی را به همراه دارد و در صورت استفاده توسط هیات های عزادار و بروز هر نوع حاده ای، مسئول هیات باید پاسخگو باشد.
حجت الاسلام قبادی در پایان ابراز امیدواری كرد هیات های مذهبی استان با توجیح عزاداران هیات خود و همكاری با مسئولان و بخصوص نیروی انتظامی شرایط برپایی اقامه عزای امام حسین (ع) را به شیوه صحیح آن فراهم كنند.

**توقف خودروهای گل مالی شده و دارای شكل ناهنجار توسط پلیس
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان كرمانشاه نیز گفت: نیروهای پلیس، تمامی تكایا، مساجد و محل های برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) را زیرپوشش عملیاتی خود قرار داده است.
سرهنگ محمدرضا آمویی تصریح كرد: گل مالی كردن و پوشاندن پلاك خودروها ممنوع است و سرنشینان داخل خودرو باید برای پلیس قابل رویت باشند.
وی تاكید كرد: پلیس خودروهایی را كه گل مالی شده و ظاهر ناهنجاری دارد، مطابق قانون متوقف خواهد كرد.
سرهنگ آمویی نصب شمایل و تمثال ائمه اطهار (ع) در سطح استان را ممنوع اعلام كرد و گفت: شأن و منزلت معصومین (ع) بالاتر از این است كه به تصویر كشیده شوند، همچنین با شعارنویسی های سخیف هم برخورد خواهد شد.

** بهترین شیوه عزاداری ماه محرم سبك سنتی است
یكی از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بهترین شیوه عزاداری ماه محرم را سبك سنتی آن دانست و افزود: آن شیوه ای كه مورد تائید علما و بزرگان انقلاب و اسلام است همین شیوه سنتی است.
حجت الاسلام عبدالله كریمی، با بیان اینكه عامه مردم نیز همان شیوه سنتی عزاداری را می پسندند، افزود: نحوه اقامه عزای سرور و سالار شهیدان باید توسط هیات ها مدیریت شود.
وی با بیان اینكه متاسفانه چندسالی است كه عزاداری سنتی در بیشتر هیات ها به سمت عزاداری های نوین و امروزی تغییر پیدا كرده است، گفت: اضافه كردن موزیك به آهنگ های عزاداری كار شایسته ای نیست.
این استاد دانشگاه و مدرس حوزه علمیه كرمانشاه خاطرنشان كرد: موضوع دیگری كه باید به آن توجه داشت در ذكر مصیبت های صورت گرفته توسط مداحان و واعظان است كه مراقب باشند تنها به خاطر گریاندن مردم، از امام حسین (ع) فردی شكست خورده و انسانی ضعیف نسازند.
حجت الاسلام كریمی گفت: نباید دلارورمردی ها و رشادت های امام حسین (ع) و خاندان و اصحاب با وفایشان را نادیده گرفت و برای تحت تاثیر قرار گرفتن عزاداران، واقعیات را به گونه ای دیگر منعكس كرد.
وی در پایان گفت: امیدوارم همه ما در این روزها و شب های ماه محرم بتوانیم با درك صحیح از علت و چگونگی قیام سیدالشهدا (ع) راه آن حضرت را در مبارزه با ظلم و تسلیم ناپذیری برابر ظالمان ادامه دهیم.
7458/8066 خبرنگار:مسعود اسماعیلی ** انتشار دهنده:علی مولوی