۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۰۹
کد خبر: 82677840
T T
۰ نفر
واشنگتن پست: فرمان اصلاح شده جدید 'ترامپ'؛ یك تبعیض جاهلانه است و بس

تهران - ایرنا - واشنگتن پست در سرمقاله روز دوشنبه خود نوشت: فرمان تجدید نظر شده 'ترامپ' در مورد منع ورود اتباع هفت كشور مسلمان به آمریكا، در خوش بینانه ترین توصیف؛ فقط یك تبعیض جاهلانه است و بس.

این روزنامه روز سه شنبه افزود:
چهار ساعت قبل از آنكه مهلت اعلام شده فرمان ممنوعیت ورود اتباع شش كشور مسلمان به آمریكا به اتمام برسد كاخ سفید طی اعلامیه ای ورود بعضی از اتباع سه كشور كره شمالی و ونزوئلا و كوبا را هم به آمریكا ممنوع اعلام كرد.
این فرمان سوم هم در ادامه همان تفكر مشهور ' ورود مسلمان ممنوع' ترامپ است.
اما موضوع این است كه ترامپ در این ممنوعیت ورود به خاك آمریكا، بعضی از مسیحیان را هم در فهرست گنجانده است. این دیگر پیرو كدام سیاست اتفاق افتاده است.
حكم اولیه ترامپ در مورد ممنوعیت ورود مسلمانان هفت كشور به آمریكا با حكم دادگاههای فدرال تعدیل شد و موقتا متوقف شد و وزارت امنیت میهنی هم گزارش داد كه فرآیند غربالگری از متقاضیان سفر به آمریكا در سرتاسر كره خاكی بطور صحیح و كامل اجرا می شود.
این فرمان سوم كشورهایی را شامل می شود كه وزارت امنیت میهنی مشخص كرده است كه اینها اطلاعات مكفی ارائه نداده اند كه تائید كند شهروندانشان تهدید امنیتی به شمار نمی آیند.
از جمله كشورهای مشمول فرمان دوم عبارتند از: ایران؛ لیبی؛ سوریه و سومالی. كشور سودان هم در این فهرست جای داشت كه در فرمان سوم حذف شد. مسافران عراقی ممنوعیتی برای ورود به آمریكا ندارند اما تحت ضوابط فوق العاده شدید موشكافی قرار خواهند داشت.
این فرمان جدید یك سری استانداردهای دوگانه ای را به هم وصله پینه كرده است و برای هر كدام از كشورهای مورد نظر یك نوع ضوابط مشخصی را مقرر كرده است. در مورد سوریه و كره شمالی ورود همه اتباع این كشور بطور كل ممنوع است در حالیكه در مورد كشور ونزوئلا فقط مقامات دولتی این كشورند كه حق ورود به خاك آمریكا را ندارند.
این آخرین فرمان ترامپ ,مشخصا حساب شده تر از دو فرمان قبلی او در این زمینه است، منتها ماحصل آن؛ نتیجه ای است كاملا بی معنا.
مصادیق این مدعا روشن است. كره شمالی اصلا كشوری است كه شهروندانش به ندرت به آمریكا سفر می كنند. پس آیا اصلا لزومی دارد كه این ممنوعیت شامل حال آن شود؟
همینطور هم هست در مورد ونزوئلا.
مقامات رسمی این كشور از ورود به آمریكا منع شده اند. ترامپ در واقع با این عملش خواسته است كه ونزوئلا را به خاطر همكاری نكردنش با آمریكا تنبیه كند.
اینجا حقیقتا سزاوار است كه بپرسیم؛ آیا این ممنوعیت، واقعا كمكی به حفظ امنیت ملی كشور می كند؟
خوب، چرا كشور 'چاد'.
چاد یكی از متحدان آمریكاست و مبارزه اش با سازمان تروریستی 'بوكو حرام' حقیقتا مهم و حیاتی است.
شاید علت گنجانده شدن نام چاد در فهرست كشورهای مزبور این است كه دولت این كشور اسناد و شواهد مكفی برای غربالگری اتباعش را در اختیار مسئولان ذیربط آمریكایی قرار نداده است.
اما اگر از منظر مبارزه با تروریسم به قضیه نگاه كنیم؛ به حق باید اذعان كرد كه كاری كه ترامپ در مورد چاد كرده است؛ ضررش به مراتب بیشتر از منفعتش است. ترامپ با این كارش، دیگر نباید از كشور چاد انتظار همكاری موثر در میدان مبارزه با تروریسم داشته باشد.
از همه مهمتر این است كه هیچ شواهدی در دست نیست كه ثابت كند همه كشورهای مورد نظر اثر سوئی بر ایمنی آمریكا خواهند داشت.
حتی وزارت امنیت میهنی هم بعد از اولین فرمان اجرایی ترامپ در این مورد اعلام كرد كه مسئله شهروندی یك كشور نمی تواند فی نفسه به منزله یك تهدید امنیتی برای كشور باشد.
تحقیقات نشان داده است اكثر حملات اخیر تروریستی در داخل خاك آمریكا را خود آمریكایی ها انجام داده اند.
و اما موضوع قابل تأمل در این فرمان جدید ترامپ ممنوعیت ورود اتباع ونزوئلا و كره شمالی است كه واقعا معلوم نیست چرا باید این دو كشور هم در فهرست ممنوعه ای كه قرار است ممنوعیت ورود اتباع كشورهای مسلمان باشد ، جای بگیرند.
این مسئله مشخصا به نوع رهبری ترامپ بر می گردد .
به هر حال باید تا روز 24 اكتبر /2 آبان/ كه آخرین مهلت ممنوعیت ورود مهاجران به كشور است صبر كنیم.
به هر حال اگر بخواهیم این سیاست مهاجرتی تجدید نظر شده ترامپ را به نوعی توجیه كنیم؛ خوش بینانه ترین توصیف ممكن این است كه؛ این سیاست، فقط یك نوع تبعیض و تعصب جاهلانه است و بس.
اروپام**1591**1590
انتشاردهنده: محمد حسن دوستارگان