۶ مهر ۱۳۹۶، ۸:۴۶
کد خبر: 82679886
T T
۰ نفر
آیین های محرم در كردستان جلوه ای از وحدت مذاهب اسلامی

سنندج - ایرنا - عزاداری دهه اول ماه محرم یادآور داغ همیشه تازه واقعه كربلای سال 61 هجری قمری، همه ساله تكرار عشق و ارادت محبان اهل بیت (ع) است و برگزاری این آیین ها در كردستان كه بیشتر ساكنان آن اهل سنت هستند، الگویی از وحدت و یكپارچگی مذاهب در ایران اسلامی است.

به گزارش ایرنا، برگزاری مناسبت های مذهبی در جامعه اسلامی نشان ویژه از همدلی این امت است و كردستان سرآمد این وحدت در كشور است و مردم آن مانند دیگر استان ها در بزرگداشت مناسبت های مذهبی دارای آداب و رسوم ویژه ای از جمله عزاداری در ماه محرم هستند و همه ساله در كنار هم اقدام به برگزاری آیین های مختلف می كنند.
در این ایام، آیین های عاشورایی مختلفی در شهرها و روستاهای استان با آداب و رسوم خاصی مانند تشكیل حلقه عزا در مقابل مساجد، تكایا و حسینیه ها، مراسم گِل گیران، مجالس روضه خوانی و تعزیه خوانی برگزار می شود كه این مراسم از واپسین روزهای ماه ذی الحجه آغاز و تا پایان دهه اول محرم ادامه دارد.
پخت حلیم در شب تاسوعا توسط بانوان برخی از مناطق استان از جمله شهر سریش آباد از رسوم دیگر است كه كردستانی ها در ایام محرم انجام می دهند و با حلیم های پخته شده در صبح غم انگیز عاشورا از عزاداران پذیرایی می شود.
روشن كردن شمع، نوشیدن آب متبرك از تشت ها، صحنه سازی حال طفلان لب تشنه دشت نینوا و مداحی و سوگواری از اعمال این مراسم است كه شهرستان های كامیاران، سنندج، قروه، دهگلان و بیجار عمده جلوه گاه این آیین هاست.
مدیركل تبلیغات اسلامی كردستان در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: از ماه گذشته تمامی هماهنگی ها در شورای هیات های مذهبی و عالمان دینی این استان انجام یافت تا برگزاری مراسم های عزاداری همراه با تبلیغ آرمان های اسلامی و انقلابی باشد.
حجت الاسلام مختار كرمی افزود: برنامه های دهه اول محرم در این استان با رویكرد مقابله با آسیب های اجتماعی و ترویج سبك زندگی اسلامی و توجه به انجام فریضه امر به معروف و نهی از منكر آغاز شده و این اداره كل با همكاری هیات های مذهبی، عالمان دینی و مبلغان بدنبال جلوگیری از آیین های آسیب زا در عزاداری ها است.
به گفته وی، سیاهپوش كردن خیابان ها و معابر، تشكیل خیمه ها و برپایی ایستگاه های صلواتی و برپایی نماز ظهر عاشورا نمونه ای از فعالیت های مردم این استان در ایام محرم است.
حجت الاسلام كرمی تاكید كرد: در دهه اول محرم حضور هیات های حسینی در خیابان های سنندج و سایر شهرستان های استان و توزیع نذورات توسط مردم عاشورایی كردستان میان عزاداران از دیگر برنامه های مردمی این استان است.
وی با بیان اینكه اهل تسنن نیز در این ایام آیین های ویژه ای دارند، یادآور شد: هم اكنون 14 هیات مذهبی از 610 هیات استان كردستان مربوط به اهل تسنن است كه در ایام محرم با حضور در حسینیه ها اقدام به برگزاری جلسات قرآنی و توزیع نذورات می كنند.
رئیس ستاد شئون مناسبت های مذهبی كردستان با بیان اینكه امسال ذاكرین و مداحان اهل تسنن استان در آیین های ماه محرم و تعزیه خوانی ها مشاركت دارند، ادامه داد: مشاركت شخصیت ها مذهبی و ذاكرین اهل سنت در آیین های ماه محرم می تواند همبستگی و اتحاد بین مسلمانان را بیشتر كند و این وحدت و برادری مایه نگرانی دشمنان است.
حجت الاسلام كرمی اضافه كرد: حقانیت نهضت امام حسین(ع) بر ضد طاغوتیان و ستمگران و فراموش نشدن واقعه عظیم عاشورا است و عزاداری ایام محرم فریاد ستمدیدگان علیه ستمگران و ظالمان است و باید تلاش كنیم حضور جوانان در این ایام در هیات های مذهبی بیشتر باشد.
رئیس شورای هیات های مذهبی كردستان نیز می گوید: هم اكنون هیات های عزاداری استان دسته روی در ماه محرم را آغاز كرده اند و 591 مداح و نوحه خوان برای اجرای برنامه های عزاداری این ایام مشاركت دارند.
نورعلی خزایی ادامه داد: امسال برنامه های تاسوعا و عاشورا در این استان در 610 هیات مذهبی، با حضور 591 مداح و نوحه ‌خوان و بیش از 430 مبلغ و مبلغه در مناطق شهری و روستایی برگزار می شود.
وی بر رعایت وقت و حقوق شهروندان در اماكن عمومی ساعات مندرج در مجوز توسط دسته‌های عزاداری تاكید كرد و افزود: مجوزهای صادر شده برای اقامه عزا شب ها تا ساعات مشخص است و در روزهای تاسوعا و عاشورا نیز به نماز ظهر ختم می‌شود.
مدیركل اوقاف و امور خیریه كردستان نیز در این ارتباط به ایرنا گفت: در ایام محرم و صفر بقاع متبركه این استان شامل 33 مكان مقدس و 10 امامزاده و 42 موقوفه با نیت روضه خوانی و اطعام و احسان در قالب سوگواره بصیرت عاشورایی، میزبان عزاداران حسینی است.
حجت الاسلام مصطفی نوروزی افزود: بقاع متبركه امامزاده هاجر خاتون(س)، امامزاده پیر محمد(ع) شهرستان های سنندج، امامزادگان هاجر و سارا(س)، سید جلال الدین(ع)، ابراهیم و اسماعیل (ع)، پیر بابا (ع)قروه، امامزاده عقیل(ع)، امامزادگان پیر تاج (ع) و آرامگاه فاضل گروس بیجار با حضور مداحان و سخنرانان از جمله محل های برگزاری سوگواره عاشورایی است.
استان كردستان با یك میلیون و 600 هزار نفر جمعیت در شمال غرب كشور واقع است، در این استان مسلمانان اهل تسنن و تشیع با وحدت و برادری در كنار هم زندگی می كنند.
گزارش: حسن حسین زاده ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3034 /9102
۰ نفر