۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۵۲
کد خبر: 82676724
T T
۰ نفر
ستاري: نوآوري با توانمندي بخش‌ خصوصي پديدار مي‌شود

تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري با بيان اينكه هنر دولت سوق دادن پژوهشگاه‌ها و مراكز علمي و تحقيقاتي به سمت حمايت و هدايت ظرفيت نيروي انساني كشور در مسير كسب‌وكارهاي فناور و استارتاپ ها است، تاكيد كرد: نوآوري با توانمندي بخش خصوصي پديدار مي‌شود.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سورنا ستاري در بازديد پارك علم و فناوري اطلاعات و ارتباطات افزود: تمام فعالان عرصه فناوري و نوآوري در يك جبهه فعاليت مي‌كنند؛ از اين رو، ايجاد هماهنگي و يكپارچگي در اين عرصه براي تحقق زيست بوم نوآوري و فناوري ضروري است.

** ضعف آموزش، مهمترين خلا اقتصاد نوآور
رئيس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان با بيان اينكه هجمه ناشي از اقتصاد نفتي در مقابل جريان اقتصاد مبتني بر خلاقيت و نوآوري ايستادگي مي‌كند، مهمترين علت اين چالش را ضعف ساختار آموزش كشور دانست.
ستاري ادامه داد: مهمترين ضعف در شكل گيري فرهنگ كارآفريني را نبود ساختاري كارآمد براي رفع اين چالش عنوان كرد و گفت: مهمترين خلا ساختار فعلي آموزش اتكاي صرف به دولت است.
وي افزود: در ساختار دولتي، نه تنها آموزش‌ و پرورش كارآمدي لازم را در تربيت نيروي انساني خلاق و نوآور نخواهد داشت بلكه اقتصاد مبتني بر نوآوري نيز شكل نخواهد گرفت.
ستاري ادامه داد: به اين ترتيب دانشگاهي كه با پول دولت اداره شود، نتيجه و سرنوشتي مشابه با صنعت دولتي دارد كه در فضاي رقابتي سالم فعاليت نمي‌كنند و براي ادامه حيات خود همواره متكي به رانت دولت هستند.

** ضرورت شكل‌گيري نهضت آشنايي با نوآوري در متن جامعه
رئيس بنياد ملي نخبگان به حركت دانشگاه‌ها در مسير فاصله گرفتن از اتكا به دولت براي هدايت و بهره‌مندي از ظرفيت بالقوه نيروي انساني تحصيل‌كرده دانشگاه اشاره كرد و گفت: دانشگاه بايد به دنبال تعريف فضاي مساعد كارآفريني و نوآوري براي فارغ‌التحصيلان باشد و به سهم خود با ايجاد شركت هاي نوآور در اين مسير حركت كند.
ستاري ادامه داد: آموزش براي حركت به سمت نوآوري بايد در متن جامعه جريان داشته باشد و تنها به آموزش ‌و پرورش يا آموزش عالي محدود نشود.

** نقش دولت در هدايتگري پژوهش
رئيس ستاد توسعه فناوري اطلاعات، ارتباطات و فضاي مجازي معاونت علمي با يادآوري اينكه تا پژوهشگاه‌هاي دولتي زمينه رشد شركت‌هاي خصوصي و برون‌سپاري را فراهم نكنند، نمي‌توانند با نوآوري، مشكلات را حل كنند، گفت: تجربه نشان داده است كارآمدي و نوآوري با تكيه به درآمد دولت حاصل نمي‌شود بلكه دولت بايد با نقش هدايتگري و راهبري سياست‌گذار امر پژوهش باشد.

** ضرورت اصلاح فرهنگ اقتصاد نفتي
ستاري با اشاره به اينكه همگي در جبهه اي مقابل اقتصاد نفتي، در حال مبارزه هستيم، گفت: با وجود اقتصاد نفتي، تفكر نادرستي در كشور شكل گرفته است كه بايد تلاش كنيم اين تفكر اصلاح شود.
وي افزود: در برابر توسعه ICT مخالفت هايي وجود دارد اما توسعه اين تكنولوژي فوايد بسياري براي كشور دارد و بايد به صورت جدي پيگيري شود.
اميرحسين دوايي معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز رشد شركت‌هاي خلاق و جوان در كنار بسترسازي ورود اين شركت‌ها به بازار ملي و بين‌المللي را ويژگي پارك علم و فناوري اطلاعات و ارتباطات ذكر كرد و افزود: اين پارك به‌ عنوان يكي از شاهراه‌هاي كريدور فناوري اطلاعات و ارتباطات با هدف حمايت و توانمندسازي شركت‌هاي جوان و حركت به‌ سوي بازار و صنعت ايجاد شده است.
وي ادامه داد: دو سال قبل با انجام تحقيقات كارشناسي و تخصصي و با حمايت مركز تحقيقات مخابرات فضاي 17 هزار مترمربعي در پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات به اين پارك اختصاص يافت و پارك علم و فناوري دانشگاه تهران در كنار ديگر شركت‌هاي فناور مشاوره و هدايت اين طرح را برعهده گرفت.
علمي ** 1836 **1834
تنظيم: يوسف درويشي ** انتشار: ناهيد شفيعي
۰ نفر