سید ابوالحسن نائینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انجمن های علمی و كانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی نقش مهمی در ایجاد انگیزه بین دانشجویان برای پرداختن به فعالیت های علمی و اجتماعی دارند.
این مسئول با بیان اینكه مهم ترین ماموریت اما حركت به سمت كارآفرین كردن دانشگاه است، تصریح كرد در طول دوره ریاست جمهوری دكتر روحانی شاهد دمیدن روح امید، خودباوری و نشاط در دانشگاه های كشور بودیم و در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید و با تلاش و پشتكار خادمان ملت، گام های با صلابت و اقدام های ارزنده ای در مسیر رشد و بالندگی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برداشته شد.
وی اضافه كرد:این دانشگاه طی چهارسال اخیر به دستاوردهای قابل توجه و زیادی در بخش های مختلف آموزشی،پژوهشی و فرهنگی رسیده است كه در ارتقای جایگاه ما بسیار تاثیرگذار بوده و البته شاید به نقطه مطلوب نرسیده ایم اما حركت ها رو به جلو است.
نائینی با اشاره به دستاوردهای پژوهشی دانشگاه طی این مدت گفت: در سال جاری دانشگاه بر اساس تعداد استنادات به مقالات علمی اساتید، برای اولین بار در فهرست دانشگاه های یك درصد برتر دنیا قرار گرفت كه این موضوع جایگاه بسیار برجسته ای را برای دانشگاه رقم زد.
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای عمرانی این دانشگاه در چهار سال اخیر، احداث و تكمیل سالن غذاخوری دانشجویی بهار، احداث ساختمان آموزشی ابوریحان، احداث ساختمان پویش( مركز رشد و كانون های فرهنگی)، اجرای عملیات ساخت و گسترش دانشكده فنی و مهندسی، ساخت دانشكده معماری و شهرسازی ، ساخت دانشكده علوم و تحقیقات، سلف سرویس اساتید، تعمیر و بازسازی كامل سه خوابگاه دانشجویی، محوطه سازی بیش از سه هكتار از سایت 76 هكتاری، مدیریت فضای سبز و كنترل سیستم آب رسانی و بهینه سازی آن را از جمله مهم ترین پروژه های عمرانی این دانشگاه كه در دست اجرا بوده و یا اجرا شده اند،ذكر كرد.
وی ادامه داد: در حوزه عمرانی متاسفانه با توجه به تنگناهای مالی دولت 2 سال است كه اعتباری تخصیص نیافته و اخیرا نیز اوراقی را برای پیشرفت پروژه ها پرداخت می كنند كه با توجه به اینكه اكثر قراردادهای منعقد شده بر اساس اوراق نبوده، پیمانكار مخالفت می كند و همین ما را دچار مشكلات زیادی در توسعه فضای كالبدی و پیشرفت پروژه های عمرانی كرده است.
نائینی افزود:هم اكنون طرح های مهم زیادی دردانشگاه به دلیل نبود اعتبارات و مطالبات معوقه پیمانكار چندین سال است نیمه تمام مانده اند كه دانشكده معماری و شهرسازی، دانشكده علوم و تحقیقات و استخر دانشگاه از جمله آنها است.
وی خاطرنشان كرد: در آغاز مسئولیتم در دانشگاه كمبودهای زیادی از نظر كلاس های ضروری دانشگاه و سایر طرح های مورد نیاز داشتیم كه برای حل این تنگناها از محل درآمدهای دانشگاه حدود هشت هزار متر مربع فضا احداث كردیم كه ساختمان پویش و كانون های علمی و سلف اساتید از جمله آنها است.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) افزود: همچنین احداث بازارچه دانشجویی مجتمع خوابگاه ها، افزایش 20 درصدی ظرفیت اسكان دانشجویی و تجهیز تمام خوابگاه های دانشجویی به تجهیزات رفاهی و نصب و راه اندازی سامانهی الكترونیكی جدید خدمات رفاهی دانشجویان در سال تحصیلی95 را از جمله دستاورهای دانشجویی ما بوده است.
