به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، نوعي سلولهاي مغزي به نام تنيسايت (tanycyte) كه در مغز و در ناحيه كنترلكننده وزن قرار دارند، با اسيدهاي آمينه موجود در غذا واكنش ميدهند. اين سلولها كه كنترلكننده ميزان انرژي هستند، از همان گيرندههايي استفاده ميكنند كه باعث احساس طعم غذا در جوانههاي چشايي زبان ميشوند.
سلولهاي تنيسايت بيشتر با اسيدهاي آمينه آرژنين و ليزين واكنش مي دهند و محققان احتمال مي دهند اين واكنش باعث احساس سيري در فرد ميشود. مصرف غذاهاي حاوي اين دو اسيد آمينه مانند مرغ، گوشت گوساله، آووكادو، زردآلو، آلو، ماهي عدس و بادام باعث ميشود فرد سريعتر احساس سيري كند.
محققان در آزمايشگاه به آرژنين و ليزين نشانگرهاي فلوروسنت اضافه كردند و و آنها را وارد سلول هاي مغز كردند. زماني كه آمينو اسيد با سلولهاي تنيسايت واكنش كردند، نشانگرها فعاليت شيميايي نشان دادند. زماني كه محققان گيرندههاي طعم تند را در سلولهاي مغز مسدود كردند، سلول هاي تنيسايت قادر به دريافت اطلاعات از اسيدهاي آمينه نبودند.
محققان معتقدند ميزان اسيد آمينه در خون و مغز پس از صرف غذا، نقش مهمي در احساس سيري دارد و اين مطالعه نشان ميدهد سلولهاي تنيسايت كه در مركز مغز و در ناحيهكنترلكننده وزن بدن قرار دارند، اسيدهاي آمينه را به طور مستقيم احساس ميكند و نقش مهمي در كنترل وزن بدن دارد. ادامه تحقيقات نشان مي دهد مصرف غذاهاي حاوي دو اسيد آمينه آرژينين و ليزين، سريعتر منجر به احساس سيري ميشود.
اين يافته ميتواند الهام بخش دارو و مكملهاي جديد براي سركوب اشتها در افراد مبتلا به چاقي و اضافه وزن باشد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Molecular Metabolism منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259
مترجم: سپيده كاشاني*انتشار:محتشمي
تهران – ايرنا – محققان دانشگاه وارويك در انگليس موفق به شناسايي سلولهاي كنترلكننده اشتها در مغز شدند. اين دستاورد ميتواند الهامبخش درمانهاي جديد در افراد مبتلا به چاقي و اضافه وزن باشد.