نائینی خاطرنشان كرد: خوابگاه های ما نیز از لحاظ امكانات رفاهی و تجهیزات در رتبه بندی وزارت علوم جایگاه عالی در بین خوابگاه های كشور دارند و در صددیم تا در آینده تمام خوابگاه های خارج از دانشگاه شامل 2خوابگاه ملكی و یك خوابگاه استیجاری را به داخل دانشگاه بیاوریم.
وی ادامه داد:در فعالیت های فرهنگی نیز دانشگاه با برگزاری 30كرسی طی سه سال گذشته مقام اول در زمینه كرسی مناظره اساتید كسب كرد.
نائینی در ادامه از كسب مقام سوم در بخش ترویجی توسط انجمن های علمی دانشگاه در جشنواره ملی حركت خبر داد و گفت: در سه بخش در جشنواره ملی رویش مقام كسب كرد.
وی اضافه كرد: در عرصه بین المللی نیز به ویژه بعد از برجام بسیاری از كشورها علاقه مند به همكاری با ایران هستند كه در این راستا دانشگاه ما نیز تفاهم نامه های مختلفی را در زمینه تبادل دانشجو و استاد و تعریف پروژه های تحقیقاتی مشترك با دانشگاه های مطرح دنیا داشته است.
نائینی اضافه كرد:هم اكنون معاونت امور بین الملل دانشگاه در چهار سال اخیر تفاهم نامه هایی با دانشگاه های اروپایی شامل كارلوس تری مادرید، رماتری ایتالیا، لوسوفونای پرتغال، موسسه كشاورزی استرالیا و پلی تكنیك میلان امضاء كرده و عملیاتی كردن آنها را پیگیری می كند.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) افزود: همچنین برگزاری اولین جشنواره فرهنگی- ورزشی دانشجویان غیر ایرانی در اردیبهشت ماه سال 94، عضویت و فعالیت در شبكه دانشگاه های جاده ابریشمSUN مستقر در كره جنوبی، برگزاری دوره های پیوسته ایرانشناسی و تاسیس مركز پژوهشی ایران شناسی در دانشگاه و پیوستن به كنسرسیوم تحقیقات دانشگاهی اروپا در زمینه IT از دیگر دستاوردهای بین المللی دانشگاه در چند سال اخیر بوده است.
وی ادامه داد:با توجه به لزوم راه اندازی رشته های تحصیلی بر حسب نیازهای منطقه و استان همچنین تقاضای دانشجویان غیرایرانی در طی این سال ها راه اندازی رشته های كاربردی خصوصا رشته های میان رشته ای و تحصیلات تكمیلی به طور ویژه ای در دستور كار ما قرار گرفت.
این مسئول خاطرنشان كرد: متاسفانه ما با وجود چنین جایگاهی در رشته خوشنویسی هنوز یك رشته خوشنویسی در دانشگاه های منطقه نداریم و این باعث می شود پس از طی یك نسل با خلاء اساسی در وجود هنرمندان خوشنویس در شهر مواجه شویم بنابراین لازم است یك رشته خوشنویسی با تیمی قوی از اساتید این رشته در دانشگاه ایجاد شود كه در این راستا تقاضای راه اندازی رشته خوشنویسی را به وزارت علوم كرده ایم.
نائینی افزود:همچنین با توجه به جایگاه قزوین در حوزه كشاورزی از 2 سال گذشته دانشكده كشاورزی و منابع طبیعی را متناسب با این جایگاه و نیازهای منطقه در دانشگاه تاسیس كردیم.
وی در پایان گفت:د ر این مدت بودجه و اعتبارات عمرانی دانشگاه از سال 92 تا سال 96 رشدی 128درصدی و اعتبارات هزینه ای نیز 84درصد رشد داشته است.
7388*3013
خبرنگار:پریسا نوروزی**انتشار دهنده: رضا اولادی
قزوین-ایرنا-رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین از فعالیت 36 انجمن علمی و 12 كانون فرهنگی، هنری و اجتماعی در این دانشگاه خبر داد.